Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

НЕРГОЛИН 10МГ ТАБЛ. Х 30

Нерголин е лекарствен продукт, чието действие води до намаляване на съдовото съпротивление, повишаване на съдовата проницаемост и подобряване на глюкозното и кислородно използване. Той намалява склонността на тромбоцитите към слепване и образуване на тромби. Подобрява мозъчния, белодробния и бъбречния кръвоток и нормализира кръвоснабдяването на крайниците при състояние съпроводени със стеснение на съдовете. Нерголин значително намалява влошаването на мозъчните функции в резултат на намалено кислородно снабдяване.

Този продукт Ви носи 73 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

НЕРГОЛИН  / NERGOLIN

 10 мг. х 30табл.


Ницерголин/Nicergoline
 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Нерголин е лекарствен продукт, чието действие води до намаляване на съдовото съпротивление (особено по отношение на съдовете на главния мозък и крайниците), повишаване на съдовата проницаемост и подобряване на глюкозното и кислородно използване. Той намалява склонността на тромбоцитите към слепване и образуване на тромби. Подобрява мозъчния, белодробния и бъбречния кръвоток и нормализира кръвоснабдяването на крайниците при състояния съпроводени със стеснение на съдовете. Нерголин значително намалява влошаването на мозъчните функции в резултат на намалено кислородно снабдяване.

Нерголин се използва за лечение на:

  • Остри и хронични мозъчни метаболитно-съдови нарушения, в резултат на артериосклероза, тромбоза и емболизъм на мозъчните съдове, преходни нарушения на мозъчното кръвообращение (преходни иехемични атаки).
  • Остри и хронични периферни метаболитно-съдови нарушения {органични и функционални нарушения на артериите на крайниците, болест на Рейно, други синдроми, свързани с нарушен кръвоток).
  • Главоболие.
  • Добавъчна терапия при артериална хипертония (високо кръвно налягане)

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не използвайте Нерголин:

  • Ако сте алергични (свръхчувствителни) към активното вещество, към някоя от останалите съставки на Нерголин или към други вещества от групата на ерго -алкалидите;
  • При прекаран наскоро миокарден инфаркт (сърдечен удар);
  • При състояния с кървене и остра кръвозагуба;
  • Ако имате силно понижено кръвно налягане и/или значително забавен пулс.


Обърнете специално внимание при употребата на Нерголин
Приет в препоръчаните дози Нерголин в повечето случаи не оказва влияние върху артериалното налягане. При лица с високо кръвно налягане е възможно да предизвика неговото постепенно понижаване.
Нерголин трябва да се прилага внимателно при пациенти с повишени стойности на пикочната киселина или данни за подагра и/или провеждащи лечение с лекарствени продукти, които имат ефект върху метаболизма и екскрецията на пикочната киселина.

 

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА
Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемат други лекарства, вкчючително и такива, отпускани без рецепта.
Ницерголин се разгражда (метаболизира) от ензимите на черния дроб, поради което не може да се изключи възможността за взаимодействие с лекарства, които се метаболизират от същите ензими.
При едновременна употреба усилва ефекта на понижаващите артериалното налягане лекарствени продукти, а също така и на някои лекарства, които повлияват нервната система
Антиацидните средства и холестирамина забавят резорбцията му в червата. Трябва да се избягва съвместното приложение с продукти възбуждащи централната нервна система.
При едновременно приложение с антикоагуланти и антиагреганти (лекарствени продукти потискащи съсирваемостта на кръвта) е необходим контрол на показателите за съсирваемост на кръвта.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар ти фармацевт преди употребата на което и да е лекарство.
Въпреки, че ницерголин не е показал увреждащ плода ефект, той трябва да се използва при бременни само в случай на реална необходимост, след преценка на съотношението риск/полза от лекар и при непосредствен медицински контрол.
 
Шофиране и работа с машини

Няма данни за въздействие на ницерголин върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Нерголин   
Този лекарствен продукт съдържа като помощно вещество лактоза,което го прави неподходящ за пациенти с лактозна непоносимост.
 
Касае се за нечесто срещани заболявания в обмяната на въглехидратите, свързани с изменение на активността на ферментите, които разграждат захарите, в това число и млечната захар (лактоза).
 
НАЧИН НА УПОТРЕБА

Винаги приемайте Нерголин точно както Вие е каза! Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт!

Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар, като са индивидуални в зависимост от ефекта и поносимостта. Приема се през устата за предпочитане между храненията.
Обичайно Нерголин се назначава в доза 5-10 mg, 3 пъти дневно, на равни интервали от време, за предпочитане между храненията.

Специални групи пациенти

Данните от изследвания върху пациенти с бъбречно увреждане показват, че дозата трябва да бъде намалена при приложение на ницерголин на пациенти с бъбречна недостатъчност.


Деца

Употребата на този продукт не се препоръчва при деца. При тях безопасността и ефективността не е доказана.

Продължителност на лечението

Лечението с ницерголин обикновено е продължително.

ПРЕДОЗИРАНЕ

При прием на по-висока доза от предписаната, веднага се обърнете за помощ към. лекар!

При предозиране може да се наблюдава поява на описаните нежелани реакции. При случай на предозиране е необходимо да се прекрати приема на продукта, да се  направи  стомашна  промивка  и  да  се  назначат  активен  въглен и симптоматични средства.


Ако сте пропуснали да приемете Нерголин

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата доза. Направете това във времето на следващия регулярен прием.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.


ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕЕКТИ

Както всички лекарства, Нерголин може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Описани са само редки случаи на нежелани лекарствени реакции, които най-често са временни и отзвучават след спиране на лечението. При някои пациенти могат да се наблюдават:
Сърдечни  нарушения  -  ниско   кръвно   налягане,   забавен   пулс, синкоп (краткотрайна загуба на съзнание, поради рязко спадане на кръвното налягане).

Нарушения на нервната система - отпадналост, замаяност, лек световъртеж, топли вълни, нарушение на съня.

Стомашно-чревни нарушения - нарушено храносмилане, гадене, повръщане,повишено газообразуване

Нарушения на кожата и подкожната тъкан - зачервяване, кожни алергии и  реакции (обрив, сърбеж).
 
Ако някоя от нежеланите реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани реакции, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.
 
СЪХРАНЕНИЕ

Съхранява се на място недостъпно за деца.

При температура под 25°С!

Не използвайте Нерголин след срока на годност отбелязан върху картонената опаковка.

Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

Лекарствата не трябва да се изхвърлят в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да унищожите ненужните Ви лекарства. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Нерголин
Активното вещество в една обвита таблетка е ницерголин (nicergoline) 10 mg.
Другите съставки са: царевично нишесте, лактоза монохидрат, целулоза микрокристална, повидон, магнезиев стеарат, кросповидон, основен бутилметакрилатен съполимер (еудражид Е 100), глицерол, хипромелоза E5-LV, хипромелоза E15-LV, пропиленгликол, полисорбат 80, титанов диоксид.

Как изглежда Нерголин и какво съдържа опаковката

Нерголин представлява кръгли двойно изпъкнали обвити таблетки с бял или почти бял цвят.

Съдържание на опаковката:

По 10 обвити таблетки в блистер от PVC/PVDC/AL фолио.
По 3 блистера в картонена кутия
По 30 таблетки в блистер от PVC/PVDC/AL фолио.
По 1 блистер в картонена кутия.

Притежател на разрешението за употреба

Actavis Group ehf.

Reykjavikurvegur 76-78

220 Hafharf]ordur

Исландия

Споделете мнението си за НЕРГОЛИН 10МГ ТАБЛ. Х 30

Web Statistics