Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЛЕГАЛОН 140МГ КАПС. Х 20

LEGALON® / Легалонът има антитоксично действие върху черния дроб и се използва за симптоматично лечение на хронични токсични чернодробни увреждания; за поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб или чернодробна цироза.

Този продукт Ви носи 201 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

LEGALON® 140, capsules.

Легалон 140, капсули

 

  

Състав: 1 капсула съдържа:

Лекарствено вещество:

173,0 -186.7 mg Cardui mariae fructus extractum siccum (екстракт от плодовете на бял трън) (36-44:1), съответстващи на 140 mg silymarin (екстрактор: етилацетат > 96,7 %);

Помощни вещества:

манитол, натриев нишестен гликолат (тип А), полисорбат 80, повидон К 29-32, магнезиев стеарат, желатин, титанов диоксид Е 171, железен оксид червен Е 172, железен оксид черен Е 172, натриев лаурил сулфат.

 

Фармакологично действие:

Легалонът има антитоксично действие върху черния дроб, което се дължи на антипероксидантната му активност ограничаване на достъпа до клетките на някои хепатотоксични субстанции и засилване на протеиновата синтеза.

 

Показания:

Симптоматично лечение на хронични токсични чернодробни увреждания; за поддържащо лечение при пациенти с хронични възпалителни заболявания на черния дроб или чернодробна цироза.

 

Противопоказания:

Свръхчувствителност към някоя от съставките. За приложението при деца няма достатъчно клинични данни. Поради това Legalon® 140 не трябва да се прилага при деца под 12 години!

 

Специални предупреждения за употреба:

Приемането на лекарството не означава, че не трябва да се избягват причините за увреждане на черния дроб (напр. употреба на алкохол).При жълтеница (светло- до тъмножълто оцветяване на кожата, пожълтяване на очите) трябва да бъде потърсен лекар.

 

Указание:

Това лекарство не е подходящо за лечение на остри отравяния. Нежелани лекарствени реакции: В отделни случаи е наблюдавано леко слабително действие и болки в горната част на корема. Възможни са алергични реакции у лица с предразположение към алергия.

Ако се проявят нежелани лекарствени реакции, особено такива, които не са описани в настоящата листовка, трябва да бъде потърсен съвет от лекар или фармацевт.

 

Бременност и кърмене:

Поради липса на достатъчно данни за приложението на препарата по време на бременност и кърмене, употребата му е допустима само по лекарско предписание.

 

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини:

Legaion® 140 не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение:

Ако лекарят не е предписал друго, важат следните указания. (Придържайте се моля към предписанията, защото в противен случай Legalon® 140 не може да въздейства правилно!)В началото на лечението 3 пъти дневно по 1 капсула (съответстваща на 420 mg Silimarin). Като поддържаща доза са достатъчни 2 пъти дневно по 1 капсула (съответстващ на 420 mg Silimarin). Ако оплакванията продължат, да се потърси отново лекарски съвет. Капсулите трябва да се гълтат цели преди ядене с достатъчно количество течност.

Продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар.

Предозиране:

При предозиране гореописаните нежелани лекарствени реакции могат да се проявят в засилена форма. В такива случаи да се потърси лекуващия лекар за симптоматично лечение.

 

Условия за съхранение:

Няма специални изисквания.

 

Срок на годност:

5 години.

Датата, на която той изтича е отпечатана върху вторичната опаковка и върху блистера.

Да не се използва след изтичане на срока на годност!

 

Опаковка:

Оригинални опаковки по 20, 60 и 100 капсули.

Клинични опаковки по 2000 капсули.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

 

Производител и притежател на разрешението за употреба:

MADAUS AG, 51101 - Cologne, Germany Официален представител за България: Фирма "Натурпродукт" ООД 1592 - София, бул."Искърско шосе" No. 12 телефон (02) 79 12 19, телефакс (02) 97 11 217

Споделете мнението си за ЛЕГАЛОН 140МГ КАПС. Х 20

Web Statistics