Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МЕДОКЛОР ГРАН. 125 МГ/ 5 МЛ - 100МЛ X 1

A38, Н66.0, J03, J15, J16, J40, J42, N10, N11; за деца до 8 години
Медоклор се използва за лечение на бактериални инфекции на ушите, носа и гърлото, бронхит и пневмония, кожни инфекции и инфекции на меките тъкани, цистит и бъбречни инфекции.


Този продукт Ви носи 107 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

MEDOCLOR FORTE 125 МГ/5 МЛ / МЕДОКЛОР ФОРТЕ 125mg/5 ml
(Cefaclor / Цефаклор)
granules for oral-suspension /гранули за перорална суспенсия

 


Какво трябва да знаете за Вашия лекарствен продукт ?
Наименованието на Вашия лекарствен продукт е Медоклор, съответно Медоклор Форте.Всеки 5 ml от готовата суспенсия съдържат съответно 125 mg cefaclor или 250 mg cefaclor, който е лекарственото вещество.
Суспенсията съдържат също и помощни вещества: ксантанова гума, царевично нишесте, метилцелулоза, еритрозин, захароза, диметикон, натриев лаурилсулфат, и ягодов ароматизатор.
Cefaclor е от типа лекарствени продукти, познати като цефалоспоринови антибиотици. Той действа като разрушава микроорганизмите .(бактериите), причинили инфекцията.

 
 


Медоклор се използва за лечение на бактериални инфекции на ушите, носа и гърлото, бронхит и пневмония, кожни инфекции и инфекции на меките тъкани, цистит и бъбречни инфекции.

 
Преди да започнете лечение с Медоклор
Не давайте суспенсията Медоклор на бебета под 1-месечна възраст. Преди да започнете лечение с Медоклор трябва да уведомите Вашия лекар, ако нещо от следното се отнася за Вас или Вашето дете:
•Имали сте алергични реакции (обрив, сърбеж, отоци, хриптящо и затруднено дишане) към антибиотици, като пеницилини или цефалоспорини;
•сте бременна, или смятате че, може да сте бременна;
•кърмите Вашето дете;
•имате бъбречно заболяване или сте на диализа;
•имали сте вид тежка диария, наричана колит.
Уведомете Вашия лекар, ако приемате някой от тези лекарствени продукти:
•лекарствени продукти, за намаляване на кръвосъсирването (антикоагуланти), като варфарин;
•probenecid.
Добре е, да уведомите Вашия лекар за всеки друг лекарствен продукт, който употребявате, включително и тези, които си купувате без рецепта.


Какво трябва да правите, в случай на бременност и кърмене?
Информирайте лекаря, ако сте бременна или имате съмнения, че сте бременна. В случай че сте бременна, не трябва да приемате този лекарствен продукт, освен ако лекуващият лекар не Ви е посъветвал
Може да кърмите, по време на лечение с Медоклор, само след преценка от лекаря на съотношението полза/риск.

 
Влияе ли Медоклор върху способността за шофиране или работа с машини?
Не са наблюдавани ефекти на Medoelor върху способността за шофиране и работа с машини. друго.

 
Лечение с Medoclor
Суспенсията Медоклор трябва да се поглълне. Тя трябва да се приеме поне един час преди нахранване, или поне два часа след хранене. Не трябва да се вземат антиациди в рамките на един час преди или след дозата Медоклор.
Лекарят ще Ви каже кога и колко от суспенсията Медоклор да приемате. Винаги спазвайте указанията му. Те трябва да бъдат записани и върху опаковката. Винаги ги прочитайте и ги следвайте. Ако не сте сигурни, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза за възрастни е или 250 mg (лъжичка от 5 ml) три пъти дневно или 500 mg (2 лъжички от 5 ml) три пъти дневно. Тя зависи от това от какво се лекувате, и колко сериозно е заболяването. Вашият лекар ще Ви информира от какво се лекувате.
Дозата за деца зависи от теглото на детето. Обичайната доза е 20 mg/kg/т.т., разделена на отделни приеми през осем часа. Вашият лекар или фармацевт могат да Ви кажат повече.
Винаги добре разклащайте бутилката, преди да отмерите доза. Винаги затваряйте капачката добре.
Много важно е, да приемате суспенсията толкова продължително, колкото Ви е казал лекарят. Обикновено това е седем до четиринадесет дни. Не спирайте приема, когато се почувствате по-добре, защото може да се влошите отново.


Ако забравите да вземете доза, приемете я когато си спомните и продължете както преди. Не приемайте две дози по едно и също време.


Ако сте взели повече суспенсия от необходимото, веднага кажете на Вашия лекар или фармацевт. Ако това не е възможно, идете в най-близката болница. Винаги носете опаковката със себе си, за да се знае какво сте приели.


Ако имате диабет, кажете на Вашия лекар че приемате Медоклор, ако ще Ви се прави изследване за глюкоза в урината, тъй като Медоклор може да взаимодейства с някои тестове. Ако имате нужда от изследвания на кръвта, първо кажете на Вашия лекар, че приемате Медоклор.

 

След лечение с Медоклор
Подобно на всички лекарствени продукти, някои хора понякога имат нежелани реакции от Медоклор. Това са така наречените странични ефекти.
Ако получите зачервяване на кожата, с или без сърбеж, или получите болка в ставите, главоболие, чувство за слабост или внезапно, засилващо се затрудняване на дишането, спрете приема на суспенсията и веднага кажете на Вашия лекар.
Ако получите:
•диария, която може да бъде с кръв или слуз;
•вагинално течение или вагинален сърбеж;
•гадене или повръщане;
•затруднено заспиване, замаяност
Ако са тежки, или Ви тревожат, кажете на Вашия лекар или фармацевт.
Някои пациенти понякога стават нервни, объркани, сънливи или имат халюцинации.
Изследванията за чернодробна и бъбречна функция, и някои други кръвни изследвания понякога се променят временно. Децата могат да станат свръхактивни. Кажете на Вашия лекар или фармацевт, те ще могат да Ви посъветват.
Не се тревожете от този списък с възможни реакции. При Вас може да не се появи нито една.
Ако се появят други нежелани реакции, които според Вас се дължат на Медоклор, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за МЕДОКЛОР ГРАН. 125 МГ/ 5 МЛ - 100МЛ X 1

Web Statistics