Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

КАВИНТОН АМП.2МЛ Х 10

Кавинтон се използва за лечение на различни форми на мозъчни циркулаторни нарушения като инсулт и деменция, за лечение на хронични съдови нарушения в хориоидеята и ретината, а също и в отологията при болест на Meniére и шум в ушите.

Този продукт Ви носи 86 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                        КАВИНТОН АМП.2МЛ Х 10

Състав: Всяка ампула от 2 ml съдържа 10mg винпоцетин (Vinpocetine)

Терапевтични показания: Неврология: Показан при различни форми на мозъчни циркулаторни нарушения, резултат от атеросклероза, артериална хипертония, захарен диабет, васкулити и др: преходни исхемични нарушения (TIA), исхемичен мозъчен инсулт, следдинсултни състояния, съдова деменция, посттравматична и хипертонична енцефалопатия, вертебробазиларна недостатъчност. За намаляване на психичните или неврологичните симптоми на мозъчните циркулаторни нарушния. Офталмология: За лечение на хронични съдови нарушения в хориоидеята и ретината (напр. тромбоза, обструкция на централната артерия или вена на ретината). Отология: За лечение на пресбиакузис от остър съдов или токсичен (лекарствен), или друг произход (идиопатичен, предизвикан от гърмеж, взрив), болест на Меniere, шум в ушите.

Дозировка и начин на приложение: Прилага се само интравенозно като бавна капкова инфузия! (Скоростта на инфузията не трябва да превишава максимум 80 капки/минута!).

Началната дневна доза при капкова инфузия е обикновено 20 mg (2 ампули) в 500 ml инфузионен разтвор. Тази доза може да бъде увеличена до 1 mg/kg телесно тегло дневно за период от 2-3 дни, в зависимост от поносимостта на пациента.

Лечебният курс е нормално 10-14 дни, а обичайната дневна доза е 50 mg дневно (5 ампули в 500 ml инфузионен разтвор) - отнесено към телесно тегло 70 kg.

Не се налага коригиране на дозата при пациенти с бъбречни или чернодробни заболявания.

Не трябва да се прилага интрамускулно, нито интравенозно, без разреждане!

След инфузионна терапия се препоръчва лечението на пациента да бъде продължено с 3 пъти по 1 таблетка Кавинтон Форте (3 пъти по 10 mg) или 3 пъти по 2 таблетки Кавинтон 5 mg (3 пъти по 10 mg). Инфузионният разтвор Cavinton може да се разрежда с всички видове инфузионни разтвори, съдържащи натриев хлорид или инфузионни разтвори с глюкоза (напр. Salsol, Ringer, Rindex, Rheomacrodex). Инфузионният разтвор трябва да се използва в рамките на три часа след приготвяне.

Противопоказания: Известна свръхчувствителност към някоя от съставките на лекарствения продукт. Остра фаза на хеморагичен мозъчен инсулт, тежко исхемично сърдечно заболяване, тежки аритмии. Бременност и кърмене. Употребата при деца е противопоказана (поради липса на данни от релевантни клинични проучвания).

Лекарствени и други взаимодействия: В редки случаи се съобщава за слаб спомагателен ефект при съвместно приложение на алфа-метил-допа с винпоцетин, следователно се препоръчва редовен контрол на кръвното налягане при тази комбинация. Въпреки че данните от клинични проучвания не го показват, като цяло се препоръчва повишено внимание при съвместно приложение на винпоцетин с лекарства, действащи на централната нервна система, както и при едновременно антиаритмично и антикоагулантно лечение.

Споделете мнението си за КАВИНТОН АМП.2МЛ Х 10

Web Statistics