Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

КЛИОН-Д 100МГ ВАГИНАЛНИ ТАБЛ. Х 10

КЛИОН-Д съдържа активните съставки метронидазол и миконазол и се използва за локална терапия на урогенитална трихомоназа и/или гъбични инфекции.

Този продукт Ви носи 58 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 5.78лв.
или 5780 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                     КЛИОН-Д ВАГИНАЛНИ ТАБЛЕТКИ 100МГ Х 10

Състав: Всяка вагинална таблетка съдържа Metronidazole 100mg и Miconazole nitrate 100 mg.

Терапевтични показания: Локална терапия на урогенитална трихомоназа и/или гъбични инфекции.

Дозировка и начин на приложение: При трихомоназа: По 1 вагинална таблетка Клион-Д 100, леко навлажнена преди прилагането, се поставя дълбоко във влагалището веднъж дневно (вечер, преди лягане), в продължение на 10 дни, едновременно с перорално приложение на метронидазол по 1 таблетка 2 пъти дневно (една сутрин и една вечер) (2 х 250 mg) по време или след хранене, без да се дъввче. Дълготрайно оздравяване може да се очаква само ако и сексуалният партньор се лекува същевременно с перорални таблетки метронидазол. При нужда десетдневният курс може да бъде повторен. При кандидоза: по 1 ваг. таблетка Klion-D 100, леко навлажнена преди прилагането, се поставя дълбоко във влагалището веднъж дневно (вечер, преди лягане) в продължение на 10 дни.

Противопоказания: Известна свръхчувствителност към активните вещества или към някои от съставките на лекарството. Първите три месеца на бременността.

Специални предупреждения и специални предпазни мерки при употреба. По   време на лечение с Клион-Д 100 и най-малко 1 ден след това употребата на алкоххолни напитки е забранена. Да се избягва полов живот по време на лечение с Клион-Д 100 вагинални таблетки. В случай на развитие на чувствителност и дразнене на лигавицата лечението трябва да се преустанови.

Бременност и кърмене. Klion-D 100 е противопоказан през първите 3 месеца на бременността. Перорално приложен метронидазол се екскретира в крмата. Това може да причини горчив вкус на кърмата. Приемът на метронидазол или кърменето трябва да се преустанови по време на терапия с метронидазол, както и 1-2 дни след това.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини. Клион-Д 100 вагинални таблетки не повлиява способността за шофиране или работа с машини.

Лекарствени и други взаимодействия: Гадене, повръщане, загуба на апетит, спазми на стомаха, диария, обложен език и неприятен метален вкус. Главоболие, гърчове, сънливост, замайване, загуба на координация. Скованост на крайниците се наблюдава рядко и главно при продължителна терапия с високи дози. Може да настъпи потмняване на урината причинено от метаболизма на метронидазол. След намаляване на дозата или след преустановяване на терапията тези симптоми отшумяват спонтанно

Споделете мнението си за КЛИОН-Д 100МГ ВАГИНАЛНИ ТАБЛ. Х 10

Web Statistics