Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ГЛАУВЕНТ 0.01ГР ТАБЛ. Х 20

GLAUVENT, ГЛАУВЕНТ се прилага  при суха кашлица от различен произход: инфекциозно-възпалителни заболявания на горните дихателни пътища; редица белодробни заболявания (остър и хроничен бронхит, пневмонии, силикоза, туберкулоза, хронична обструктивна болест); инфекциозни заболявания (коклюш, грип).

Този продукт Ви носи 11 бонус точки
Продуктът не може да бъде поръчан онлайн
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

Моля прочетете внимателно тази листовка. Тя съдържа важна за Вас информация. Ако .имате; допълнителни въпроси, моля обърнетесе към Вашия лекуващ лекар.

 

GLAUVENT

ГЛАУВЕНТ

 

СЪСТАВ

В една обвита таблетка се съдържат

Лекарствено вещество:

Glaucine hydrobromide 10 mg

Помощни вещества- Микрокристалнацелулоза, пшенично нишесте, кристална захар, желатина, талк, стеарин.

 

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФAPMAKO-TEPAITEB ТИЧНА ГРУПА

 

Глаувент под формата на таблетки е продукт, който. се употребява против кашлица.

 

ПОКАЗАНИЯ

 

 В кои случаи може да се прилага Глаувент?

 

Прилага се при суха кашлица от различен произход: инфекциозно-възпалителни заболявания на горните дихателни пътища; редица белодробни заболявания (остър и хроничен бронхит, пневмонии, силикоза, туберкулоза, хронична обструктивна болест); инфекциозни заболявания (коклюш, грип).

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

В кои случаи не трябва да се прилага продукта? Не се прилага при свръхчувствителност към препарата, ниско кръвно налягане, остър миокарден инфаркт, деца под 4 годишна

 

 

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Кога Глаувент може да се прилага с пбвишено.внимание?

Да се прилага с внимание при болни с лабилно кръвно, налягане,: поради опасност от долабиране. Глаувент не трябва/да ре.прилага при. продуктивна кашлица с експекторация;; тъй-като. има възможност за/ запушване на бронхите, поради задържане на бронхиални секрети.

Глаувент трябва да се прилага с внимание при бременншжени и по време на кърмене, като се преценява съотношението лолза/ риск.

Продуктът трябва с внимание да се прилага при-шофиране и работа с машини, поради възможна поява на световъртеж, главоболие, сънливост, слабост и лесна уморяемост.

Какви други лекарствени средства повлияват действието на Глаувент?Няма данни за известни неблагоприятни лекарствени взаимодействия на Глаувент. Може да се прилага в комбинация с антибиотици, химиотерапевтици и др.

 

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Дозировката и продължителността на лечението се определя от лекуващия лекар в зависимост от тежестта на заболяването и поносимостта към препарата.

Глаувент се прилага перорално, като. за възрастни обикновенр еднократната доза-е 40 mg 2-ЗГ пъти дневно;;При. по-тежки .рлучаи еднократният прием може да достигне до 80,,mg.

Максималната дневна доза е до 200-mg.

За деца:4 годишна възраст еднократната доза,една таблетка от 10 mg 2-3 пъти дневно.

• Желателно е лекарствения продукт да се приема след хранене. При пациенти с бъбречна недостатъчност е необходимо да се намали дозата на продукта.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

 

Какви, нежелани реакции могат да настъпят при прилагането на Глаувент?

Продуктът се характеризира с много добра поносимост. Рядко при прилагането на по-висока еднократна доза от 80 mg могат да се наблюдават световъртеж, главоболие, сънливост, слабост и лесна уморяемост, гадене и повръщане, спадане на кръвното налягане.

Възможни са алергични реакции към Глаувент, изразени като сърбеж или кожни обриви.За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар.

 

ПРЕДОЗИРАНЕ

Какво да се предприеме, ако Глаувент е приложен в много високи дози ( умишлено или погрешно предозиране)?

При предозиране се прилагат рутинните мерки за бързото елиминиране на лекарствения продукт от организма (стомашна промивка, активен въглен, инфузия на.водно-еолеви разтвори), както и средства, повлияващи симптомите на предозиране.

 

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

На защитено от светлина място при температура не по-висока от 25°С.

Да се съхранява на места недостъпни за деца!

 

 

СРОК НА ГОДНОСТ

Три години от датата на производство.

Да не се употребява след изтичане срока на годност!

 

ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА

 

 Продукта се опакова по 20 / двадесет / таблетки в блистер от безцветно и алуминиево ПВХ фолио. Един блистер се поставят в щанцована кутия от картон заедно с листовка с указания за употреба.

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ

Без лекарско предписание.

ИМЕ И АДРЕС НА ПРИТЕЖАТЕЛЯ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

СОФАРМА АД,

България София, ул."Илиенско шосе" N 16

Споделете мнението си за ГЛАУВЕНТ 0.01ГР ТАБЛ. Х 20

Web Statistics