Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕКОСАЛ ИЗИ БРИТ ИНХ.0,1МГ/ДОЗА Х 200ДОЗИ

ECOSAL EASY BREATHE се използва за профилактика и лечение на пароксизмална диспнея при бронхиална астма, спастичен бронхит, емфизем в едновременна обратима обструкция на дихателните пътища. Лечение на бронхоспазъм с различна етиология. Профилактика преди физическо усилие при неалергична астма, предизвикана от физическо претоварване.

  • Производител: IVAX - CR
  • Код: 490
Този продукт Ви носи 79 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

ЕКОСАЛ ИЗИ БРИТ ИНХ.0,1МГ/ДОЗА Х 200 ДОЗИ
ECOSAL EASY BREATHE 0.1 MG/DOSE X 200 DOSES
salbutamol
 
ПОКАЗАНИЯ:
Профилактика и лечение на пароксизмална диспнея при бронхиална астма, спастичен бронхит, емфизем в едновременна обратима обструкция на дихателните пътища. Лечение на бронхоспазъм с различна етиология. Профилактика преди физическо усилие при неалергична астма, предизвикана от физическо претоварване. 
 
ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ:
Възрастни:
Остър  бронхоспазъм: 1-2 инхалации, приложени като единична доза.
Профилактика на астма, предизвикана от алергени или физическо натоварване - 2 инхалационни дози  преди физическото натоварване.
Профилактика и  поддържащо лечение - 2 инхалационни дози 3-4 пъти дневно.
 
Деца над 5 годишна възраст 
Остър  бронхоспазъм - 1 инхалационна доза
Профилактика на астма, предизвикана от алергени или физическо натоварване - 1 инхалационна доза преди физическото натоварване.
Профилактика и поддържащо лечение -  1 инхалационна доза 3-4 пъти дневно.
 
Дозата може да се повтори не по-рано от 4 часа. Максималната дневна доза е 8 инхалации. 
 
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Алергия към лекарственото вещество или към някоя от другите съставки на лекарството. 
Въпреки,  че самбутамолът може да се използва още като токолитично средство, аерозолната форма не е подходяща за лечение на заплашващ аборт по време на първото и второто тримесечие от бременността.
 
СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ:
Препоръчва се да се мониторизира нивото на калия в кръвта, особено при тежки случаи на астма. Лекарството трябва да се прилага особено внимателно при пациенти, които са особено чувствителни към самбутамол и при пациенти, страдащи от тиреотоксикоза, тежки сърдечно-съдови заболявания (стенокардия, аритмия), хипертония, захарен диабет, феохромоцитом и кетоацидоза.
 
ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ:
Не се препоръчва едновременното прилагане на самбутамол и неселективни бетаблокери. Едновременното прилагане на кардиоселективни бета-блокери не намалява ефектите на самбутамола.
Едновременното прилагане на ксантинови производни, деуретици и кортикостероиди може да доведе до тежка хипокалиемия. 
Не се препоръчва едновременното прилагане на самбутамол  и общи анестетици, трициклични  антидепресанти, мапротилин, ерготамин и МАО инхибитори.
Едновременното прилагане на самбутамол и сърдечни глюкозиди повишава риска от аритмия поради хипокалиемията, предизвикана от бета- симпатомиметиците.
 
НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ:
Лечението с бета-симпатимиметици може да доведе до тежка хипокалиемия. Едновременното прилагане на ксантинови производни, кортикостероиди или деуретици или едновременната хипоксемия може да усилят този ефект. При прилагане на самбутамола в аерозолна форма обикновено не се наблюдава появата на други изразени нежелани ефекти. 
При чувствителни пациенти или след прилагане на сравнително големи дози самбутамол може да се наблюдава периферна вазодилатация с лека компенсаторна тахикардия и увеличен сърдечен обем.
Рядко са наблюдавани лек тремор на скелетната мускулатура и особено на ръцете, потрепване, преходни спазми и главоболие.
Много рядко се наблюдава уртикария, бронхоспазъм, хипотония и колапс.
 
ПРЕДОЗИРАНЕ:
Признаците и симптомите на  предозиране са: тремор на скелетната мускулатура, тахикардия, психическа напрегнатост, главоболие. Лечението е винаги симптоматично и няма специфичен антидот. Обикновено се прилагат кардиоселективни бета-блокери. Особено внимание е необходимо при пациенти с наличие на бронхоспазъм в тяхната анамнеза, като прилагането на бета-блокери може да бъде опасно за живота им.
 
УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА:
1. Разклатете инхалатора нагоре-надолу.
2. След това задръжте инхалатора изправен и отворете капачката. 
3. Издишайте нормално. Поставете мундщука  плътно между устните си. Уверете се, че ръката ви не блокира въздушната струя и че държите инхалатора изправен.
4. Вдишвайте бавно  през мундщука. Не спирайте да вдишвате когато инхалатора впръсне дозата в устата Ви. Извършете го докато вдишвате дълбоко.
5. Задръжте дишането си за 10 секунди, или толкова време колкото ви е удобно. Отстранете инхалатора  от устата си и издишайте бавно.
6. След употреба хванете инхалатора изправен и затворете веднага капачката.
7. Ако вие се нуждаете от повече от 1 впръскване, затворете капачката, изчакайте поне една минута и тогава повторете процедурата от т.1.
8. Много важно е да запазите инхалатора чист. Препоръчва се да се измива един път седмично. 
 
Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за ЕКОСАЛ ИЗИ БРИТ ИНХ.0,1МГ/ДОЗА Х 200ДОЗИ

Web Statistics