Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

КУЗИКРОМ 4% КОЛИР 10МЛ

Капките за очи CUSICROM 4 % са предназначени за лечение на алергични очни състояния.

Този продукт Ви носи 57 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

                                       ®CUSICROM 4 %
                                         КУЗИХРОМ 4 %
                        Cromoglycic acid 4% (или 40 mg/ml)

 

КАКВО съдържа CUSICROM4% и как се доставя! (Състав и лекарствена форма)

CUSICROM 4% капки за очи съдържа лекарственото вещество кромогликатна киселина (cromoglycic acid) като натриев кромогликат 4 %. Освен това, съдържа и следните помощни вещества: бензалкониев хлорид (като консервант), полисорбат 80, натриев едетат и пречистена вода.

CUSICROM 4 % е капки за очи, разтвор и се доставя в пластмасови флакони от 10 мл.КАКВО представлява CUSICROM 4%? (Фармакотерапевтична група)

CUSICROM 4% капки за очи е антиалергичен лекарствен продукт-стабилизатор на мастоцитите.

 

Притежател на разрешението за употреба:

Alcon Pharmaceuticals Ltd. (Switzerland),Bosh 69, PO box 62, CH-6331 Hunenberg CUSICROM 4% капки за очи, разтвор се произвежда от Alcon Cusi, S.A., Camil Fabra, 58; 08320 El Masnou-Barcelona, Spain

 

ЗА КАКВО се използва CUSICROM4°/ot (Показания')

CUSICROM 4 % капки за очи е предназначен за лечение на алергични очни състояния като: вернален (пролетен) конюнктивит, хроничен конюнктивит, кератоконюнктивит или вернален (пролетен) кератит. Както и алергии, предизвикани от използването на контактни лещи.

Това лекарство е предписано лично за Вас и не трябва да го преотстъпвате на други пациенти!

 

КОГА НЕ ТРЯБВА да се използва CUSICROM 4% (Противопоказания и специални предупреждения)

CUSICROM 4% капки за очи не трябва да се използва ако някога сте имали някакви необичайни или алергични реакции към някое от веществата в състава на продукта.

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Не се препоръчват специални предпазни мерки.

ВНИМАНИЕАко носите меки контактни лещи, отстранете ги непосредствено преди да накапете CUSICROM 4% в окото, тъй като някоя от съставките може да ги увреди. Изчакайте поне 20 минути преди да поставите контактните лещи обратно след употребата на лекарствения продукт.

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Не се изискват специални предпазни мерки при употребата на ®CUSICROM 4% капки за очи по време на бременност и кърмене;

 

УПОТРЕБА ПРИ ДЕЦА

Безопасността и ефективността на лекарствения продукт при деца под 4 години не е установена. Не се препоръчва да се употребява при деца под 4 годишна възраст.

 

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Много малко вероятно е CUSICROM 4% капки за очи да се отрази на способността Ви за шофиране или работа с техническа апаратура.Ако случайно при поставянето на CUSICROM 4% се появи краткотрайно замъгляване на зрението или дискомфорт, Вие трябва да изчакате докато зрението ви се проясни и едва тогава да шофирате или да работите с машини.

 

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

CUSICROM 4% капки за очи е добре поносим и може да бъде комбиниран с други лекарствени продукти за локално или системно приложение.

 

КАК ТРЯБВА да се използва CUSICROM4% капки за очи?

Винаги използвайте CUSICROM 4% капки за очи, така както ви е предписал лекуващия лекар.

Обичайна дозировка:

Възрастни и деца над 4 години: 1-2 капки във всяко око 4 до 6 пъти дневно, през равни интервали. Дневният брой на накапванията, както и продължителността на лечението се определят от Вашия лекуващ лекар.Симптомите обикновено се повлияват в рамките на няколко дни, въпреки че понякога се изисква лечението да продължи 6 седмици.Лечението продължава толкова дълго, колкото е необходимо за постигане на устойчиво подобрение на състоянието.

 

Начин на приложение:

• Издърпайте внимателно долния клепач и накапете 1 - 2 капки в долния конюнктивен сак.

• Поставянето на капките трябва да се извършва при пълна хигиена. Внимавайте да не докосвате клепачите, заобикалящата ги площ или други повърхности с върха на откапващото устройство на шишето, за да запазите от замърсяване върха на откапващото устройство и самия разтвор.

• Винаги затваряйте шишенцето след използване.

Ако капката не попадне в окото - опитайте отново.

Не променяйте дозировката ако не сте се консултирали с Вашия лекар!

Ако се налага да прекратите лечението, незабавно уведомете Вашия лекар.

Ако пропуснете една доза, поставете я възможно по-скоро. Но ако вече е дошло времето за следващата доза, тогава прескочете пропуснатата и възстановете Вашата обичайна схема на дозировка.

Ако използвате п други капки за очи, изчакайте 10-15 минути между поставянето на CUSICROM 4% и другите капки за очи.

 

КАКВО трябва да се направи АКО СЕ ВЗЕМЕ ПО-ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО CUSICROM 4 %?(Предозиране)

Лекарственият продукт е предназначен за локална употреба и не могат да се очакват токсични ефекти, както ако не е спазена препоръчаната дозировка, така и при случайно поглъщане на съдържанието на шишето.Ако поставите в окото по-голямо количество ®CUSICROM 4% или случайно погълнете съдържанието на флакона, Вие трябва незабавно да се консултирате с Вашия лекуващ лекар!

 

КАКВИ НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ са възможни при употребата на CUSICROM 4% капки за очи? (Нежелани лекарствени реакции)

Всеки един лекарствен продукт може да причини нежелани лекарствени реакции. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.При употребата на CUSICROM 4%, Вие може да получите парене (щипане) или възпаление в окото, които изчезват още през първия ден от лечението.

Ако забележите някаква друга нежелана лекарствена реакция, различна от вече описаните, консултирайте се с лекар или фармацевт.

СЪХРАНЕНИЕ НА CUSICROM 4% КАПКИ ЗА ОЧИ

• Съхранявайте на места недостъпни за деца!

• Лекарственият продукт трябва да се съхранява при температура под 30°С, на защитено от светлина място.

• Да не се използва повече от един месец след първоначалното отваряне.

Споделете мнението си за КУЗИКРОМ 4% КОЛИР 10МЛ

Web Statistics