Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ДОКСИПРОКТ УНГВ 30ГР

Този продукт Ви носи 95 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                     ДОКСИПРОКТ УНГВЕНТ 30ГР

Doxiproct
Доксипрокт

Маз за локално лечение на хемороиди

 

Състав:
I g маз съдържа: Calcium dobesilate: 40 mg, Lidocaine hydrochloride: 20 mg

Лекарствена форма
Маз за външна употреба и ректално приложение.


Свойства/ Действие
Calcium dobesilate въздейства върху капилярните стени, като регулира нарушените им физиологически функции - увеличен пермеабилитет и намалена устойчивост- и върху различните симптоми на възпалението. Освен това има и антитромботнчно действие. Lidocaine hydrochloride е местен анестетик, който допринася за намаляване на болката.
Doxiproct намалява възпалението, кървенето, отделянето а серни флуиди и осигурява бързо облекчаване на симптомите на възпаление в аналната област, като болка, сърбеж, усещане за парене или напрежение.


Показания за употреба
Болестно променени вътрешни и външни хемороиди. Анален прурнтус, анална екзема, анитис, перианитис, крнптитис, папилитис, тежка хемороидна тромбоза, анални фисурн.
Пред- и пост- оперативно лечение, в случаи на оперативно отстраняване на хемороиди.


Дозировка н начин на приложение
Маз: 2-3 пъти дневно.
Мазта се прилага сутрин и вечер, ако е възможно следдефекация. В случай на вътрешни хемороиди, да се прилагат супозитории.
Ако се предпочита маз, да се използва канюлата, която сезавинтва към тубата. Вкарайте канюлата колкото е възможно по-дълбоко в ануса и натиснете леко тубата, докато я изваждате. При такова прилагане, тубата е достатъчна за 10 апликации.
При външни хемороиди или анален сърбеж, да се нанася тънък слой маз, наколко пъти дневно.
Възможно е да се комбинира употребата на супозитории и маз.
Продължителността на лечението обикновено е няколко дни. Трябва да се информира лекуващия лекар, ако след 1 -2 седмично лечение, състоянието не се е подобрило или се е влошило. Лечението не бива да се повтаря без да е изрично предписано от лекар.


Ограничения при употреба
Противопоказания
Свръхчувствителност към някоя от съставките на Doxiproct.
Деца под 14 годишна възраст.


Предпазни мерки
В случай на остра бъбречна недостатъчност, употребата на Doxiproct трябва да се ограничи до няколко дни. В случай на поява или на съмнение за наличие на кръв в изпражненията, както и едновременна поява на болка и фебрилитет, е необходимо да се консултирате с лекар.
Лечението трябва да бъде спряно в случай на поява на реакции на свръхчувствителност.
Бугилхидроксианизол, който влиза в състава на това лекарство може да предизвика раздразнение на кожата и лигавиците.


Бременност и кърмене
Бременност категория С: Няма проучвания при бременни жени или животни и не е известно дали Calcium dobesilate преминава плацентната бариера. От друга страна, при перорално приемане, Lidocaine hydrochloride се резорбира в различни количества и може да има системни ефекти. Освен това, той преминава плацентната бариера. Като се има предвид всичко това, Doxiproct трябва да се прилага по време на бременност, само ако евентуалните положителни ефекти оправдават риска за плода. След перорално приложение, Calcium dobesilate се екскретира в малки количества в майчиното мляко, но не е известно дали това се получава и при местна употреба. След външна употреба, Lidocaine hydrochloride се екскретира в майчиното мляко. Като предпазна мярка, трябва да се прекъсне или лечението или кърменето.


Нежелани реакции
Много редки случаи: промени в чревното преминаване, временно усещане за парене, местна болка.
Могат да се появят реакции на свръхчувствителност заедно с реакции на кожата и/или фебрилитет, които може да са с алергичен произход.(вж. "Предпазни мерки")

Взаимодействия
Не са известни до сега.
Предозиране
До сега не са известни случаи на предозиране.

Споделете мнението си за ДОКСИПРОКТ УНГВ 30ГР

Web Statistics