Валута: BGN
  • USD
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню


Избрани продукти

НЕКСИУМ 20МГ ТАБЛ. Х 14

NEXIUM е от групата лекарства, които се наричат "инхибитори на протонната помпа" на стомашните жлези. То намалява количеството на секретираната солна киселина във Вашия стомах  от стомашните жлези.NEXIUM се използва* Когато настъпва връщане на киселина от стомаха в хранопровода и причинява парене и болка зад гръдната кост (гастро-езофагеална рефлуксна болест- ГЕРБ)* Симптоми като болка или дискомфорт в областта на стомаха или горната част на коремната област, причинени от болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства (лечение на симптоми от горния храносмилателен тракт, свързани с нестероидна противовъзпалителна лекарствена (НСПВЛ) терапия) *Язва: заздравяване и профилактика на язва, причинена от болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства (заздравяване на стомашна язва и профилактика на стомашна и дуоденална язва, свързани с НСПВЛ терапия)* При лечение за отстраняване на инфекция с бактерия, наречена Helicobacter pylori допринасяща за формиране на възпаление и язва на стомаха и дванадесетопръстника.     * Състояние на свръхсекреция, включително повишена стомашна киселинност в резултат на хормонопродуциращи тумори (синдром на Zollinger-Ellison)

Този продукт Ви носи 120 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 11.96лв.
или 11960 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                     НЕКСИУМ / NEXIUM                                       

ТАБЛ20МГ

 

 

СЪСТАВ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Всяка таблетка съдържа магнезиевата сол на активната съставка езомепразол (esomeprazole). Всяка таблетка съдържа и глицерол моностеарат, хипролоза, хипромелоза, магнезиев стеарат, метакрилова киселина, еатилакрилат кополимер, микрикристална целулоза, синтетичен парафин, макроголи, полисорбат 80, кросповидон, натриев стеарилфумарат, захарни сфери (сукроза и царевично нишесте), талк, триетилцитрат, оцветители: железен оксид (червеникаво-кафяво, жълто) (Е 172), титаниев двуокис (Е 171).NEXIUM таблетки се произвеждат с две количества на активната съставка, като съдържат 20 mg езомепразол.

Nexiutn таблетки 20 mgСветло розови, продълговати, двойно изпъкнали филмирани таблетки с гравирано 20 mg върху едната страна и А/ЕН - върху другата.

 

 

ПРОИЗВОДИТЕЛ

Притежател на разрешението за употреба: AstraZeneca АВ, S-151 85 Sodertalje, Швеция.NEXIUM таблетки 20 mg и 40 mg са произведени от AstraZeneca GmbH, Otto-Hahn-Strasse 68723, Plankstadt, Германия.

 

NEXIUM е от групата лекарства, които се наричат "инхибитори на протонната помпа" на стомашните жлези. То намалява количеството на секретираната солна киселина във Вашия стомах  от стомашните жлези.

NEXIUM се използва

* Когато настъпва връщане на киселина от стомаха в хранопровода и причинява парене и болка зад гръдната кост (гастро-езофагеална рефлуксна болест- ГЕРБ)

* Симптоми като болка или дискомфорт в областта на стомаха или горната част на коремната област, причинени от болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства (лечение на симптоми от горния храносмилателен тракт, свързани с нестероидна противовъзпалителна лекарствена (НСПВЛ) терапия)

* Язва: заздравяване и профилактика на язва, причинена от болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства (заздравяване на стомашна язва и профилактика на стомашна и дуоденална язва, свързани с НСПВЛ терапия)

* При лечение за отстраняване на инфекция с бактерия, наречена Helicobacter pylori допринасяща за формиране на възпаление и язва на стомаха и дванадесетопръстника.

* Състояние на свръхсекреция, включително повишена стомашна киселинност в резултат на хормонопродуциращи тумори (синдром на Zollinger-Ellison)

 

ПРАТИВОПОКАЗАНИЯ

Уведомете лекуващия си лекар за всички лекарства, които взимате, включително и тези, които сте си купили без рецепта.

 

Не вземайте тези таблетки:

* Ако сте алергични към някои от съставките на NEXIUM

* Ако сте алергични към други подобни инхибитори на протонната помпа (омепразол, лосек и др.).

Внимавайте особено с тези таблетки,   ако забележите някои от следните симптоми:  

*Болка или лошо храносмилане по време на лечение с Nexium

* Ако започнете да повръщате кръв или храна

* Черни (оцветени с кръв) екскременти.

 

Свържете се незабавно с вашия лекуващ лекар:
 

* Ако вземате някои от следните лекарства: лекарства против гъбичкови инфекции (итраконазол, кетоконазол, вориконазол), безпокойство (диазепам), епилепсия (фенитоин), кръвосъсирване (варфарин) и лекарства за по-бързо освобождаване на стомаха (цизаприд).

* Ако имате тежки проблеми с черния дроб. Трябва да обсъдите това с лекуващия си лекар, тъй като той/тя може да поискат да намалят дозата.

* Ако имате тежки проблеми с бъбреците. Трябва да обсъдите това с лекуващия си лекар.

* Ако Ви е предписана тройната терапия за отстраняване от стомашната лигавица на бактерия Helicobacter pilory или вземате NEXIUM само при нужда, моля информирайте лекуващия си лекар за всички други лекарства, които вземате.

 

Бременност и кърмене

 Преди да приемете NEXIUM, уведомете лекуващия си лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете. NEXIUM не трябва да се употребява по време на бременност и кърмене без съвет на лекаря.

 

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Малко вероятно е Nexium да повлияе способността за шофиране и работа с машини.

 

Употреба на други лекарства

Действието на лекарствата може да се повлияе, ако Nexium се прилага по едно и също време с някои лекарства, използвани за предотвратяване на гъбична инфекция (итраконазол, кетоконазол, вориконазол), за тревожност (диазепам), епилепсия (фенитоин), кръвосъсирване (варфарин), лекарства за ускоряване изпразването на стомаха (цизаприд) и лекарства за лечение на HIV (атазанавир).

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Лекуващият Ви лекар ще Ви обясни колко таблетки да вземате и кога да ги вземате. Количеството на активното вещество в таблетките и времето, през което ще ги вземате, ще зависят от заболяването, от което страдате. Може да вземате таблетките си с храна или на гладно. Таблетките не трябва да се дъвчат или размачкват. Те трябва да се поглъщат цели с половин чаша течност.Таблетките могат също да се пуснат в половин чаша вода, където ще се раздробят за по-лесно поглъщане. Не използвайте друга течност. Глътнете всички пелети, до които таблетката ще се разпадне без да ги дъвчете. Не оставяйте пелетите във водата повече от 30 минути преди да ги изпиете. След като изпиете съдържимото, изплакнете чашата с половин чаша вода и изпийте остатъка.

Гастро-езофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)

Възрастни:

Обичайната доза за лечение на  възпаление и болка в хранопровода (ерозивен рефлуксезофагит) е NEXIUM 40 mg веднъж дневно. Общата продължителност на лечението е 4 до 8 седмици, в зависимост от тежестта на болестта и от това как се повлиявате от лечението.За да се предотврати рецидивирането на заболяването, обичайната доза NEXIUM е 20 mg веднъж дневно.Обичайната доза за лечение на оплаквания като болка в задгръдната кост и киселинни оригвания (симтоматично лечение на гастроезофагеална рефдуксна болест) е NEXIUM 20 mg веднъж дневно. Ако симптомите не отшумят след 4 седмици трябва да се консултирате с лекуващия си лекар.Когато симтомите изчезнат, Вашият лекар може да Ви каже да вземате NEXIUM 20 mg веднъж дневно само при нужда.

 

Деца между 12-18 години

Обичайната доза за лечение на възпаление и болка в хранопровода (ерозивен рефлукс-езофагит) е NEXIUM 40 mg веднъж дневно. Общата продължителност на лечението е 4 до 8 седмици, в зависимост от тежестта на болестта и от това как се повлиявате от лечението.За да се предотврати рецидивирането на заболяването, обичайната доза NEXIUM е 20 mg веднъж дневно.Обичайната доза за лечение на оплаквания като  болка в задгръдната кост и кисели оригвания (симптоматично лечение на гастроезофагеална рефлуксна болест) е NEXIUM 20 mg веднъж дневно. Ако симптомите не отшумят след 4 седмици трябва да се консултирате с лекуващия си лекар.Когато симптомите изчезнат, Вашият лекар може да Ви каже да вземате NEXIUM 20 mg веднъж дневно.

Пациенти нуждаещи се от продължителна терапия с НСПВЛ

Обичайната доза при възрастни за лечение на болка или дискомфорт в областта на стомаха или горната част на коремната област, причинени от болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства (лечение на симптоми от горния храносмилателен тракт, причинени от нестероидна противовъзпалителна лекарствена СНСПВЛ) терапия) е Nexium 20 mg веднъж дневно. Ако симптомите продължават след 4 седмици, консултирайте се с лекуващия си лекар.Обичайната доза за заздравяване на язва причинена от болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства е Nexium 20 веднъж дневно в продължение на 4 до 8 седмици.Обичайната доза за профилактика на язва причинена от болкоуспокоителни и противовъзпалителни лекарства е Nexium 20 веднъж дневно.

Лечение на инфекция на стомашната лигавица с бактерия Helicobacter pylori

Обичайната доза NEXIUM при възрастни е 20 mg два пъти дневно. При хеликобактериалната инфекция освен Nexium задължително се провежда лечение с поне 2 антибиотика като амоксицилин и кларитромицин или друг.Обичайната продължителност на лечение е една седмица.Спазвайте указанията за прием на Вашето лекарство внимателно и ако не сте сигурни в нещо, се консултирайте с Вашия лекуващ лекар.Това лечение ще излекува налична язва и ще предотврати повторната поява на язвите.

Синдром на Zollinger-Ellison

Обичайната първоначална доза при възрастни за лечение на състояния на свръхсекреция. включително повишена стомашна киселинноств резултат на хормонопродудираши тумори Ссиндром на Zollinger-Ellison') е Nexium 40 mg два пъти дневно. Лекуващият лекар ще коригира дозата в зависимост от вашите нужди и също така ще реши каква ще е продължителността на лечението.

NEXIUM не трябва да се прилага при деца под 12 годишна възраст, NEXIUM може да се прилага при пациенти в напреднала възраст.

Ако Ви прави впечатление, че действието на NEXIUM е твърде силно или твърде слабо, консултирайте се с лекуващия си лекар или фармацевта.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Ако вземете повече от препоръчвания брой таблетки, свържете се веднага с лекуващия си лекар.

Ако забравите да вземете една доза

Ако забравите да вземете една доза, вземете я веднага след като се сетите. Ако обаче почти е станало време за следващата доза, не вземайте пропуснатата доза, просто вземете следващата на време. Не вземайте двойна доза за компенсация.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Подобно на всички лекарства при употребата на Nexium могат да се наблюдават нежелани лекарствени реакции. Кажете на лекуващия си лекар, ако забележите някои от следните реакции: главоболие, диария, отделяне на газове, кор_емна болка,гадене/повръщане, запек, различни кожни реакции (обрив, дерматит, сърбеж, уртикария), парене/ боцкане/ изтръпване, нарушен сънливост, замайване, вертиго сухота в устата или периферен оток. Всички тези нежелани ефекти на Nexium са леки.В редки случаи могат да се появят замъглено зрение, тежки алергични реакции (оток, анафилактична реакция/ шок), мускулна болка, нарушения в кръвните показатели (понижено количество клетки в кръвта като левкопения и тромбоцитопения), депресия, ниски нива на натрий в кръвта, нервност, объркване, вкусови нарушения, стягане в областта на гръдния кош, възпаления в устата, гастроинтестинална гъбичкова инфекция, възпаление на черния дроб (със или без жълтеница), косопад,, фоточувствителност, възпаление на ставите, чувство на отпадналост и повишено изпотяване.Много рядко при лечение с Nexium са докладвани тежки кожни нарушения, други кръвни нарушения (агранулоцитоза и панцитопения), агресия, халюцинации, нарушена чернодробна функция, нарушено съзнание, мускулна слабост,възпаление на бъбреците и нарастване на гърдите при мъже.Следната нежелана реакция също може рядко да се появи при употреба на Nexium. Това може да се наблюдава само при кръвни проби: увеличено ниво на чернодробните ензими.Ако изпитате някоя от тези нежелани реакции или забележите други, моля поговорете с лекуващия си лекар или с фармацевта.

 

СЪХРАНЕНИЕ

Съхранявайте Вашите таблетки на място, където децата не могат да ги стигнат и да ги видят.

Съхранявайте Вашите таблетки в оригиналната опаковка до времето на приема при температура под 30°С.Съхранявайте опаковката затворена плътно.

Не взимайте Вашите таблетки след изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката.

Споделете мнението си за НЕКСИУМ 20МГ ТАБЛ. Х 14

Web Statistics