Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВИТАМИН К 1 0,1 МГ Х 30 ТАБЛ. ХЕЛТИ

ВИТАМИН К 1 спомага за нормалното съсирване на кръвта и изграждането на костите  и е подходящ за:* намаляване на риска от кръвоизливи при лица с нарушения на кръвосъсирването и склонност към кървене* при дефицит на витамините К( такъв може да настъпи при синдром на малабсорбция (нарушаване на усвояването) на мазнините, при лечение с широкоспектърни антибиотици, които потискат ендогенната продукция на витамин К от чревните бактерии, както и при провеждане на химиотерапия, лъчетерапия и рентгенови изследвания.* при продължителeн прием с аспирин и други салицилати* при кръвоизливи вследствие на чернодробни заболявания* подходящ е за жени с обилно менструално кървене* профилактика на остеопороза в комбинация с продукти, съдържащи калциеви соли и/или витамин D

Този продукт Ви носи 33 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни


ВИТАМИН К1 табл. 0.1 мг.

Спомага за нормалното съсирване на кръвта и изграждането на костите


 
 
СЪСТАВ

 

Всяка таблетка съдържа 0,1 mg Phytomenadione (Витамин К1)

 
СВОЙСТВА
 

Витамин К е сборно наименование на група от мастно-разтворими витамини, които са необходими за биосинтеза на някои от плазмените фактори на кръвосъсирването. При дефицит на витамин К съществува повишен риск от нарушено кръвосъсирване и кръвоизливи. Съществуват три форми на витамин К- Витамин К1 (известен още като phytomenadione) съдържащ се в някои зеленчуци, Витамин К2 (или menaquinone), който се продуцира от чревната флора както и снтетичният Витамин К3 (menadione). Множество изследвания показват, че именно Витамин К1 се явява най-подходящата форма на витамина за преодоляване на явленията свързани с евентуален дефицит.

Витамин К1 има основно значение за хомеостазата на костната тъкан и приемът му във високи дози повлиява благоприятно състоянието при остеопороза.

Нормално основния прием на витамините от група К се осигурява с храната (под формата на витамин К1) а известна част се продуцира от чревните бактерии. Дневната нужда от Витамин К1 при здрави хора е 1 микрограм/ кг телесна маса на ден. Витамин К1 се съдържа предимно в зелени, листни зеленчуци като броколи, различини видове зеле, спанак, салата и др. Съдържанието на витамин К1 в тези източници обаче е ниско (под 10 микрограма на 100 грама) и освен това усвояването на този витамин от хранителните източници е сравнително ниско. При лица, с установен или предполагаем дефицит на витамин К е наложително приемането на Витамин К1 като добавка към храната.

 

ПРИЛОЖЕНИЕ

Продуктът Витамин К1 е добавка към храната, спомагаща за нормалното съсирване на кръвта и изграждането на костите и е подходящ за:

* намаляване на риска от кръвоизливи при лица с нарушения на кръвосъсирването и склонност към кървене

* при дефицит на витамините К( такъв може да настъпи при синдром на малабсорбция (нарушаване на усвояването) на мазнините, при лечение с широкоспектърни антибиотици, които потискат ендогенната продукция на витамин К от чревните бактерии, както и при провеждане на химиотерапия, лъчетерапия и рентгенови изследвания.

* при продължителeн прием с аспирин и други салицилати

* при кръвоизливи вследствие на чернодробни заболявания

* подходящ е за жени с обилно менструално кървене

* профилактика на остеопороза в комбинация с продукти, съдържащи калциеви соли и/или витамин D

 

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Препоръчителен прием на Витамин К1 : по една таблетка от 0,1 mg дневно, по време на хранене, в продължение на 10 - 15 дни. Приемането на продукта в по-високи дози и/или за по продължителен период от време може да се извършза след консултация с лекар. Приемането на продукта с храна богата на мазнини подобрява усвояването му.

 

Предупреждения:

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

 

Витамин К1 е добавка към храната и не е заместител на разнообразното хранене.

 

 

Споделете мнението си за ВИТАМИН К 1 0,1 МГ Х 30 ТАБЛ. ХЕЛТИ

Web Statistics