Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ИЗОПТИН 40МГ ТАБЛ. X 50

ИЗОПТИН / ISOPTIN SR 40mg.  е перорален лекарствен продукт, който принадлежи към класа, наричан блокери на калциевите канали или калциеви антагонисти.Isoptin SR40mg се използва за лечение на:   * исхемична болест на сърцето, поради недостатъчно снабдяване на сърдечния мускул с кислород (проявяваща се най-често със симптома болка в гърдите);* лечение на нарушения в сърдечния ритъм, т.нар. аритмия;  *хипертония (високо кръвно налягане).

Този продукт Ви носи 39 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Isoptin 40 mg / Изоптин 40 mg

СЪСТАВ

Лекарственото вещество е verapamil hydrochloride (верапамил хидрохлорид). Всяка таблетка Isoptin ® 40 mg съдържа 40 mg verapamil.

Помощните вещества са: двуосновен калциев фосфат, натриева кроскармелоза, колоидален силициев диоксид, хипромелоза, макрогол 6000, магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, натриев лаурил сулфат, талк, титаниев диоксид.

Притежател на разрешението за употреба

Abbott GmbH & Co. KG, Max- Planck-Ring 2, 65205 Wiesbaden, Germany

Производител:

Abbott GmbH & Co. KG, Knollstrasse 50,67061 Ludwigshafen, Germany                                                                    

ПРИЛОЖЕНИЕ

Isoptin ® 40 mg е перорален лекарствен продукт, който принадлежи към класа, наричан блокери на калциевите канали или калциеви антагонисти. Verapamil релаксира (разширява) кръвоносните съдове (вени и артерии), което улеснява сърцето да изпомпва и намалява натоварването му, способства повече кислород да достига сърцето и в същото време намалява кръвното налягане. Може да спомогне за контролиране на сърдечния ритъм.

Продуктът не променя количеството калций в кръвта или костите. Калцият в храната или в хранителните добавки не повлиява на начина на действие на Isoptin ® 40 mg.

Освен Isoptin ® 40 mg е налично и друго количество на лекарственото вещество Isoptin ® 80 mg, а също и лекарствени форми с удължено освобождаване Isoptin SR, с количества на лекарствено вещество съответно 120 и 240 mg. Вашият лекар ще прецени коя начална лекарствена форма и доза е най-подходяща за Вас.

Isoptin 40mg се използва за лечение на:

* исхемична болест на сърцето, поради недостатъчно снабдяване на сърдечния мускул с кислород (проявяваща се най-често със симптома болка в гърдите);

* лечение на нарушения в сърдечния ритъм, т.нар. аритмия;

* хипертония (високо кръвно налягане).

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Не трябва да приемате Isoptin :

* ако сте имали алергична реакция към продукт, съдържащ верапамил или към някое от помощните вещества на продукта;

* ако имате определени сърдечни заболявания (например застойна сърдечна недостатъчност, много ниска сърдечна честота, нерегулярна сърдечна дейност или заболяване на сърдечния мускул).

* Ниско кръвно налягане (хипотония).

Предупредете Вашия лекар ако имате или сте имали:

* някакви други сърдечни проблеми;

* заболявания на кръвоносните съдове, инсулт;

* чернодробни или бъбречни проблеми;

* заболявания, свързани с нарушено невромускулно провеждане (миастения гравис, синдром на Lambert-Eaton, напреднала мускулна дистрофия на Duchenne);

* сте бременна или планирате забременяване.

* кърмите.

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Кажете на Вашия лекар, ако приемате някакви други лекарствени продукти, дори и тези, които не са Ви назначени от лекар.

* Други лекарствени продукти за лечение на високо кръвно налягане или други заболявания на сърцето;

* Статини - за понижаване на холестерола в кръвта;

* Дигоксин - продукт, използван за лечение на сърдечна недостатьчност;

* Отводняващи таблетки или диуретици;

* Литий - продукт, използван често за лечение на промени в настроението и някои : видове депресия;

* Фенобарбитал - продукт за лечение на епилепсия и нарушения в съня;

* Циклоспорин - продукт за профилактика на отхвърляне на трансплантата или за лечение на определени проблеми с имунната система;

* Карбамзепин и фенотоин - продукти за лечение на епилепсия;

* Рифампицин - антибиотик, използван в лечението на туберкулоза;

* Мидазолам - седативен продукт;

* Теофилин - продукт за лечение на астма.

Тези лекарствени продукти могат да бъдат повлияни от Isoptin ® 40 mg или могат да повлияят на неговото действие. Вие може да се нуждаете от различна доза за лечение или от различно лечение. Вашият лекар ще Ви даде съвет за това.

Ако сте на лечение с Isoptin трябва да избягвате храни и напитки, съдържащи грейпфрут. Те могат да повишат плазмените нива на verapamil.

Едновременният прием с алкохол води до забавено разграждане на ethanol и повишаване на нивото му в плазмата, което води до усилване ефектите на алкохола от verapamil.

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Не се препоръчва използването на verapamil през първите шест на бременността. Той не трябва да се използва и през последните три месеца, освен ако не е задължително необходимо и очакваният благоприятен ефект не е значително по-голям от възможните рискове за майката и плода.Verapamil не трябва да се прилага по време на кърмене, тъй като се излъчва в кърмата. Вашият лекар ще Ви посъветва как трябва да постъпите в тези случаи.

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

В зависимост от индивидуалния отговор, Isoptin може да забави реакциите до степен да наруши способността за шофиране, управляване на машини или работа при опасни условия. Това важи особено за началото на лечението, при повишаване на дозата, при смяна на терапията с друг лекарствен продукт и при едновременна употреба на алкохол.

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Подобно на другите продукти, Isoptin ® 40 mg може да доведе до нежелани реакции при някои хора. Понякога те са сериозни, но в повечето случаи не са.

Свържете се с Вашия лекар ако забележите някоя от следните най-чести реакции:

* Гадене, подуване на корема, запек;

* Световъртеж или замайване;

* Главоболие;

* Уморяемост;

* Зачервяване.

Незабавно информирайте Вашия лекар, ако забележште

*Болка в гърдите, прилошаване, колапс;

* Бавна, учестена или неритмична сърдечна дейност;

* Задух (понякога с умора, слабост и намалена способност за физически усилия);

* Треска, болка  в стомаха, общо неразположение;

* Мехури, обрив, сърбеж или лющене на кожата.

При някои пациенти могат да се появят и други нежелани реакции.Кажете на лекаря, ако забележите нещо, което Ви тревожи .Не се притеснявайте от този списък с реакции. Вие можете да не получите нито една от тях.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Вашият лекар ще Ви каже колко таблетки да приемате всеки ден и кога да го правите. Това зависи от заболяването Ви и от това дали приемате други продукти. Средната дневна доза за почти всички показания е между 240 и 360 mg.

При продължителна перорална употреба не трябва да се надвишава дневна доза от 480 mg; надвишаването е възможно за кратко време.

Възрастни и подрастващи с тегло над 50кг.

Исхемична болест на сърцето

Препоръчителната дневна доза е (120 mg) - 240 mg - 480 mg verapamil, разделена на 3-4 приема, както следва:

1 филмирана таблетка от 40 mg 3 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 120 mg - 160 mg verapamil дневно).

Isoptin® 40 mg е показан за пациенти, които е вероятно да получат задоволителен отговор на ниски дози (т.е. пациенти с чернодробна дисфункция или в напреднала възраст).За пациенти изискващи по-високи дози (като 240 mg - 480 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

Хипертония

Препоръчителната дневна доза е (120 mg) - 240 mg - 360 mg verapamil, разделена на 3 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 40 mg 3 пъти дневно (еквивалентно на 120 mg verapamil дневно).Isoptin® 40 mg е показан за пациенти, които е вероятно да получат_задоволителен отговор на ниски дози (т.е. пациенти с чернодробна дисфункция или н напреднала възраст).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 240 mg - 360 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

Нарушения в сърдечния ритъм

Препоръчителната дневна доза е (120 mg) - 240 mg - 480 mg verapamil, разделена на 3-4 приема, както следва:

1 филмирана таблетка от 40 mg 3 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 120 mg - 160 mg verapamil дневно).Isoptin® 40 mg е показан за пациенти, които е вероятно да получат задоволителен отговор на ниски дози (т.е. пациенти с чернодробна дисфункция или в напреднала възраст).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 240 mg - 480 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).

Деца

(само с нарушения в сърдечния ритъм): По-големи деца до 6 години, в предучилищна възраст:Препоръчителната дневна доза е 80 mg - 120 mg verapamil, разделена на 2-3 приема, както следва:1 филмирана таблетка от 40 mg 2 до 3 пъти дневно (еквивалентно на 80 mg - 120 mg verapamil дневно).

Деца между 16 и14 години

Препоръчителната дневна доза е 80 mg - 360 mg verapamil, разделена на 2-4 приема, както следва:1 - 2 филмирани таблетки от 40 mg 2 до 4 пъти дневно (еквивалентно на 80 mg - 320 mg verapamil дневно).

За пациенти изискващи по-високи дози (като 360 mg verapamil дневно) трябва да се използват формите с по-подходящо количество на лекарственото вещество).Това са обичайните дози на продукта, но Вие трябва да следвате указанията дадени Ви от лекаря.

Isoptin филмирани таблетките трябва да се гълтат цели, без да се смучат или дъвчат, с достатъчно количество течност (например чаша вода; да не се приемат със сок от грейпфрут), за предпочитане по време на храна или непосредствено след това.

Isoptin не трябва да се приема в легнало положение.

Verapamil не трябва да се прилага на пациенти с исхемична болест на сърцето и след инфаркт на миокарда, до 7 дни след настъпване на острия миокарден инфаркт.

Няма ограничение за продължителността на приложение.Лечението с verapamil не трябва да се прекъсва рязко след продължителна употреба. Препоръчва се постепенното намаляване на дозата.

Ако забравите  да приемите една доза:

Ако е наближило времето за следващата доза, прескочете пропуснатата и вземете следващата. В противен случай, вземете дозата веднага след като си спомните и след това се върнете към нормалния режим за дозиране.Не вземайте две дози, за да наваксате пропуснатата, защото това може да повиши възможността за поява на нежелани реакции.

ПРЕДОЗИРАНЕ

Ако сте приели повече дози можете да имате забавена сърдечна дейност, болка в гърдите, да се чувствате отпаднал или да колабирате, а също и други симптоми. При първите симптоми незабавно се свържете с Вашия лекар или със спешна помощ.

СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява при температура под 25° С. Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Да не се използва след изтичане на срока на годност, обозначен на картонената опаковка и блистера.


 

Споделете мнението си за ИЗОПТИН 40МГ ТАБЛ. X 50

Web Statistics