Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГРИПОСТАД АМБРО ТАБЛ. Х 20

Grippostad® AmbroГрипостад Амбро се използва  за муколитично лечение при остри и обострени хронични заболявания на бронхите и белия дроб, придружени с гъсти секрети. Действащото вещество Ambroxol hydrochloride не трябва да се използва при деца под 2 години или по изключение само под лекарски контрол.

Този продукт Ви носи 20 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Grippostad® Ambro

Грипостад Амбро
 
 

 

Лекарствено вещество: Ambroxol (под формата на Ambroxol hydrochloride)

 

Състав

1 таблетка съдържа:

Лекарствено вещество: Ambroxol hydrochloride 30 mg

Помощни вещества: микрокристална целулоза, кросповидон, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, повидон, силиконов диоксидхидрат, разтворимо нишесте (Microcrystalline cellulose, Crospovidone, Lactose monohydrate, Magnesium stearate, Maize starch, Povidone, Silicon dioxide hydrate, Soluble starch)

 

Представяне и големина на опаковката:

Оригинална опаковка с 20 таблетки

Оригинална опаковка с 50 таблетки

Оригинална опаковка със 100 таблетки

Секретолитично при заболявания на дихателните пътища, придружени с гъсти секрети(експекторанс).

 

 

ALIUD® PHARMA GmbH & Co. KG Gottlieb-Daimler-StraBe 19 D-89150 Laichingen, Germany

 

Показания:

Муколитично лечение при остри и обострени хронични заболявания на бронхите и белия дроб, придружени с гъсти секрети. Действащото вещество Ambroxol hydrochloride не трябва да се използва при деца под 2 години или по изключение само под лекарски контрол.

 

Противопоказания:

 

Кога не трябва да приемате Grippostad Ambro

Вие не трябва да използвате Grippostad Ambro при наличие на свръхчувствителност към действащото вещество амброксол хидрохлорид или към някоя от съставките на лекарството.

Кога може да приемате Grippostad Ambro само след консултация с Вашия лекар

Grippostad Ambro трябва да се използва с особена предпазливост и повишено внимание при по-долу изброените условия. Обсъдете с лекуващия лекар, ако някои от тези условия са се появявали по-рано при Вас. Ако Вие имате отклонения в бъбречната функция или тежки чернодробни заболявания, Grippostad Ambro може да се прилага само с особено внимание (напр. през удължени интервали или намалени дози).

Амброксол трябва да се прилага с внимание, под лекарски контрол при пациенти със смущения в механизма на отхрачването и анормална продукция на бронхиален секрет (напр. при рядко срещания малигнен цилиарен синдром) поради риск от конгестия на бронхиалната секреция.

 

Какво трябва да съблюдавате по време на бременност и кърмене

По време на бременност, особено в първото тримесечие и по време на кърмене, Grippostad Ambro трябва да се използва само след внимателна преценка полза/риск, т.к. до момента липсва достатъчен опит при тези случаи.

 

Какво трябва да се има предвид при деца

Grippostad Ambro не е подходящ за деца под 6 години поради високото съдържание на действащото вещество. За деца под 6 години е подходящо да се прилага течната лекарствена форма, която е с намалено съдържание на действащо вещество.

 

Предпазни мерки при употреба и предупреждения:

Какво трябва да имате предвид при шофиране, при работа с машини или при работа без сигурна опора?Няма специални изисквания, които да се имат предвид.

 

Лекарствени взаимодействия:

За кои други лекарствени продукти е известно, че повлияват върху ефекта на Grippostad Ambro?Едновременното приемане на Grippostad Ambro с други противокашлични (антитусивни) средства може да предизвика опасна конгестия на бронхиална секреция чрез инхибиране на откашличния рефлекс. По тази причина комбинираното лечение трябва да е особено внимателно.

 

За кои други лекарствени продукти е известно, че се повлияват от Grippostad Ambro

Едновременното използване на Грипостад Амбро с антибактериални лекарства (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) може да увеличи пенетрацията на тези антибиотици в белодробната тъкан. Моля, имайте предвид, че тези предпазни мерки важат и за лекарствени продукти, спрени малко преди началото на терапията с лекарството.

 

 

Дозиране и приложение, продължителност на терапията

Тези инструкции важат само ако Вашият лекар не е предписал друго по отношение на лекарството Grippostad Ambro. Моля, спазвайте указанията за приложение за ефективно и безопасно лечение с Grippostad Ambro.

 

Какво количество таблетки Grippostad Ambro трябва да приемате и колко често трябва да прилагате лекарството

Деца 6-12 години

Дозирането е 1/2 таблетка Грипостад Амбро 2-3 пъти дневно (еквивалентна на 15 mg Ambroxol hydrochloride 2-3 пъти дневно).

Възрастни и деца над 12 години

Обикновено дозата е 1 таблетка Грипостад Амбро - 3 пъти дневно (еквивалентна на 30 mg Ambroxol hydrochloride 3 пъти дневно) през първите 2-3 дни, а след това по 1 таблетка Грипостад Амбро - два пъти дневно (еквивалентна на 30 mg Ambroxol hydrochloride два пъти дневно).

Забележка:

Ако Вие имате отклонения в бъбречната функция или тежки чернодробни заболявания, Grippostad Ambro може да се прилага само през удължени интервали или намалени дози.

 

Как и кога трябва да прилагате Grippostad Ambro

Таблетките Grippostad Ambro са делими. Таблетките Grippostad Ambro се приемат след храна, без да се дъвчат, с достатъчно количество течност.

 

Забележка:

Секретолитичното действие на Grippostad Ambro се усилва от приема на течности.

 

Колко дълго можете да прилагате Grippostad Ambro

Продължителността на лечението се определя от вида и тежестта на заболяването, по преценка на лекуващия лекар. Grippostad Ambro не трябва да се прилага повече от 4-5 дни, освен ако лекуващият лекар не е предписал друго.

 

Предозиране и грешки при приложението

Какво трябва да направите в случай, че сте приложили твърде голямо количество от Grippostad Ambro (нарочно или случайно предозиране на продукта)?

 

Симптоми или признаци на отравяне не са наблюдавани при предозиране на Ambroxol. Съществуват съобщения за преминаващи безпокойство и диария.

В случай на екстремно предозиране може да се наблюдава повишено слюноотделяне, гадене, повръщане и понижаване на кръвното налягане.

Свържете се с лекуващия лекар.

Спешни мерки като предизвикване на повръщане и стомашна промивка не са специално необходими и трябва да се предприемат само в случаи на екстремно предозиране. Лечението трябва да е в съответствие със степента и признаците на предозиране.

 

Какво трябва да направите в случай, че сте приложили твърде малко количество от Grippostad Ambro или сте пропуснали прием

Ако сте пропуснали прием или сте приели по-малко от предписаната доза, продължете лечението с Grippostad Ambro, както е описано в инструкциите на дозиране.

 

 

Нежелани лекарствени реакции

Какви нежелани лекарствени реакции могат да се проявят при приложението на Grippostad Ambro

Съществуват редки съобщения за: стомашно-чревни симптоми (гадене, стомашна болка), реакции на свръхчувствителност (алергични реакции) по кожата и лигавиците (напр. подуване, кожни обриви, зачервяване, сърбеж), задух, зачервяване на лицето, повишена температура с тръпки.

Прилагането на Амброксол в редки случаи може да се свърже с появата на сухота в устата и дихателните пътища, увеличена саливация (слюноотделяне), увеличена секреция от носа, запек и затруднение в уринирането. В единични случаи се съобщава за алергични кожни възпаления (контактни дерматити). Ако при Вас се срещнат нежелани странични ефекти, които не са описани в настоящото указание за употреба, моля съобщете това на лекуващия лекар или фармацевт.

 

Какви мерки трябва да предприемете при нежелани лекарствени реакции

При първите симптоми на реакции на свръхчувствителност спрете приемането на Grippostad Ambro. Информирайте лекуващия лекар, който да прецени степента и необходимите мерки, които трябва да се предприемат.

 

Годност и стабилност на лекарствения продукт:

Датата на изтичане на срока на годност е отпечатана на блистера и на картонената опаковка.Не използвайте продукта след тази дата!

Да се пази от светлина! Да се съхранява под 25 °С! Да се съхранява на място, недостъпно за деца!


 

Споделете мнението си за ГРИПОСТАД АМБРО ТАБЛ. Х 20

Web Statistics