Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГЛАУВЕНТ 40МГ ТАБЛ. Х 20 СОФАРМА

GLAUVENT, ГЛАУВЕНТ се прилага  при суха кашлица от различен произход: инфекциозно-възпалителни заболявания на горните дихателни пътища; редица белодробни заболявания (остър и хроничен бронхит, пневмонии, силикоза, туберкулоза, хронична обструктивна болест); инфекциозни заболявания (коклюш, грип).

Този продукт Ви носи 20 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРЕПАРАТА

 

1. Наименование на лекарствения продукт

 

Glauvent

 


 

2. Лекарствена форма

Таблетка обвита

 

 

3. Клинични данни

 

3.1. Показания

Прилага се при суха кашлица от различна етиология: инфекциозно-възпалителни заболявания на горните дихателни пътища; редица белодробни заболявания (остър и хроничен бронхит, пневмонии, силикоза, туберкулоза, хронична обструктивна белодробна болест); инфекциозни заболявания (коклюш, грип).

 

 

3.2. Дозировка и начин на приложение

Глаувент се прилага перорално, като за възрастни еднократната доза е 40 mg 2-3 пъти дневно. При по-тежки случаи еднократния прием може да достигне до 80 mg. Максималната дневна доза е до 200 mg.За деца над 4 годишна възраст еднократната доза е 1 таблетка от 10 mg 2-3 пъти дневно.Желателно е продукта да се приема след хранене.

При пациенти с бъбречна недостатъчност е необходимо да се намали дозата на продукта или да се увеличат интервалите между приемите.

 

 

 

3.3. Противопоказания

Свръхчувствителност към препарата, артериална хипотония, остър миокарден инфаркт, деца под 4 годишна възраст.

 

 

3.4. Специални предупреждения за употреба

Глаувент не трябва да се прилага при продуктивна кашлица е експекторация, тъй като има възможност за обтурация на бронхите, поради задържане на бронхиални секрети. Да се прилага с внимание при болни с лабилно артериално налягане, поради опасност от колапсни прояви в резултат на симпатиколитичното му действие.

 

 

 

3.5. Лекарствени и други взаимодействия

Няма данни за известни неблагоприятни лекарствени взаимодействия на Глаувент. Може да се прилага в комбинация с антибиотици, химиотерапевтици и др.

 

 

3.6. Бременност и кърмене

При експериментите с лекарствения продукт върху животни няма данни за ембриотоксично и тератогенно действие. Въпреки това Глаувент трябва да се прилага с внимание при бременни жени и по време на кърмене, като се преценява съотношението полза/ риск.

 

 

3.7. Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Продуктът трябва с внимание да се прилага при шофиране и работа с машини, поради възможна поява на световъртеж, главоболие, сънливост, слабост и лесна уморяемост.

 

 

 

3.8. Нежелани лекарствени реакции

Продуктът се характеризира с много добра поносимост. Рядко при прилагането на по-високи еднократни дози от 80 mg могат да се наблюдават световъртеж, главоболие, сънливост, слабост и лесна уморяемост, гадене и повръщане, спадане на кръвното налягане.

Възможни са алергични реакции към Глаувент, изразени като сърбеж или кожни обриви.

 

 

3.9. Предозиране

При предозиране се прилагат рутинните мерки - за бързото елиминиране на препарата от организма (стомашна промивка, активен въглен, инфузия на водно-солеви разтвори), както и симптоматично лечение.

 

4. Фармакологични данни

4.1. Фармакодинамика

Глаувент е противокашличен лекарствен продукт с централно действие. Съдържа алкалоида глауцин, изолиран от растението Glaucinum flavum, който потиска центъра на кашлицата. За разлика от кодеина, глауцин няма влияние върху дихателния център и не предизвиква лекарствена зависимост. Той не влияе върху чревната моторика, проявява слаба спазмолитична активност, притежава симпатиколитичен ефект и може да понижи артериалното налягане. Има известно противовъзпалително действие.

 

 

 

4.2. Фармакокинетика

При перорално приложение продуктът бързо се резорбира в гастроинтестиналния тракт. Времето за достигане на максимално  плазмено ниво е около 1,5 ч. след приема. Метаболизира се в черния дроб и се екскретира предимно с урината.

 

4.3. Предклинични данни за безопасност

Резултатите от острата токсичност на Глаувент приложен перорално и подкожно върху животни (мишки ; и кучета) го характеризират като среден по токсичност продукт.Изследванията за субхронична и хронична токсичност на лекарствения продукт приложен перорално в токсични дози (1/3. от ЛД50) върху животни (мишки, плъхове и кучета) показват, че съшия няма.тератогенно действие и не се установяват токсични изменения във. вътрешните органи.

 

 

 

5.3. Срок на годност

Три години от датата на производство.

 

5.4. Условия на съхранение

На сухо и защитено от светлина място при температура не по-висока от25°С.

 

 

5.5. Данни на опаковката

Продукта се опакова по 20 таблетки обвити в блистер от PVC/алуминиево фолио.

Един блистер се поставя в картонена кутия заедно с листовка с указания за употреба.

 

5.6 Препоръки за употреба

Без лекарско предписание.

 

 

6. Притежател на разрешението за употреба

 

СОФАРМА АД, България

София, ул. "Илиенско шосе" N 16

Споделете мнението си за ГЛАУВЕНТ 40МГ ТАБЛ. Х 20 СОФАРМА

Web Statistics