Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ДУОМОКС 500МГ ДИСПЕРГИРАЩИ СЕ ТАБЛ. Х 20

Duomox (Amoxicillin) 500mg е показан за лечение на бактериални инфекции като: инфекции на дихателните пътища, пикочо - полови инфекции, стомашно - чревни инфекции, инфекции на кожата и меките тъкани.

Този продукт Ви носи 58 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                    Duomox 500мг / Дуомокс таблетки 500mg

Състав и действие:
Duomox таблетки съдържа Amoxicillin - антибиотик, отнасящ се в групата на пеницилините. Може да се предписва за лечение на бактериални инфекции като: инфекции на дихателните пътища, пикочо - полови инфекции, стомашно - чревни инфекции, инфекции на кожата и меките тъкани.

Не приемайте Дуомокс, ако:
•    Duomox не трябва да се приема при алергия към амоксицилин и други бета-лактамни антибиотици, както и към която и да е съставна част на продукта.
•    Пациентите с инфекциона мононуклеоза и лимфолевкоза не трябва да се лекуват с Duomox
•    Ако сте бременна (или смятате, че сте) или кърмите, моля съобщете това на Вашия лекар (зъболекар) преди да започнете да приемате това лекарство.


Важно е да спазвате винаги указанията на Вашия лекар или зъболекар. Трябва да вземате предписания брой таблетки всеки ден и да завършите пълния курс на лечение. Не спирайте приема им ако сте се почувствали по- добре.

Преди да започнете приема на този медикамент
Бременност
Ако сте бременна (или смятате, че сте) или ако кърмите, съобщете това на Вашия лекар или зъболекар преди да започнете лечението.
Duomox може да се прилага по време на бременност и кърмене, ако Вашият лекар е преценил, че ползата надхвърля възможния риск за плода или кърмачето.
Както и при други широкоспектърни антибиотици при лечение с Duomox е възможно да се развие т.нар. псевдомембранозен колит. При проява на тежка диария трябва да се прекрати приема на антибиотика и да се обърнете към Вашия лекар.
Как да приемате този лекарствен продукт ?
Дозов режим: орален прием в дози за възрастни от 750-3000 мг (средно 1500 мг) дневно, разделена в 3 приема. При деца се прилага в дози от 20-40 мг/кг дневно, разделено в 3-4 приема.

Колко дълго трябва да приемате Duomox таблетки
Приемайте всеки ден предписания брой Duomox таблетки, докато завършите пълния курс на лечение. Не прекратявайте приема, ако се чувствате по-добре. Ако прекратите лечението по-рано отколкото е необходимо, състоянието Ви може да се влоши. Ако оплакванията Ви продължат в края на предписания курс на лечение, трябва да съобщите това на специалиста, предписал лечението.

Взаимодействие с други лекарствени продукти:
•    Пробенецид и някои нестероидни противовъзпалителелни средства (индометацин, аиетилсалицилова киселина) може да повишат плазмените концентрации на амоксииилин   
•    Едновременното приемане С алопуринол може да провокира проява на кожни обриви, въпреки че няма данни за увеличаване риска от появата на  кожни реакции при приема на алопуринал, както при прием на ампицилин
•    Бактерицидният ефект може да бъде неутрализиран при едновременен
прием о тетрациклини, макролиди и хлорамфеникол е
•    Вашият лекар трябва да бъде информиран за приемането на други лекарствени средсва

Нежелани лекарствени реакции: алергични реакции, обрив, сърбеж, отоци по кожата и лигавиците, треска, серумна болест, анемия, алергичен васкулит (възпаление на кръвоносните съдове), бъбречно увреждане, анафилактичен шок, гадене, повръщане, газообразуване, диария.

Споделете мнението си за ДУОМОКС 500МГ ДИСПЕРГИРАЩИ СЕ ТАБЛ. Х 20

Web Statistics