Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЛАНСОПРОЛ 15МГ. Х 14КАП.

Lansoprol  е активен спрямо повечето щамове Helicobacter pylori. *Унищожаване  на H. pylori с оглед намаляване на риска от повтаряща се язва на дванадесетопръстника, в комбинация със съответни антибиотици  *Краткотрайно приложение при лечение и облекчаване на симптомите на активна доброкачествена язва на стомаха * Лечение на язва на стомаха, свързана с употреба на нестероидни противовъзпалителни медикаменти *Краткотрайно лечение на ерозивен езофагит *Патологични хиперсекреторни състояния, включително Синдром на Zollinger-Ellison        

Този продукт Ви носи 55 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                              Lansoprol / Лaнсопрол   

                                                    15мг. х 14капс.                                                                                                                               

СЪСТАВ

Всяка стомашно устойчива капсула Lansoprol 15 съдържа 15 mg Lansoprаzole

Помощни вещества: Неутрални микрогранули, Маннитол, Експлотаб, Магнезиев карбонат, PVP K30, Захар, Полоксамер 407, Фармакоат, Еудрагит L30 D55, Talk, Цитрофлекс, Симетокон, Етилов алкохол.

Оцветители: Титаниев диоксит, патентовано синьо V, червен железен оксит и жълт железен оксит

Lansoprol 15 можете да намерите в опаковка от 28 и 14 стомашно устойчиви капсули

 

ДЕЙСТВИЕ

Lansoprol 15 е антиациден препарат и принадлежи към групата на инхибиторите на протонна помпа. Тъй като тази ензимна система се счита за киселинна /протонна/ помпа на париеталната клетка, Lansoprol  се определя като инхибитор на стомашната киселинна помпа и като такава тя блокира крайната стъпка в киселинната продукция. Lansoprol  значително намалява стимулираната с храна стомашна киселинна секреция и обем, както и пентагастрин-стимулираната киселинна секреция. Lansoprol  подтиска нормалното увеличение на секретирания обем, киселинност и киселинна секреция, индуцирани от инсулин.Подтискането на киселинността може да увеличи ефекта на антимикробните агенти при унищожаването на Helicobacter pylori.

 

ПОКАЗАНИЯ                                                                                      

Lansoprol 15 е активен спрямо повечето щамове Helicobacter pylori.   *Унищожаване на H. pylori с оглед намаляване на риска от повтаряща се язва на дванадесетопръстника, в комбинация със съответни антибиотици * Краткотрайно приложение при лечение и облекчаване на симптомите на активна доброкачествена язва на стомаха * Лечение на язва на стомаха, свързана с употреба на нестероидни противовъзпалителни медикаменти * Краткотрайно лечение на ерозивен езофагит *Патологични хиперсекреторни състояния, включително Синдром на Zollinger-Ellison         

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Lansoprol 15 е противопоказан при пациенти с известна алергия към някои от съставките на продукта.

Специални предупреждения и предпазни мерки по време на лечение с Lansoprol 15.

При започване на лечение с Lansoprazole, трябва да се изключи наличие на стомашно злокачествено заболяване.При комбинирано приложение с антибиотици е необходимо да се обърне внимание на това че:Clarithromycin не се прилага при бременни пациентки, освен при клинични обстоятелства, при които не е възможно друго лечение. Ако бременността настъпи по време на приема на Clarithromycin, пациентката трябва да бъде уведомена за потенциалния риск за плода.Псевдомембранозен колит е наблюдаван при почти всички антибактериални агенти, включително Clarithromycin и Amoxicillin, затова е важно да се има предвид тази диагноза при пациенти с диария след прием на антибактериални медикаменти.Преди започване на лечение с penicillin, трябва внимателно да се направи справка относно предишни алергични реакции към пеницилини, цефалоспорини и други алергени.

Надеждността и ефективността при педиатрични пациенти не са проучени.

Няма различия в ефективността и безопастността при възрастни и млади.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Приложението при бременност е противопоказано и би могло да се приложи само в много редки случаи, когото се прецени, че ползата за майката е по голяма от риска за плода.Установено е, че Lansoprol® 15 или неговите метаболити се отделят в млякото. Тъй като много медикаменти се екскретират в човешкото мляко, поради потенциалния риск от сериозни странични явления у кърмачетата, трябва да се вземе решение : или да се преустанови кърменето или да се спре медикамента, като се преценява значението на медикацията за майката.

Лекарствения препарат, съдържа захароза и не е подходящ при хора с вродена непоносимост към фруктозата, глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция или захарозно/изомалтазен дефицит.                     

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

 Lansoprol  се метаболизира чрез чернодробната система (цитохром Р450). Lansoprazole не влиза в клинично значимо взаимодействие с други лекарства, които се метаболизират чрез същата система. Lansoprol  причинява силно и дълготрайно подтискане на стомашно киселинната секреция; поради това теоретично е възможно, че Lansoprol  влияе върху абсорбцията на медикаменти, при които стомашното рН е важна детерминанта на бионаличността (например ketoconasole, естери на ampicillin железни соли, digoxin) 

Няма данни Lansoprol 15 да повлиява способността за шофиране и работа с машини                                                              

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Дозировката и продължителността на лечение се определят от лекуващия Ви лекар.Препоръчителните дози са:

Рефлукс езофагит 30 mg еднократно 4 или 8 седмици

Язва на дванадесетопръстника 30 mg един път дневно 4 седмици 2-4 седмици допълнително

Язва на стомаха 30 mg еднократно 4 седмици

Унищожаване на Н. Pylori  Тройна терапия :Lansoprol® 30 2х1;Amoxicillin 1gr 2х1;Clarithromycin 500mg 2х1 -1 или 2 седмици

Унищожаване на Н. Pylori Двойна терапияLansoprol 30 3х1;Amoxicillin 1gr 3х1 -1 или 2 седмици

Хиперсекреторни състояния 30 mg 2 пъти дневно продължителността се определя клинично

Не е необходима промяна на дозата при пациенти с бъбречна недостатъчност или хора в напреднала възраст.

Промяна на дозата се налага при пациенти с тежка чернодробна недостатъчност

LANSOPROL 15 трябва да се приема преди хранене. Капсулите не трябва да се дъвчат или чупят.                

 

ПРЕДОЗИРАНЕ

  Ако сгрешите и приемете повече от препоръчаната Ви доза, незабавно се свържете с лекуващия Ви лекар.   

                                                                                                                                     

НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Лечението с Lansoprol 15 се понася.Често наблюдавани, най-вероятно свързани с лечението странични явления са: коремна болка, диария, гадене. Рядко се наблюдава и главоболие. Комбинирана терапия с Amoxicillin и Clarithromycin В клинични проучвания включващи комбинирана терапия с Lansoprazole плюс Amoxicillin и Clarithromycin и Lansoprazole плюс Amoxicillin не са наблюдавани нежелани реакции характерни за тези съчетания.Нежеланите реакции са временни и не изискват спиране на терапията.

 

НАЧИН НА СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се пази от влага и светлина.

Да се съхранява под 25° С.

                                                                                  

Споделете мнението си за ЛАНСОПРОЛ 15МГ. Х 14КАП.

Web Statistics