Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕРИТРАН 1% УНГВЕНТ 20ГР

Този продукт Ви носи 29 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ERYTHRAN® ЕРИТРАН

СЪСТАВ

Активното вещество в 1g маз: Erythromycin 10 mg. Помощни вещества: метилпарахидроксибензоат, ланолин, твърд парафин, течен парафин и вазелин.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ОПАКОВКА

Маз в двойно лакирани алуминиеви туби по 20 гр.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

Балканфарма - Разград АДгр. Разград бул. "Априлско въстание" № 68Тел. 084/23461,24651

ДЕЙСТВИЕ

Еритран е антибиотик от групата на макролидите и се използва за лечение на инфекции, причинени от чувствителни към него микроорганизми. Потиска растежа на бактериите.

ПОКАЗАНИЯ

Еритран маз се прилага локално за:

• лечение на акне (в комбинация с кератолитични средства);

• лечение и профилактика на гнойни кожни инфекции, причинени от чувствителни спрямо Еритран микроорганизми (фоликулити, фурункули и карбункули);

• лечение на импетиго (impetigo contagiosa) успоредно със системно лечение, приемано през устата;

• лечение на вторично инфектирани хирургични и травматични рани.

 

 

ИНФОРМАЦИЯ. НЕОБХОДИМА ПРЕПИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ
 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Еритран маз не се прилага при данни за алергия към Еритран или към някоя от съставките на продукта, както и при наличието на дерматомикози (заболявания на кожата, причинени от гъбички).

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

При продължително лечение с Еритран маз е възможно да се развият допълнителни инфекции от устойчиви микроорганизми, включително и микози. В такива случаи прилагането на антибиотика трябва да се прекрати и да се назначи подходящо лечение.Едновременната употреба на Еритран маз с медицински сапуни и козметични продукти, съдържащи алкохол може да предизвика засилване дразнещия ефект на продуктите.

 

ЛЕКАРСТВЕНИ И ДРУГИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Продуктът може да се комбинира с местни антисептици, кортикостероиди и антимикотици, което разширява спектъра му на приложение. Едновременното приложение на Еритран с хлорамфеникол, линкомицин клиндамицин намалява противобактериалния ефект на продукта.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ ПРИ БРЕМЕНННИ И В ПЕРИОДА НА КЪРМЕНЕ

При бременни и кърмещи жени поради липса на данни за безопасното приложение на Еритран продуктът се използва с внимание или при категорична необходимост.

 

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Приложението на Еритран маз не повлиява способността на пациентите да шофират и да работят с машини.

ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА

В състава на помощните вещества е, включен метилпарахидроксибензоат, за който е известно, че може да причини алергични реакции (уртикария, контактни дерматити).

 

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Продуктът се прилага по лекарско предписание!

Еритран маз се прилага 2-3 пъти дневно след внимателно почистване на лекувания участък от кори, гной, остатъци от предишни намазвания (чрез обтриване или с растително масло). Превръзка е необходима само при намазване на закрити, триещи се в дрехите повърхности.

 

ПОВЕДЕНИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Няма опасност от предозиране поради начина на приложение.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Най-често наблюдаваните нежелани' лекарствени реакции се изразяват в дразнене, зачервяване, лющене на кожата, омазняване. При поява на местни алергични реакции (сърбеж, еритема, уртикария) е необходимо да се спре употребата на лекарствения продукт. При прояви на свръхчувствителността към Еритран маз с общи реакции се назначава и подходящо лечение.

СЪХРАНЕНИЕ

Еритран маз се съхранява на сухо и защитено от пряка слънчева светлина мястопри температура под 25°С!Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

СРОК НА ГОДНОСТ

3 (три) години от датата на производство.Продуктът не се употребява след изтичане срока на годност, обозначен върху опаковката!

Споделете мнението си за ЕРИТРАН 1% УНГВЕНТ 20ГР

Web Statistics