Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

НАКЛОФ КОЛИР 1 МГ/МЛ - 5 МЛ X1

NACLOF, Наклоф е нестероиден противовъзпалителен препарат за локално приложение в очите. Лекарственото вещество на Наклоф е диклофенак натрий.Прилага се при: *Постоперативно възпаление при хирургично лечение на катаракта и други хирургични интервенции.* Облекчаване на очната болка и фотофобия.* Посттравматично възпаление при непроникващи наранявания.* Потискане на миозата при хирургично лечение на катаракта.* Профилактика на кистоидно-макулния оток, възникващ след екстракция на лещата при катаракта и имплантирането на нова очна леща.

Този продукт Ви носи 80 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                           

Листовка: информация за потребителя

Наклоф 0,1% капки за очи, разтвор

Naclof® 0,1 % eye drops, solution

Натриев диклофенак (diclofenac sodium)

 

Прочетете внимателно цялата листовка преди да започнете да прилагате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация

Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

Ако имате някакви допълнителни въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Това лекарство е предписано лично на Вас. Не го преотстъпвайте на други хора. То може да им навреди, независимо от това, че признаците на тяхното заболяване са същите като Вашите.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции,от нежеланите лекарствени реакции , уведомете Вашия лекар или фармацевт.Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4,

Какво съдържа тази листовка:

1.Какво представлява Наклоф и за какво се използва

2.Какво трябва да знаете, преди да използвате Наклоф

3.Как да използвате Наклоф

4.Възможни нежелани реакции

5.Как да съхранявате Наклоф

6.Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.Какво представлява Наклоф и за какво се използва

Наклоф съдържа диклофенак натрий, нестероидно противовъзпалително лекарство с аналгетични свойства. Притежава изразена активност да подтиска простагландиновия синтез и се счита, че това има важно значение за неговия механизъм на действие.

Клиничните проучвания показват, че диклофенак потиска миозата по време на операцията на катаракта и редуцира очното възпаление и болка, свързани с корнеални епителни дефекти след някои видове хирургични интервенции.

Няма данни диклофенак да има някакви нежелани ефекти върху заздравяването на раните.

Наклоф съдържа хидроксипропил-у-циклодекстрин. Циклодекстрините повишават водната разтворимост на някои липофилни, водно-неразтворими вещества. Счита се, че циклодекстрините действат като истински преносители, като задържат хидрофобните молекули на лекарството в разтвора и ги освобождават на повърхността на биологичните мембрани.

За какво се използва Наклоф

• Поетоперативно възпаление при хирургично лечение на катаракта и други хирургични интервенции,

• Облекчаване на очната болка и фотофобия.

• Посттравматично възпаление при непроникващи наранявания на окото.

• Потискане на миозата при хирургично лечение на катаракта.

• Профилактика на кистоидно-макулния оток, възникващ след екстракция на л катаракта и имплантирането на нова очна леща.

2. Какво трябва да знаете, преди да използвате Наклоф Не прилагайте Наклоф

• Ако имате или преди сте имали свръхчувствителност към лекарственото вещество или някое от помощните вещества.

• Ако имате астма, уртикария или остър ринит, оплакванията Ви може да се засилят поради потискане на простагландиновия синтез.

• Ако имате или сте имали реакции на свръхчувствителност към ацетилсалицилова киселина, производни на фенилоцетната и други нестероидни противовъзпалителни лекарства.

Бъдете особено внимателни при употребата на Наклоф

• Противовъзпалителната активност на офталмологичните нестероидни противовъзпалителни лекарства (НСПВ) включително диклофенак може да прикрие появата и/или прогресията на очни инфекции. Ако имате очна инфекция Вашият лекар ще Ви назначи лечение, което да прилагате едновременно с Наклоф.

• Ако получавате лекарства, удължаващи времето на кървене (антикоагуланти) или имате проблеми с кръвосъсирването, информирайте Вашия лекар за това.

• Необходимо е повишено внимание при едновременното приложение на локални НСПВС като диклофенак с локални кортикостероиди.

• Капките за очи не са за инжектиране. Те не бива никога да се инжектират в окото.

• Ако носите меки контактни лещи. Лещите трябва да бъдат свалени преди накапване и могат да бъдат поставени отново, най-малко 15 минути след това,

• Наклоф съдържа бензалкониев хлорид като консервант, който може да предизвика дразнене на очите и е известно, че води до промяна в цвета на меките контактни лещи.

• Ако сте бременна, или планирате да забременеете

• Ако кърмите

Информирайте Вашия лекар преди да започнете лечение с Наклоф.

Приложение при пациенти в напреднала възраст Наклоф може да се употребява от пациенти в напреднала възраст.

Приложение при деца

Опитът с действието на Наклоф при деца е ограничен до няколко проучвания, ето защо Наклоф не е показан за употреба в детска възраст.

Други лекарства и Наклоф

Информирайте Вашия лекар или фармацевт за всяко друго лекарство, което приемате. Взаимодействия с други лекарства не са докладвани досега.

Наклоф е прилаган в клиничните проучвания безопасно в комбинация със стероидни хормони, антибиотици и бета-блокери за приложение в очите.

Необходимо е повишено внимание при едновременното приложение на Наклоф и локални ко рти костеро ид и.

Бременност

Спрете приема на Наклоф и се посъветвайте с Вашия лекар, ако забременеете по време на лечението с това лекарство.

Проучванията при животни до този момент показват, че не съществува риск за плода го на първия и втория триместър от бременността, но не са провеждани контролирани при бременни жени.

Наклоф не трябва да прилага по време на третия триместър от бременността. 

Потърсете съвет от Вашия лекар или фармацевт, преди да вземате някакви лекарства по време на бременност.

Кърмене

Информирайте Вашия лекар ако кърмите, преди да започнете употреба на Наклоф.

Обърнете се за съвет към Вашия лекар или фармацевт, преди да започнете прием на каквото и да е лекарство, докато кърмите.

Не се препоръчва употребата на диклофенак по време на кърменето, освен ако очакваната полза надвишава възможните рискове.

Шофиране и работа с машини

Наклоф може да предизвика замъгляване на зрението.

Ако почувствате такива симптоми, не трябва да шофирате или да работите с машини.

3. Как да използвате Наклоф

Винаги използвайте това лекарство, точно както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Апликаторът остава стерилен до отваряне на оригиналната капачка. Не докосвайте края на апликатора до окото или околните структури, тъй като това може да замърси разтвора.

Ако е необходимо прилагането на повече от едно лекарство в окото, трябва да се осигури 5- минутен интервал между прилагането на всяко от лекарствата.

Ако носите контактни лещи е необходимо да ги свалите преди накапването на Наклоф и да изчакате 15 мин след това, преди да ги поставите отново.

Възрастни

Вашият лекар или фармацевт ще Ви обясни как точно да прилагате Наклоф. Следвайте стриктно инструкциите на Вашия лекар или фармацевт.

А) Очна хирургия и усложнения:

Предоперативно: до 5 пъти по 1 капка в рамките на 3 часа преди операцията.

Следоперативно: 3 пъти по 1 капка в деня на операцията, а в последствие 3-5 пъти по 1 капка дневно, докато е необходимо.

Б) Облекчаване на болката и чувствителността към светлина (фотофобия);

Една капка на 4-6 часа.

Когато болката се дължи на хирургична процедура (напр. рефрактивна хирургия), 1-2 капки в рамките на един час преди операцията, 1 до 2 капки в първите 15 мин. след операцията и 1 капка на всеки 4 до 6 часа през следващите 3 дни.

Пациенти в старческа възраст

Няма данни, че дозата трябва да бъде адаптирана при пациенти в напреднала възраст.

Деца

 

Наклоф не е показан за употреба при деца. Опитът с пациенти в детска възраст е ограничен до няколко проучвания.

4. Възможни нежелани реакции 

Както всички лекарства, Наклоф може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Много чести: може да засегат повече от 1 на 10 пациента болка в окото

В противен случай Ьай-често срещаната нежелана реакция е преходно, леко до умерено усещане за парене в окото.

Други, по-рядко срещани нежелани реакции са сърбеж, зачервяване на окото, замъглено виждане, веднага след прилагане на очните капки.

Keratitis punctata или корнеални нарушения се наблюдават, обикновено след често прилагане.

При пациенти, с риск за корнеални нарушения, каквито се наблюдават при употреба на кортикостероиди, или при пациенти с придружаващи заболявания (като инфекции или ревматоиден артрит), в редки случаи диклофенак се свързва с корнеална язва или изтъняване, keratitis punctata или корнеални епителни дефекти или корнеален оток. Повечето пациенти са били лекувани за продължителен период от време.

В редки случаи са докладвани задух и изостряне на астма.

Има съобщения за поява на алергични състояния като конюнктивална хиперемия, алергичен конюнктивит, еритем на клепачите, алергия на очите, едем на клепачите, сърбеж на клепачите, уртикария, обрив, екзема, еритем, сърбеж, свръхчувствителност, кашлица и ринит.

Ако забележите други нежелани ефекти, не споменати в тази листовка, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Предозиране

Няма данни за предозиране с Наклоф. При случайно поглъщане на Наклоф има минимален риск от нежелани ефекти, тъй като една опаковка от 5 ml съдържа 5 mg диклофенак натрий, което е еквивалентно на 3% от препоръчителната максимална дневна доза при перорално приложение.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашата лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции, Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване, посочена в

Изпълнителна агенция по лекарствата

ул. „Дамян Груев” № 8

1303 София

Тел.: +359 2 8903417

уебсайт: www.bda.bg.

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5. Как да съхранявате Наклоф

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Затворете флакона веднага след употреба.

Не ползвайте в продължение на повече от един месец след първоначалното отваряне.

Да се съхранява под 25°С.

 

Само по лекарско предписание!

6. Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа Наклоф

Активното вещество е натриев диклофенак (diclofenac sodium - 1 mg/ml).

Другите съставки са бензалкониев хлорид (консервант), динатриев едентат, хидроксипропил гама-циклодекстрин, 1М хидрохлорна киселина, пропилен гликол, трометамол, тилоксапол, вода за инжекции

Наклоф се предлага в полиетиленов флакон 5 ml с гутатор.

Притежател на разрешението за употреба

Laboratoires ТНЕА,

12 rue Louis Bleriot

63017 Clermont-Ferrand Cedex 2

Франция

Производител

EXCELVISION,

Rue de la Lombardiere 07100 Anonay Франция

За допълнителна информация относно това лекарство, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

Синапсис България ООД

Бул: Пипченски проход 18; Търгоски център „Галакси“, офис 110

Дата на последно преразглеждане на листовката:

Април 2015

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗА ПРОДУКТА (ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за НАКЛОФ КОЛИР 1 МГ/МЛ - 5 МЛ X1

Web Statistics