Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕРИУС 5МГ ТАБЛ. Х 30

ЕРИУС облекчава симптомите на алергичен ринит / възпаление на носните пътища, причинено от алергия , като например сенна хрема илиалергия към домашен прах /. Тези симптоми включват кихане, сърбеж и секреция от носа, сърбеж на небцето, сърбеж, зачервяване или насълзяване на очите.

ЕРИУС се използва и за облекчаване на симптомите на уртикария / състояние на кожата, причинено оталергия /. Тези симптоми включват сърбеж и копривна треска.

Този продукт Ви носи 112 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЕРИУС 5МГ Х 30ТАБЛ

AERIUS 5mg Х 30tabl.

 

1.КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА AERIUS И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Aerius е противоалергично лекарство, което не причинява сънливост. То помага за контролиране  на алергичните реакции и симптомите им.

Aerius облекчава симптомите на алергичен ринит / възпаление на носните пътища, причинено от алергия , като например сенна хрема илиалергия към домашен прах /. Тези симптоми включват кихане, сърбеж и секреция от носа, сърбеж на небцето, сърбеж, зачервяване или насълзяване на очите.

Aerius се използва и за облекчаване на симптомите на уртикария / състояние на кожата, причинено оталергия /. Тези симптоми включват сърбеж и копривна треска.

Облекчаването на тези симптоми продължава цял ден и ви помага да възстановите нормалната си ежедневна активност и съня си.


2. ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ AERIUS

Не приемайте Aerius

- ако сте алергични / свръхчувствителни / към деслоратадин или към някоя от останалите  съставки на Аerius или към лоратадин. Aerius е предназначен за възрастни и юноши / над 12 години /.

Обърнете специално внимание при лечението с Aerius

- ако бъбречната ви функция е влошена.

Ако това се отнася за вас или не сте сигурни, моля консултирайте се с вашия лекар, преди да приемете Aerius.

Прием на други лекарства

Не са известни взаимодействия между Aerius и други лекарства.

Прием на Aerius с храни и напитки

Може да се приема с или без храна.

Бременност и кърмене

Посъветвайте се с вашия лекар или фармацевт преди употребата, на което и да е лекарство, ако сте бременна или кърмите.

Ако сте бременна или кърмите, не се препоръчва да приемате Aerius.

Шофиране и работа с машини

При препоръчваната доза не се очаква да предизвика сънливост или влошаване на вниманието. Все пак, макар и много рядко, някои хора имат усещане за сънливост, която може да се отрази върху способността за шофиране и работа с машини.

Важна информация относно някои от съставките на Aerius

Таблетките Aerius съдържат лактоза. Ако вашият лекар ви е казвал, че имате непоносимост към захариди, посъветвайте се с лекаря си, преди да приемете това лекарство.


3. КАК ДА ПРИЕМАТЕ AERIUS

Възрастни и юноши / над 12 години /: приемайте една таблетка дневно.

Глътнете таблетката цяла с вода , със или без храна.

По отношение на продължителността на курса на лечение  - лекарят ви ще определи вида ви алергичен ринит , от който страдате и в зависимост от това и в зависимост от това ще прецени колко време трябва да приемате Aerius.

Ако страдате от интермитентен алергичен ринит / наличие на симптоми в продължение на по-малко от 4 дни седмично или в продължение на по-малко от 4 седмици /, Вашият лекар ще ви препоръча схема на лечение, съобразена с данните за хода на болестта ви.

Ако страдате от персистиращ хроничен ринит , Вашият лекар може да ви препоръча по-продължително лечение.

При различните пациенти с уртикария може да се налага различна продължителност на лечението и поради това трябва да спазвате препоръките на лекаря си.

Ако сте приели повече от необходимата доза

Ако забравите да приемете дозата си навреме, приемете я при първа възможност, след което продължете приема му по предписаната ви схема. Не вземайте двойна доза , за да компенсирате пропуснатата доза.


4. ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства , Aerius  може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. При възрастни нежеланите реакции са практически същите като при прием на плацебо. Все пак, нежелани реакции, за които се съобщава по-често, отколкото при прием на плацебо, са отпадналост, сухота в устата и главоболие.

По време на постмаркетинговия период на Aerius много рядко е съобщавано за тежки алергични реакции / затруднено дишане, хрипове, сърбеж, копривна треска и отоци /. За случаи на сърцебиене, ускорена сърдечна дейност, болки в корема, гадене, повръщане, разстроен стомах, диария, виене на свят, сънливост, безсъние, болки в мускулите, халюцинации, гърчове, чернодробно възпаление и отклонения в чернодробните изследвания е съобщавано също много рядко.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в тази листовка нежелани ефекти, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за ЕРИУС 5МГ ТАБЛ. Х 30

Web Statistics