Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

НЕО-РИНАКТИВ 10МЛ

Спреят NEO-RINACTIVE представлява антиалергичен кортикостероиден лекарствен продукт. .

Този продукт Ви носи 95 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

НЕО-РИНАКТИВ СПРЕЙ ЗА НОС, СУСПЕНСИЯ -10 ML (200 ДОЗИ) /

NEO-RINACTIVE® BUDESONIDE 1 MG/ML (ИЛИ 50 MCG/DOSE)

 

Наименование на лекарствения продукт:

NEO-RINACTIVE® nasal spray, suspension НЕО-РИНАКТИВ спрей за нос, суспенсия

КАКВО СЪДЪРЖА NEO-RINACTIVtf® И КАК СЕ ДОСТАВЯ! (Състав, лекарствена форма, опаковка)

NEO-RINACTIVE® съдържа като лекарствено вещество будезонид {budesonide) lmg/ml и като помощни вещества: калиев сорбат (като консервант); полисорбат 80; ЕДТА; авидел RC-591 (микрокристална целулоза и карбоксиметил целулоза); глюкоза и пречистена вода. Може да съдържа и хлороводородна киселина (за коригиране на pH до 4.5).

NEO-RINACTIVE е спрей за нос, суспенсия и се доставя в стъклена бутилка с дозираща помпа от 10 ml (200 дози).

КАКВО ПРЕПСТАВЛЯВА NEO-RINACTIVE? (Фармакотерапевтична група)

NEO-RINACTIVE е антиалергичен кортикостероиден лекарствен продукт за впръскване в носа.

Притежател на разрешението за употреба и производител:

NEO-RINACTIVE се произвежда от Alcon Cusi, S.A., Camil Fabra, 58; 08320 El Masnou - Barcelona, Spain

ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Показания)

NEO-RINACTIVE е предназначен за облекчаване на конгестията (прилив на кръв), дразненето и дискомфорта, локализирани в лигавицата на носа (ринити), в следствие на сезонни и хронични алергични състояния; вазомоторни ринити (приток на кръв в лигавицата на носа без наличие на някакво възпаление или алергия). За лечение на назални полипи, и профилактично след полипектомия (изрязване на полипи).

КОГА НЕ ТРЯБВА ПА СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE^ (Противопоказания) NEO-RINACTIVE не трябва да се използва ако някога сте им      или алергични реакции към някой от компонентите на лекарствен продукт

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

•     Накрайникът не трябва да се използва от други хора освен Вас, поради риск от евентуална зараза.

•     При завършване на лечението трябва да изхвърлите остатъка в опаковката.

•     При продължителна употреба се препоръчва, поне веднъж годишно, да се извършва контролен преглед на лигавицата на носа.

•     Трябва да имате предвид, че по време на лечението с NEO-RINACTIVE има потенциален риск от маскиране на евентуална локална инфекция.

•     В някои случаи може да комбинирате лекарствения продукт с антихистаминови капки за очи, с цел повлияване на очната алергична симптоматика. Това трябва да стане след консултация с лекар!

ВНИМАНИЕ

•     Ако спортувате активно, то трябва да имате предвид следното: поради състава на лекарствения продукт е възможно при употребата му и последващо взимане на проба за допинг-контрол, изследването да даде положителен резултат.

•     Да се прилага с внимание при пациенти с белодробна туберкулоза, гъбичкови или вирусни инфекции на дихателните пътища, както и при пациенти подлагани вече на терапия с кортикостероиди за прием през устата или за инжектиране.

КАКВО ТРЯБВА ПА ИМАТЕ ПРЕДВИЛ ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ!

Ако сте бременна, подозирате че сте бременна или кърмите, консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате NEO-RINACTIVE.

С КАКВО ТРЯБВА ЛА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ ДЕПА ТА?

Безопасността и ефективността на лекарствения продукт при деца под 6 години не е установена. Употреба прн деца над 6 години:

За по-голяма сигурност, свързана с правилното приложение и спазването на предписаната доза, употребата при деца трябва да е винаги при наблюдение от възрастни.

С КАКВО ТРЯБВА ЛА СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ ПРИ ШОФИРАНЕ И ПРИ РАБОТА С МАШИНИ!

Не е известно NEO-RINACTIVE спрей за нос да оказва някакво влияние върху способността Ви за шофиране или работа с техническа апаратура.

Лекарствени взаимодействия Не са описани.

КАК ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПОЛЗВА NEO-RINACTIVE? (Инструкции за правилна употреба)

Необходимата за конкретния случай доза се определя по преценка на лекуващия лекар. Тя може да бъде индивидуализирана и модифицирана.

Обичайна дозировка за деца над б години и възрастни: сутрин и вечер - по две впръсквания (2 X 50 meg) във всяка ноздра (обща дневна доза - 400 meg). След постигане на благоприятен резултат дозата може да бъде намалена - до едно впръскване (50 meg) във всяка ноздра, сутрин и вечер (обща доза 200 meg). Необходими са няколко дни за пълно повлияване на симптомите, като се следва описаната схема.

Схема за правилно приложение

Преди първата употреба:

•     Отстранете предпазното капаче.

•     Разклатете бутилката с дозиращата помпа.

•     Натиснете пулверизатора (ако е необходимо няколко пъти) до напълване на клапата и постигане на добра пулверизация.

Преди всяка употреба:

•     Почистете добре двете ноздри.

•     Отстранете предпазното капаче.

•     Разклатете бутилката. Наклонете главата леко напред и внимателно поставете върха на пулверизатора в ноздрата, като в същото време притискате другата ноздра с пръст,

•     Вдишайте и натиснете силно дъното на бутилката. Вдишайте през устата и повторете операцията.

•     Повторете същата процедура с другата ноздра.

•     Поставете отново предпазното капаче след употреба.

КАКВО ТРЯБВА ПА СЕ НАПРАВИ. АКО СЕ ВЗЕМЕ ПО-ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО NEO- RINACTIVE?

Въпреки че, не могат да се очакват токсични ефекти при спазване на препоръчаната доза, както и при случайно поглъщане на съдържанието на бутилката, ако предозирате NEO-RINACTIVE и забележите нещо необичайно, Вие трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекуващ лекар или с токсиколог!

В много редки случаи, в които се наблюдават симптоми като оток, подуване на лицето, лице “луна” трябва да се консултирате с лекар, за да бъдат взети необходимите мерки.

КАКВО ТРЯБВА МА СЕ НАПРАВИ. АКО ПРОПУСНЕТЕ ЕЛНА ЛОЗА NEO-RINA CTIVE?

Ако пропуснете една доза, поставете я възможно по-скоро. Но ако вече е дошло времето за следващата доза, тогава прескочете пропуснатата и възстановете Вашата обичайна схема на дозировка.

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАШИИ СА ВЪЗМОЖНИ ПРИ УПОТРЕБА НА

NEO-RINACTIVE спрей за носРШежелани лекарствени реакции)

Всеки един лекарствен продукт може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.

Лекарственият продукт предизвиква понякога кихане, което настъпва веднага след впръскването му. Рядко се наблюдава слабо кървене, сухота в носа или дразнене на гърлото.

Много рядко могат да се наблюдават кожни алергични реакции, свързани с употребата на NEO- RINACTIVE.

Много рядко се съобщава за нарушаване на целостта на назалния септум (т.е. стената, разделяща носа на две отделни ноздри) след употреба в носа на кортикостероиди.

Ако забележите някаква друга нежелана лекарствена реакция, различна от вече описаните, консултирайте се с лекар или фармацевт.

СЪХРАНЕНИЕ НА NEO-RINACTIVE

Да не се използва лекарственият продукт след обявения върху опаковката срок на годност (отбелязан върху флакона и картонената опаковка като "Годен до" ).

Съхранявайте на NEO-RINACTIVE на места недостъпни за деца!

NEO-RINACTIVE трябва да се съхранява при температура под 30°С.

Ако имате допълнителни въпроси, свързани с NEO-RINACTIVE спрей за нос обърнете се към вашия лекар или фармацевт.

За повече информация: ALCON — представителство за България (АЛКОН БЪЛГАРИЯ ЕООД) ул. “ДМанов”10, София 1408 Тел. 95015 65; 950 15 66

Лекарственият продукт е разрешен за употреба в България - Рег. № 20000729 Тази листовка е одобрена през       2005.

Споделете мнението си за НЕО-РИНАКТИВ 10МЛ

Web Statistics