Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ЕКОБЕК ИЗИ БРИЙТ 100МКГ/Д - 200Д x 1

ЕсоЬес® Easi-Breathe притежава противовъзпалителен ефект, който се проявява особено върху бронхите при инхалиране. Този ефект улеснява употребата на лекарството за лечение на бронхиална астма.

  • Производител: IVAX - CR
  • Код: 31582
Този продукт Ви носи 154 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЕКОБЕК ИЗИ БРИЙТ 100МКГ/Д - 200Д

ECOBEC EASI-BREATHE 100MCG/D - 200 DOSES

Beclometasone dipropionate

Състав

Лекарствено вещество:

Beclometasone dipropionate 100 мg в 1 доза.

Помощни вещества:

Етанол, хидрофлуороалкан 134а (HFA-134a).

Фармакотерапевтична група

Антиастматично средство, глюкокортикоид.

Действие

Лекарственото вещество на продукта ЕсоЬес® Easi-Breathe - beclometasone dipropionate - се отнася към групата на лекарствените продукти наречени кортикостероиди. Притежава противовъзпалителен ефект, който се проявява особено върху бронхите при инхалиране. Този ефект улеснява употребата на лекарството за лечение на бронхиална астма.

Ефектът на ЕсоЬес® Easi-Breathe се проявява 1 седмица след започване на лечението и затова не е подходящ за лечение на остра бронхиална астма. Лекарството не повлиява функцията на надбъбречните жлези в препоръчаната дозировка.

 

 

Показания

Лечение и предотвратяване на пристъпите на лека бронхиална астма, когато симптомите не се повлияват достатъчно само от приложение на разширяващи бронхите лекарства; в комбинация с други лекарства за лечение на астмата и при пациенти, които са зависими от прилагани през устата кортикостероиди; тежка форма на бронхиална астма при деца.

ЕсоЬес® 100 мg Easi-Breathe се използва за лечение на възрастни и деца над 4 годишна възраст.

 

 

Противопоказания

Лекарството не трябва да се използва при пациенти с установена свръхчувствителност към някоя от неговите съставки и особено към пропелентите.

 

 

Нежелани лекарствени реакции

Лекарството се понася обикновено добре като рядко могат да се наблюдават гадене, неприятен вкус в устата, виене на свят, оток, уртикария или други форми на обриви, кандидоза на устата и гърлото, главоболие или жълто оцветяване на кожата, които отзвучават при продължително лечение. В редки случаи могат да,се наблюдават дрезгавост или дразнене на гърлото.С оглед да се намали появата на дрезгавост или кандидоза на устата се препоръчва след използването на инхалатора да се изплакне устата с вода.

Ако се наблюдават някакви нежелани лекарствени реакции или други необичайни реакции се посъветвайте с Вашия лекар.

По време на лечението с ЕсоЬес® Easi-Breathe може да се наблюдава остър пристъп на задух. В този случай прекратете употребата на лекарството и незабавно се посъветвайте с Вашия лекуващ лекар.

 

 

Лекарствени взаимодействия

Не са установени.

 

 

Дозировка

Дозата трябва да бъде определена винаги от лекар.

Възрастни и деца над 12 годишна възраст

Обикновено дозата е 1 инхалация 3-4 пъти дневно или 2 инхалации 2 пъти дневно (сутрин и вечер).
Максималната дневна доза не трябва да надвишава 1,000 мg (10 инхалации).

Деца от 4 до 12 годишна възраст

Обикновено дозата за деца е 1 инхалация 2 (сутрин и вечер) до 4 пъти дневно (през интервали от 4 часа). Максималната дневна доза за деца е 400 мg.

Употребявайте лекарството редовно в предписаната от лекаря доза. Не спирайте приложението на лекарството освен по преценка на лекаря. Ако забравите да вземете лекарството навреме, вземете предписаната доза когато си спомните и тогава продължете както преди.

Ако липсва подобрение или състоянието се влошава пациентът трябва да уведоми лекуващия лекар.

 

 

Приложение

Начина на употреба е даден в указанията, които са част от приложената листовка.

Обикновено лекарството се впръсква в устата едновременно с вдишването. Ако никога не сте използвали инхалатор се препоръчва да използвате т.З и т.4 без да натискате надолу дъното на флакона така, че да се научите да координирате натискането на флакона с вдишването.
Преди първото прилагане или ако лекарството не е използвано продължително време е необходимо да сте сигурни, че натискането надолу на дъното на флакона ще предизвика освобождаване на аерозола. Децата се нуждаят от съвета и помощта на възрастните. Препоръчва се дозата да се впръсква от друго лице,, когато детето започне вдишването.

 

 

Специални предпазни мерки

ЕсоЬес® Easi-Breathe е предназначен за продължително лечение, а не за лечение на остри пристъпи на бронхиална астма. Необходимо е да се осигури редовно наблюдение по време на лечението с лекарството. Информирайте Вашия лекар, ако използвате кортикостероиди със системен ефект върху организма (системни кортикостероиди) и след това той ще определи по-нататъшната процедура на лечение.

След спиране прилагането на системни кортикостероиди и преминаване изцяло на лечение с ЕсоЬес® Easi-Breathe пациентите трябва да са особено внимателни, тъй като функцията на надбъбречната кора може все още да е нарушена и могат да се наблюдават някои реакции на свръхчувствителност (алергичен ринит, алергично възпаление на конюнктивата, екзема) или системни нарушения (умора, болки в ставите, слабост). Информирайте Вашия  лекар, ако се появят такива нарушения. Необходимо е пациентите винаги да носят с тях предупредителна карта и да уведомяват лекаря, че се нуждаят от допълнително прилагане на системни кортикостероиди по време на стресови ситуации.
 
 Лекарството може да се прилага при тези състояния само ако потенциалната полза е по-голяма от възможния риск за плода или кърмачето. При такива състояния е необходимо да уведомите лекуващия лекар.

 

Влияние върху способността за шофиране и работа с машини

Лекарството не повлиява дейности, изискващи повишена умствена концентрация (шофиране на моторни превозни средства и работа с машини).

При предозиране или случайно поглъщане на лекарството от дете се посъветвайте с лекар. Съхранение
Да се съхранява при температура под 30°С. Да се пази от замръзване, пряка слънчева светлина и топлина. Аерозол! Флакон под налягане. Флаконът да не се пробива или изгаря дори когато е празен. Да се пазят очите.

 

Внимание

Да не се използва след изтичане срока на годност означен на опаковката. Да се съхранява на места, недостъпни за деца.

 

Опаковка

Флакон под налягане с дозиращ пулверизиращ вентил и оптимайзер, съдържащ 200 дози в 1 опаковка.

 

 

Притежател на разрешението за употреба

 

IVAX Pharmaceuticals s.r.o., Ostravska 29, 747 70 Opava, Czech Republic

 

Пpoизboдител

IVAX Pharmaceuticals s.r.o., Ostravska 29, 747 70 Opava, Czech Republic Norton Waterford (IVAX Pharmaceuticals Ireland), Waterford, Ireland

  


 ECOBEC® Easi-Breathe

ЕКОБЕК Изи-Бриит

Указания за употреба.

Прочетете внимателно преди използването на инхалатора!

А. Инхалиране без оптимайзера

1) Разклатете инхалатора енергично нагоре-надолу.

2) След това задръжте инхалатора изправен и отворете капачката.

3) Издишайте нормално доколкото Би е възможно. Поставете мундщука добре между устните си. Убедете се, че ръката Ви не пречи на отвора и че все още държите инхалатора изправен.

4) Вдишайте бавно през мундщука. Не спирайте да дишате когато инхалатора впръсне дозата в устата Ви. Продължете докато поемете дълбоко въздух.

5) Задръжте дишането си за 10 сек или колкото е възможно по-дълго, отстранете инхалатора от устата си и издишайте бавно.

6) След употреба задръжте инхалатора изправен и незабавно поставете капачката.

7) Ако е необходимо да вземете повече от 1 доза, затворете капачката, изчакайте поне 1 минута и след това повторете процедурата като започнете от т. 1).

8) Много важно е да поддържате инхалатора чист, особено в частта която се поставя в устата за да се предотврати отлагането на лекарството. Препоръчва се почистване на инхалатора 1 път седмично.

Б. Инхалиране с Оптимайзера:

1) Разклатете инхалатора енергично нагоре-надолу.

2) След това задръжте инхалатора изправен, отворете капачката и закрепете оптимайзера здраво върху мундщука на инхалатора.

3) Издишайте нормално доколкото Ви е възможно. Поставете частта за устата с оптимайзера добре между устните си. Убедете се, че ръката Ви не пречи на отвора и че все още държите инхалатора изправен.

4) Вдишайте бавно през оптимайзера. Не спирайте да дишате когато инхалатора впръсне дозата в устата Ви. Продължете докато поемете дълбоко въздух.

5) Задръжте дишането си за 10 сек или колкото е възможно по-дълго, отстранете инхалатора и оптимайзера от устата си и издишайте бавно.

6) След употреба задръжте инхалатора изправен, отстранете оптимайзера и незабавно поставете капачката.

7) Ако е необходимо да вземете повече от 1 доза, затворете капачката изчакайте поне 1 минута и след това повторете процедурата като започнете от т. 1).

8) Много важно е да поддържате инхалатора чист, особено в частта която се поставя в устата за да се предотврати отлагането на  лекарството. Препоръчва се почистване на инхалатора 1 път седмично.

Указания за почистване

A. Хванете инхалатора изправен (с дъното нагоре). Отвийте горната част на пластмасовия флакон и го махнете. Тази част обаче никога не се измива!

Б. Отстранете алуминиевата капачка, която не трябва да бъде в контакт с вода.

B. Измийте долната част на пластмасовия флакон и апликатора за уста с гореща вода и ги подсушете както трябва.

Г. След подсушаване поставете капачката обратно в долната част на пластмасовия флакон, поставете защитния похлупак на апликатора за уста и го завийте върху горната част на пластмасовия флакон.

 

 

Пластмасов флакон

Моля прочетете внимателно!

 Когато използвате пластмасовия дозиращ механизъм на продукта впръскването на дозата става автоматично и едновременно с инхалирането, без де се натиска дъното с ръце.

 Преди първото прилагане или ако продуктът не е бил използван продължително време е необходимо да се уверите, че при натискане дъното на флакона надолу ще се освободи шпрей.

При използването на инхалатора от деца са необходими съвета и помощта на техните родители.

Измивайте пластмасовия флакон 1 път седмично.

Опаковката на продукта ЕсоЬес Easi-Breathe съдържа също спейсър наречен оптимайзер. Ако лекарят Ви препоръча неговата употреба следвайте указанията за употреба в т. Б. "Инхалиране с оптимайзер", а ако не - инхалирайте като следвате указанията в т. А. "Инхалиране без оптимайзер".


Информацията е предоставена само с информативна цел и не може да замести консултацията със специалист - лекар или фармацевт.

Споделете мнението си за ЕКОБЕК ИЗИ БРИЙТ 100МКГ/Д - 200Д x 1

Web Statistics