Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЛУКРИН ДЕПО 3,75МГ ФЛАКОН Х 1

ЛУКРИН ДЕПО  / LUCRIN DEPOT- Инжекционното прилагане на този хормон води до първоначално повишаване на произвежданите от яйчниците и тестисите полови хормони, последвано от тяхното понижаване и поддържане на ниски, подобни на тези при кастрация нива. Целта на лечението е постигане на медикаментозна кастрация. Лукрин Депо се прилага за лечение на следните заболявания, изискващи потискане образуването :на половите хормони: Рак на простатата; Ендометриоза; Рак на гърдата; Фиброидни образувания на матката; Централен преждевременен пубертет:

Този продукт Ви носи 1936 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЛУКРИН ДЕПО  / LUCRIN DEPOT fl 3,75mg

 

Какво представлява Лукрин Депо и за какво се използва?

Вашето лекарство се нарича Лукрин Депо. Активната му съставка леупрорелин ацетат представлява синтетично подобие на така наречените гонадотропин-освобождаващ хормон , произвеждан нормално в човешкия организъм. Инжекционното прилагане на този хормон води до първоначално повишаване на произвежданите от яйчниците и тестисите полови хормони, последвано от тяхното понижаване и поддържане на ниски, подобни на тези при кастрация нива. Целта на лечението е постигане на медикаментозна кастрация. След преустановяване на лечението описаните ефекти отзвучават.
Лукрин Депо се прилага за лечение на следните заболявания, изискващи потискане образуването на половите хормони:

Рак на простатата: лечение на напреднал рак на простатата. Продуктът предлага алтернативно лечение на рака на простатата в случаите, когато кастрацията или приложението на естроген не са показани или са неприемливи за пациента.

Ендометриоза: лечение на ендометриоза за период от шест месеца. Продуктът може да се прилага както самостоятелно, така и като допълнение към хирургичното лечение.
Ендометриозата представлява болезнено състояние, характеризиращо с развитието на характерна за матката тъкан извън тялото на матката.

Рак на гърдата: лечение на рак на гърдата при жени преди или около периода на менопауза, при които е показано хормонално лечение.

Фиброидни образувания на матката: лечение на лейомиома на матката за период до 6 месеца. Приложението на продукта може да предхожда оперативното лечение или да бъде предназначено за повлияване на симптомите при жени около периода на менопауза, които не желаят хирургична интервенция. Лейомиомата представлява състояние, характеризиращо се с образуването на възловидни образувания в стената на матката. Много често то протича без проявата, на каквито и да е симптоми, но при значително нарастване размера на възлите, то може да доведе до появата на редица оплаквания и усложнения.

Централен преждевременен пубертет: лечение на деца с клинично потвърдена диагноза централен преждевременен пубертет - идиопатичен или неврогенен, характеризиращ се с появата на полови белези преди 8-годишна възраст при момичета и преди 9 години при момчета. Преди започване на лечението с този лекарствен продукт Вашият лекар ще проведе редица изследвания на Вашето дете като:
* провеждане на GnRH-стимулационен тест;
* определяне на костната възраст;
* определяне нивата на половите хормони;
* определяне нивата на надбъбречните стероиди, за изключване на вродена хиперплазия на надбъбреците;
* определяне нивата на човешкия бета-хорионгонадотропин, за изключване на хорионгонадотропин - секретиращ тумор;
* ултразвуково изследване на таза/надбъбреците и тестесите за изключване на стероиди-секретиращ тумор;
* провеждането на компютърна томография на главата за изключване на вътречерепен тумор.


Преди да ви бъде приложен Лукрин Депо

Този лекарствен продукт не трябва да се прилага при:
* свръхчувствителност към леупрорелин, сходни субстанции или към някое от помощните вещества на продукта, има данни за изолирани случаи на анафилаксия с Лукрин Депо за ежемесечно приложение;
* установена хормонална нечувствителност на туморите, следхирургична кастрация, леупрорелин ацетат не води до допълнително понижение нивото на тестостерона и не се препоръчва за приложение;
* бременност или при жени, биха могли да забременеят;
* недиагностицирано или атипично влагалищно кървене.

Прием на други лекарства:

Няма данни за взаимодействието на този лекарствен продукт с други лекарства. Въпреки това, моля информирайте Вашия лекар, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива ,отпускани без рецепта.

Бременност и кърмене:

този лекарствен продукт не трябва да бъде прилагат по време на бременност, както и при жени с възможност за забременяване.
Информирайте Вашия лекар, в случай че кърмите и той ще прецени възможността за избор между продължаване на кърменето или лечението с този лекарствен продукт.

Шофиране и работа с машини:

Този лекарствен продукт може да наруши способността Ви за шофиране или работа с машини. Това важи в по-голяма степен при взаимодействие с алкохол.

Как се прилага Лукрин депо?

Както при останалите продукти за инжекционно приложение, мястото на инжектиране трябва да се сменя при всяка следваща инжекция.

Обичайната препоръчвана доза при възрастни е 3,75 мг леупрорелин ацетат, приложена еднократно подкожно или интрамускулно всеки месец.

Дозировка при централен преждевременен пубертет

Необходимо е индивидуално определяне на дозата при всяко дете.
Препоръчваната начална доза леупрорелин ацетат е 0,3 кг/кг, прилагана на всеки 4 седмици интрамускулно или подкожно.

Началната доза може да бъде определена въз основа на телесното тегло, както следва:

Тегло на детето                 Доза                        Брой инжекции       Обща мес. доза

под 25 кг                       3,75 мг х 2                     1                     7,5 мг
25 до 37,5 кг                  3,75 мг х 3                     2                     11,25 мг
над 37,5 кг                     3,75 мг х 4                     2                     15 мг

Ако за постигането на общата желана доза са необходими две инжекции, то те трябва да бъдат поставени едновременно.

При повечето от децата, първоначално определената доза е достатъчно за постигането на желания ефект и тази доза се прилага като поддържаща през целия период на лечението. Ако първоначално определената доза не води до желания терапевтичен ефект, то Вашият лекар ще предприеме постепенно повишаване на дозата с 3,75 мг на всеки четири седмици, до достигането на ефекта и ще прилага тази доза през целия период на лечението.
За потвърждаване на терапевтичния ефект, през първите два месеца от началото на лечението или при промяна на дозата,  Вашият лекар ще проведе определени изследвания.
Измерване на костната възраст при деца ще бъде провеждано на всеки 6 до 12 месеца.
Преустановяване на лечението с леупрорелин ацетат трябва да бъде извършено преди навършването на 11 години при момичетата и 12 години при момчетата.

Приготвяне на инжекционната суспензия

Съдържанието на флакона трябва да бъде разтворено непосредствено преди приложението, което се извършва чрез подкожно или интрамускулно инжектиране, веднъж на всеки месец.

Възможни нежелани реакции:

Нежелани лекарствени реакции, наблюдавани при рак на простатата:
При повечето от пациентите през първите седмици от лечението нивата на тестостерона се повишават спрямо базовите стойности, последвани от понижение до тях или по-ниски в края на втората седмица от лечението.

През първите няколко седмици от лечението трябва да се има предвид възможността от засилване на оплакванията при пациенти с метастази в областта на гръбначния стълб и/или запушване на пикочните пътища или хематурия, което в някои от случаите прогресира до появата на неврологични проблеми като временна слабост и/или мравучкания на долните крайници или влошаване на симптомите от страна на пикочната система.

Наблюдавани са и следните нежелани реакции, представени по органи и система:

Стомашно-чревни нарушения - повишение на теглото, липса на апетит.

Нарушения на бъбреците и пикочните пътища - често нощно уриниране, смущения при уриниране, увреждане на тестисите, инфекции на пикочните пътища

Нарушения на кожата и подкожната тъкан - реакции на мястото на инжектиране, сърбеж

Нарушения на ендокринната система - понижение на сексуалното желание, горещи вълни, повишено потене.

Нарушения на мускулно-скелетната система и съединителната тъкан: болки в костите
Други - умора, мускулна слабост.

При жени

Лечението на ендометриозата се основава на потискане на женските полови хормони. В началната фаза на лечението се наблюдава краткотрайно нарастване на серумния естрадиол с последващо понижаване до стойности, каквито се наблюдават при постменопауза. В повечето случаи през първите седмици на лечението се наблюдава кървене.

При приложението на леупрорелин ацетат при жени с ендометриоза и маточна фиброза са наблюдавани следните нежелани реакции: умора, обща болка, главоболие, горещи вълни, повишено потене, възпаление на езика, гадене , повръщане, отоци, повишено окосмяване, ставни нарушения, мускулна болка, депресия, понижение на либидото, нервност, промени от страна на гърдите, възпаление на бъбреците, увреждане на пикочните пътища, възпаление на влагалището, суха кожа, нарушения на менструацията.

По време на клинични проучвания при приложението на леупрорелин ацетат при жени с рак на гърдата са наблюдавани следните нежелани реакции: повишение/понижение на теглото, горещи вълни, засилено потене, главоболие, понижение/повишение на апетита, грипоподобен синдром, нервност, болки в гърба, болки в областта на врата, безсъние, депресия, запек, диария, замаяност, треска, възпаление на влагалището.

Допълнителна информация:

Какво съдържа?

Активното вещество е леупрорелин ацетат. Един флакон за приготвяне на инжекционна суспензия съдържа 3,75 мг леупрорелин ацетат под формата на стерилни лиофилизирани микрочастици.
Другите съставки са: прах за инжекционна суспензия - съполимер на млечната киселина и манитол
Разтвор за приготвяне на инжекционна суспензия - натриева карбоксиметилцелулоза, манитол, полисорбат 80, вода за инжекции.

Ако имате въпроси,моля обърнете се към вашия лекуващ лекар,или потърсете вашия фармацевт.Лекарството е предписано на вас,за това не е препоръчително да се приема от други пациенти.,защото може да им окаже неблагоприятен ефект и да им навреди.Ако някоя нежелана реакция на лекарството стане сериозно,или се появя други,неописани в листовката,незабавно се обърнете към фармацевта и лекаря си.

Споделете мнението си за ЛУКРИН ДЕПО 3,75МГ ФЛАКОН Х 1

Web Statistics