Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МИКОНАФИН 250МГ ТАБЛ. Х 14

Миконафин е синтетичен продукт. Неговият антигъбичен ефект се дължи на потискането на ензими, които играят ключова роля в образуването на важни на гъбичките вещества. В зависимост от концентрацията си продуктът може да унищожи гъбичната клетка. Миконафин се прилага за лечение на:

• Онихомикози (гъбична инфекция на ноктите) на ръцете и краката, причинени от дерматофити;

• Tinea capitis (гъбична инфекция на окосмената част на главата);

• Гъбични инфекции на кожата, предизвикани от дерматофити;

• Микози на гладката кожа - tinea corporis (по тялото), tinea cruris (по подбедрицата), tinea pedis (по ходилото);

• Инфекции на кожата, причинени от микроорганизми от вида Candida (напр. Candida albicans).

За разлика от локалните форми на продукта Myconafme таблетки не е ефикасен при Pityriasis versicolor.

Този продукт Ви носи 209 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА 
МИКОНАФИН MYCONAFINE

 

ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТАЗИ ЛИСТОВКА ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРИЕМАТЕ ТОЗИ ЛЕКАРСТВЕН ПРОДУКТ

- Запазете тази листовка! Може да се наложи дая прочетете отново.- Ако у Вас възникнат допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар или към фармацевт!- Този продукт е предписан лично за Вас и не трябва да се дава на друг!

Той може да навреди на други хора, дори ако me имат подобни на Вашите оплаквания.

 

В ТАЗИ ЛИСТОВКА СЕ СЪДЪРЖА СЛЕДНАТА ИНФОРМАЦИЯ

 

1. Какво представлява Миконафин и за какво се прилага

2. Какво е необходимо да знаете преди приложението на Миконафин

3. Как се прилага Миконафин

4. Възможни нежелани реакции

5. Условия на съхранение

6. Допълнителна информация

 

Миконафин таблетки 250 mg Terbinafine

Лекарствено вещество в една таблетка: Terbinafine hydrochloride, екв. на Terbinafine 250 mgПомощни вещества: микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, колоидален силициев диоксид, хидроксипропилметилцелулоза, магнезиев стеарат.

Myconafme таблетки 250 mg х 10 в блистер от AL/PVC-PVdC фолио, 3 блистера (30 таблетки) в кутияMyconafme таблетки по 250 mg х 14 в блистер от AL/PVC-PVdC фолио, 1 (14 таблетки) или 2 блистера (28 таблетки) в кутия

Притежател на разрешението за употреба:

Актавис ЕАДБул "Княгиня Мария Луиза"№21000 София, БългарияТел. -н-359 2 9321762; ++359 2 9321771

Производители:

Actavis hf., Reykjavikurvegur 78 IS-220 Hafharfjordur IcelandActavis Ltd.,BT16 Bulebel Industrial EstateZejtunZTN08Malta

Балканфарма-Разград АД 7 200 Разградбул. „Априлско въстание", 68 България

 

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИКОНАФИН И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Миконафин е синтетичен продукт. Неговият антигъбичен ефект се дължи на потискането на ензими, които играят ключова роля в образуването на важни на гъбичките вещества. В зависимост от концентрацията си продуктът може да унищожи гъбичната клетка. Миконафин се прилага за лечение на:

• Онихомикози (гъбична инфекция на ноктите) на ръцете и краката, причинени от дерматофити;

• Tinea capitis (гъбична инфекция на окосмената част на главата);

• Гъбични инфекции на кожата, предизвикани от дерматофити;

• Микози на гладката кожа - tinea corporis (по тялото), tinea cruris (по подбедрицата), tinea pedis (по ходилото);

• Инфекции на кожата, причинени от микроорганизми от вида Candida (напр. Candida albicans).

За разлика от локалните форми на продукта Myconafme таблетки не е ефикасен при Pityriasis versicolor.

 

 

2. КАКВО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДИ ЗА ЗАПОЧНЕТЕ ЛЕЧЕНИЕТО С МИКОНАФИН

Продуктът не се прилага при свръхчувствителност към Миконафин.При приложението на този лекарствен продукт имайте предвид следното:

Продуктът се прилага с повишено внимание при пациенти с хронично или активно чернодробно заболяване. Преди началото на лечението е необходимо е да се направи оценка на предишно чернодробно заболяване'. В тези случаи може да възникне хепатотоксичност. Пациентите трябва да бъдат съветвани да се следят за неизяснени симптоми от гадене, анорексия, болка в дясната горна чест на корема или жълтеница, потъмняване на урината и умора.

При пациенти с предхождащи бъбречни заболявания (креатининов клирънс<50 ml/min) приложението на продукта не се препоръчва. Лечението с продукта трябва да се прекрати при поява на прогресивен морбилиформен обрив.

Рядко могат да се срещнат и кожни реакции като синдром на Stevens-Johnson и токсична епидермална некролиза, които също налагат прекратяване на терапията.При лечение с Myconafme могат да се срещнат промени в очните лещи и ретината.

При пациенти с имунен дефицит е необходимо проследяване на кръвната картина, особено когато лечението продължава повече от 6 седмици. При настъпване на вторична неутропения (брой на неутрофилите<1000 кл./м3) лечението с продукта се прекратява и се назначава подходящо лечение.

 

Приложение на Миконафин прием на храни и напитки

Приемът на продукта не се влияе от храни и напитки.

Бременност

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармагцевтТъй като лечението на гъбичките по ноктите (онихомикозите) може да се отложи, не се препоръчва лечение по време на бременността.

 

Кърмене

Преди прием на каквито и да е лекарствени продукти се консултирайте с лекуващия Ви лекар или с фармацевтСлед приемане на продукта той се откриват в майчиното мляко. Съотношението между количеството му в млякото и плазмата е 7:1 и поради това не се прилага в периода на кърмене.

 

Шофиране и работа с машини

Миконафин не повлиява способността за шофиране и работа с машини.

Приемане на други лекарства

Моля, информирайте своя лекуващ лекар или фармацевт ако приемате или скоро сте приемали скоро други лекарствени продукти, дори ако те не са Ви били предписани от лекар

• Ефект на други лекарствени продукти върху тербинафин - отделянето на тербинафин може да се ускори от лекарства, които засилват метаболизма и може да се потисне от лекарства, които потискат метаболизма на определена ензимна система в черния дроб (Р450-ензимна система). При тези случаи може да се наложи корекция на дозата.Циметидин понижава отделянето на тербинафин с 33%. Рифампицин повишава отделянето му със 100%.

• Ефект на тербинафин върху други лекарствени продукти - не повлиява отделянето на антипирин и дигоксин.Тербинафин може да повиши ефекта на кофеин с 19%.Тербинафин потиска метаболизма на продукти, медииран от CYP2D6 като трициклични антидепресанти, бета-блокери, селективни инхибитори на серотониновия транспорт, антиаритмични продукти клас 1С и МАО-инхибитори тип Б. Той повишава клирънса на дезипрамин с 15%. Тербинафин може да понижи ефекта на цикроспорин с 15%.

 

 

3. КАК СЕ ПРИЛАГА МИКОНАФИН

Винаги приемайте Миконафин според инструкциите на лекуващия лекар!По лекарско предписание!Продуктът се прилага през устата.Възрастни - 250 mg веднъж дневно.

Деца над 2 години в зависимост от телесното тегло<20 kg - 62,5 mg еднократно дневно (1/2 таблетка от 125 mg);20-40 kg - 125 mg еднократно дневно;>40 kg - 250 mg еднократно дневно.

Продължителността на лечението зависи от причинителя и мястото на инфекцията:

• При онихомикоза на ръцете лечението продължава 6 седмици до 3 месеца, а при онихомикоза на краката - 3 до 6 месеца, като при нарушен растеж на нокътя може да се наложи и по-продължително лечение;

• Tinea capitis - 4 седмици;

• Кожни енфекции - tinea pedis (интердигитална, плантарна, тип „мокасини") - 2 до 6 седмици; tinea corporis, cruris - 2 до 4 седмици;

• При инфекции на гладката кожа от дерматофити и кожна кандидоза - 2-4 седмици. Пациенти в напреднала възраст

Няма данни, че тази група пациенти се нуждае от различна дозировка или че нежеланите реакции при нея се различават от тези при по-млади пациенти. Трябва да се отчита възможността за променена бъбречна и чернодробна функция при тези пациенти.

Ако сте приели по-голямо количество от лекарството:

При прием на по-висока доза от предписаната веднага се обърнете за помощ към лекар!Данните за предозиране с Миконафин са ограничени. Дози до 5 g (20 пъти терапевтичната доза) са приемани без поява на сериозни нежелани реакции. Симптомите обикновено са гадене, повръщане, коремна болка, обърканост, обрив, често уриниране, главоболие.Препоръчва се елиминиране на продукта с активен въглен и симптоматично лечение

Ако сте пропуснали да приложите Миконафин:

Ако сте пропуснали да приемете поредната доза, то приемете пропусната час по-скоро, но се не я приемайте едновременно със следващата.

 

4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всеки друг лекарствен продукт, Миконафин може за предизвика нежелани лекарствени реакцииНежеланите реакции са подредени по честота според следната класификация: много чести > 1/10; чести > 1/100 до < 1/10; нечести > 1/1000до < 1/100; редки > 1/10000 до < 1/100С ); много редки < 1/10000.

5. УСЛОВИЯ НА СЪХРАНЕНИЕ

Без специални условия на съхранение.Да се съхранява на място, недостъпно за деца!Да не се употребява след срока на годност, указан на опаковката!

Споделете мнението си за МИКОНАФИН 250МГ ТАБЛ. Х 14

Web Statistics