Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕТОДИН ФОРТ 400МГ ТАБЛ. Х 14

ETODIN FORT / ЕТОДИН  притежава противовъзпалително, аналгетично (облекчава болката) и антипиретично (понижава високата температура) действие. Etodin Fort е показан за симптоматично лечение на: * ревматични заболявания като ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит * артроза с болка и затруднения в движението * кратковременно и продължително лечение на остеоартрит * за облекчаване на леки и средни болки (при възпаление на меките тъкани, мускулни болки, зъбобол и постоперaтивни стоматологични интервенции, дизменорея, главоболие)                           

Оценка: Оценка: 10
Този продукт Ви носи 104 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 ЕТОДИН ФОРТ / ETODIN FORT

400мг. х 14табл.                                                                                                   

 

СЪСТАВ

Всяка таблетка Etodin Fort съдържа 400 mg Etodolac.

Помощни вещества: лактоза монохидрат, микрокристализирана целулоза РН 102, аерозил, кроскармелоза натрий, поливинилпиролидон, магнезиев стеарат;

Оцветители: Е 171 и Е 172

Etodin Fort филмирани таблетки: може да намерите в опаковка от 2, 14 и 28 таблетки.                                                                                                                                                         

ДЕЙСТВИЕ

Etodin Fort притежава противовъзпалително, аналгетично (облекчава болката) и антипиретично (понижава високата температура) действие. Etodin Fort подтиска синтезата на простагландините във възпалените тъкани. По този начин намалява и предотвратява чувствителността на болковите рецептори към медиаторите на възпалението, като хистамин, серотонин и гуинин. Etodin Fort подтиска ензима циклооксигеназа (простагландин синтетаза) и предотвратява синтезата на простагландини от арахидоновата киселина. Като допълнение, Etodin Fort притежава урикозурична активност. Приемът на Etodin Fort не се влияе от храна и антиацидни медикаменти.                                                                 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Etodin Fort е показан за симптоматично лечение на:

* ревматични заболявания като ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит

* артроза с болка и затруднения в движението

* кратковременно и продължително лечение на остеоартрит

* за облекчаване на леки и средни болки (при възпаление на меките тъкани, мускулни болки, зъбобол и постоперaтивни стоматологични интервенции, дизменорея, главоболие)                                                                                                                                    

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Дозировката и продължителността на лечение се определят от лекуващия лекар. Ако не е предписано друго: Etodin Fort се прилага 2 пъти (сутрин и вечер) дневно по 1 таблетка. При остра болка може да се дава на по-къси интервали. Максималната дневна доза е 1200 mg.

При пациенти с телесно тегло 60 kg или по-малко, общата дневна доза не трябва да превишава 20 mg/kg.

Не се прилага при деца под 16 годишна възраст.

Не се налага корекция на дозата при възрастни хора.                    

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Etodin Fort не трябва да се прилага при пациенти със свръхчувствителност към Etodolac и при пациенти с анамнестични данни за пептична язва или активна пептична язва.

Поради възможност от развитие на кръстосана реакция, той не трябва да се прилага и при пациенти, които развиват астма, ринит или уртикария по време на лечение с аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС).

 

БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Ако сте бременна или кърмите посъветвайте се с Вашия лекар преди употребата на което и да е лекарство.  Etodin Fort не се препоръчва по време на бременност.

Не се препоръчва при жени, които правят опити да забременеят, защото приемът на etodolac може да доведе до обратимо потискане на фертилитета.  

 

ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Няма данни Etodin Fort да повлиява способността за шофиране и работа с машини.      

Както другите НСПВС, Etodolac може да подтисне тромбоцитната функция. Особено, пациенти получаващи антикоагулантна терапия трябва да се проследяват за гастроинтестинални симптоми и лечението трябва да се прекрати ако се появи кървене.

Etodin Fort не се прилага при деца под 16 годишна възраст.

При пациенти със сърдечна недостатъчност, цироза или нефрит, при такива които употребяват диуретици, при пациенти с хронична бъбречна и чернодробна недостатъчност и особено при възрастни хора, бъбречната и чернодробната функция трябва да бъдат проследени в началото на лечението.

                                                          

ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВА

Тъй като Etodin Fort се свързва в голяма степен с плазмените белтъци, необходима е корекция на дозировката на другите съвместно приложени медикаменти (антикоагуланти), които също имат висока степен на свързване с плазмените протеини.

* Etodin Fort може да потенцира ефектите на пероралните антикоагуланти и хепарина, предизвиквайки кървене.

* Etodin Fort може да предизвика засилване на хипогликемичните ефекти на сулфамидите.

* Тъй като Etodin Fort може да индуцира повишаване на концентрацията на литий в плазмата, по време на съвместно приложение на тези  два  медикамента плазменото ниво на литий трябва да се мониторира.

* Etodin Fort може да увеличи хематологичната токсичност на methotrexate.

* Etodin Fort може да намали ефективността на диуретиците.

* Etodin Fort може да засили действието на следните лекарства: Той увеличава антиагрегантното действие на ticlopidine върху тромбоцитите. При съвместно приложение трябва да се проследява времето на кървене.

*Когато се прилага съвместно с други нестероидни противовъзпалителни средства, рискът от язва и кръвотечение се увеличава.

                                     

ВЪЗМОЖНИНЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

*Гастроинтестинални: Може да се наблюдават гадене, болка в епигастриума, диария, подуване на корема и запек. Тези ефекти обикновено са леки и преходни. Може да предизвика кървене от гастроинтестиналния тракт.

* Реакции на свръхчувствителност: Дерматологични (кожни обриви, сърбеж)

* Респираторни (астматични пристъпи при пациенти, развили астма; ринит; уртикария по време на лечението с аспирин или други нестероидни противовъзпалителни средства).

*Чернодробни: Може да се появят леки и преходни покачвания на серумните трансаминази.

*Неврологични: Може да се наблюдава главоболие, замаяност и лесна уморяемост.

 

  КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ЕТОДИН ФОРТ

Съхранявайте на място, недостъпно за деца.

Да се съхранява в оригиналната опаковка.

Не използвайте ЕТОДИН ФОРТ след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.


 

Споделете мнението си за ЕТОДИН ФОРТ 400МГ ТАБЛ. Х 14

от Петя Петрова, 13 Авг 2014

много ми помогна когато имах болки в коляното

Web Statistics