Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕПРЕКС 4000 IU - 0.4МЛ x 6АМП.

EPREX(Еpotein alfa| се използва за лечение на:* анемия, свързана с ХБН при възрастни и деца на хемодиализа, перитонеална диализа;* анемия при онкоболни с немиелоидни малигнени заболявания (със или без химиотерапия);* анемия при HIV пациенти, вкл. лекувани със zidovudine, чиито ендогенни еритропоетинови нива са под 500 mU/ml.* Еpoetin alpha се използва още за скъсяване времето на събиране на автоложна кръв при пациенти с хематокрит 33-38%, планирани за големи хирургически операции, при които се изисква по-голям обем кръв.

Този продукт Ви носи 869 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                                 ЕПРЕКС / EPREX

СЪСТАВ

ЕПРЕКС съдържа епоетин алфа-протеин, който стимулира костния мозък да произвежда повече червени кръвни клетки. Той преставлява копие на човешкия протеин еритропоетин и действа по същия начин.

 

Показания

* анемия, свързана с ХБН при възрастни и деца на хемодиализа, перитонеална диализа;
* анемия при онкоболни с немиелоидни малигнени заболявания (със или без химиотерапия);
* анемия при HIV пациенти, вкл. лекувани със zidovudine, чиито ендогенни еритропоетинови нива са под 500 mU/ml.
* epoetin alpha се използва още за скъсяване времето на събиране на автоложна кръв при пациенти с хематокрит 33-38%, планирани за големи хирургически операции, при които се изисква по-голям обем кръв.

Дозировка и начин на приложение

При ХБН epoetin alpha може да се прилага само строго венозно. Дозирането на препарата е строго индивидуално. По време на т. нар. "коригираща фаза" се прилагат по-високи дози до постигане на нормални стойности на хемоглобина, след което дозировката се намалява по време на "поддържащата фаза".

Нежелани лекарствени реакции

В началото на лечението - "грипоподобни" симптоми (световъртеж, сънливост, фебрилитет, главоболие, ставни и мускулни болки, обща слабост). Най-честата НЛР е дозозависимо повишаване на артериалното налягане или влошаване на съществуваща артериална хипертония. Това се наблюдава най-често у болни с ХБН. При отделни болни, вкл. и с нормално артериално налягане, могат да се развият хипертонични кризи, малигнена хипертония с енцефалопатични симптоматика (главоболие, обърканост) и генерализирани тонично-клонични гърчове. В единични случаи при терапия с epoetin alpha се развива тромбоцитоза и тромбоваскуларни инциденти - ОМИ, цереброваскуларни смущения (мозъчен инсулт), дълбоки венозни тромбози, без да е установена причинна връзка между лечението с препарат и тези симптоми. Съобщава се за появата на шънтови тромбози у пациенти на хемодиализа, както и за развитие на еритробластопепия, свързана с подкожно приложение на epoetin alpha при болни с ХБН. По тази причина при ХБН epoetin alpha се въвежда само строго венозно. Описват се също кожни прояви обриви, екзема, уртикария, сърбеж, ангиоедем. При подкожно инжектиране са наблюдавани локални реакции в мястото на инжектиране на epoetin alpha. При пациенти с ХБН са описани хиперволемия, хиперфосфатемия, хиперурикемия, хиперкреатипемия и хиперуремия.

Споделете мнението си за ЕПРЕКС 4000 IU - 0.4МЛ x 6АМП.

Web Statistics