Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВИБРОЦИЛ СПРЕЙ 10МЛ

VIBROCIL,Виброцил съдържа назален деконгестант и антихистамин. Той осигурява бързо и дълготрайно облекчение на запушването и хремата в носа предизвикани от широк кръг инфекциозни или алергични нарушения на горните отдели на дихателния тракт. Той подпомага освобождаването наносните проходи, облекчавайки хремата и отока. Виброцил не променя активността на носните цилии. Виброцил се използва за облекчаване на конгестията в случай на простуда, остър и хроничен ринит, сенна хрема или друг алергичен ринит (алергия към домашен прах, животинска козина и др.), вазомоторни ринити и синуити. Виброцил се употребява като допълнителна терапия при лечение на възпаление на ушите. Виброцил може да ви бъде предписан от лекар за пред- и постоперативни грижи при хирургични интервенции на носа.

Този продукт Ви носи 79 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 7.85лв.
или 7849 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор /

VIBROCIL® 0.25%/0.025% Nasal spray, solution

Фенилефрин/Диметинденов Мелеат /

Phenylephrine/Dimetindene maleate

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да използвате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.

-     Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

-     Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.

-     Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

-     Ако след 7 дни вие или вашето дете не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка

1.   Какво представлява ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор и за какво се използва

2.   Какво трябва да знаете, преди да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор

3.   Как да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1. Какво представлява ВИБРОЦИЛ 0,2 5%/0,025% Спрей за нос, разтвор и за какво се използва

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор съдържа назален деконгестант (фенилефрин) и антихистамин (диметинденов малеат). Той осигурява бързо и дълготрайно облекчение на запушения и течащ нос (хрема), предизвикано от широк кръг инфекциозни или алергични нарушения на горните отдели на дихателния тракт. Подпомага освобождаването на носните проходи, облекчавайки хремата и отока. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор не повлиява активността на носните цилии.

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор се използва за облекчаване на назалната конгестия в случай на простуда, остър и хроничен ринит, сенна хрема или друг алергичен ринит (алергия към домашен прах, животинска козина и др.), вазомоторни ринити и синузити. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор се употребява като допълнителна терапия при лечение на възпаление на ушите (отит).

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор може да ви бъде предписан от лекар за пре- и постоперативни грижи при хирургични интервенции на носа.

Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

•     ако сте алергични (свръхчувствителни) към активните вещества фенилефрин и диметинденов малеат или към някоя от останалите съставки на ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор (изброени в точка 6);

•     ако приемате или сте приемали през последните 14 дни лекарство по лекарско предписание, съдържащо моноаминооксидазен инхибитор (МАО инхибиторите се използват за лечение на депресия и други психични заболявания). Консултирайте се е Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор, ако не сте сигурни дали предписаното ви лекарство съдържа МАО инхибитор;

•     ако страдате от атрофичен ринит (заболяване на носната лигавица с хронично възпаление и образуване на крусти);

•     ако страдате от тясноъгьлна глаукома (повишено налягане в очите).

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25 %/0,025% Спрей за нос, разтвор, ако имате някои от следните медицински проблеми:

•     сърдечно заболяване;

•     високо кръвно налягане;

•     заболяване на щитовидната жлеза;

•     диабет;

•     уголемена простата, в резултат на което може да задържате урина;

•     епилепсия.

Ако някои от изброените по-горе проблеми се отнасят до Вас, не използвайте ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор, преди да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт. Подобно на други лекарствени продукти за лечение на запушен нос, ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор може да предизвика нарушения на съня, замаяност, треперене при много чувствителни пациенти. Консултирайте се с Вашия лекар, ако подобни симптоми се окажат смущаващи.

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор не трябва да се използва за повече от 7 последователни дни. Ако симптомите продължават, консултирайте се с Вашия лекар. Продължителното или прекомерното използване на ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор може да причини отново запушване на носа или да влоши състоянието.

Не надвишавайте препоръчаната доза, особено при деца и пациенти в напреднала възраст. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор не е предназначен за приложение в очите или устата.

Деца и юноши

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор не се препоръчва за деца под 6 години. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор трябва да бъде използван под родителски контрол при деца от 6 до 12 години.

Други лекарства и ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства, в частност:

•     Моноаминооксидазни ипхибитори (МАО ипхибитори), използвани за лечение на депресия и паркинсонова болест: не използвайте ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор, ако приемате или сте приемали моноаминооксидазни инхибитори (МАО инхибитори) в предшестващите 14 дни.

•     Антидепресанти, използвани за лечение на депресия, като три- и тетрациклични антид епресанти.

•     Лекарствени продукти, използвани за лечение на високо кръвно налягане като бета-блокери. Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако Вие или Вашето дете използвате или насю използвали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност, кърмене и фертилитет

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор не трябва да се използва по в кърмене. 

Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Шофиране и работа с машини

Няма налични данни прилагането на ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор да оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини. Въпреки всичко е малко вероятно ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор да оказва такова влияние.

3.   Как да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор

Винаги използвайте това лекарство точно както ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор Дозировка

•     Деца под 6 години: не се препоръчва.

•     Деца от 6 до 12 години (под родителски контрол): 1 до 2 впръсквания във всяка ноздра 3 до 4 пъти дневно.

•     Юноши над 12 години и възрастни: 1 до 2 впръсквания във всяка ноздра 3 до 4 пъти дневно.

Начин на приложение

За да постигнете фин спрей, бутилката трябва да се държи в изправено положение, с апликатор, сочещ нагоре. С изправена глава вкарайте апликатора в ноздрата, кратко и рязко стиснете бутилката и извадете апликатора от ноздрата, преди да отпуснете напрежението. Вдишването на малко въздух през носа по време на впръскване ще осигури максимално разпределение на спрея.

Употреба при деца

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор не се препоръчва за деца под 6 години. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор трябва да бъде използван под родителски контрол при деца от 6 до 12 години.

Ако сте приели повече от необходимата доза ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор

Ако сте поставили твърде много ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор или в случай на инцидентно поглъщане, свържете се незабавно с Вашия лекар или фармацевт.

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако имате други въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, консултирайте се Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Някои нежелани реакции на ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор са редки (могат да засегнат до 1 на всеки 1000 пациенти):

• Дискомфорт в носа, сухота в носа, кървене от носа и парене на мястото на приложение.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете вашия лека включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. М съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобща 

България

Изпълнителна агенция по лекарствата

Ул. „Дамян Груев” № 8

1303 София

Тел.:+35 928903417

Уебсайт: www.bda.bg

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.

5.   Как да съхранявате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор

•     Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

•     Да се съхранява под 25°С, в оригиналната опаковка.

•     Не използвайте ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

•     Да се използва до 24 дни след отваряне на опаковката.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

Какво съдържа ВИБРОЦИЛ 0Д5%/0,025% Спрей за нос, разтвор

Активните вещества са: фенилефрин и диметинденов малеат.

Другите съставки (помощни вещества) са: бензалкониев хлорид, динатриев фосфат, безводен, лимонена киселина монохидрат, сорбитол, детерпентирана есенция от лавандула, пречистена вода.

Как изглежда ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Спрей за нос, разтвор и какво съдържа опаковката

Безцветен до бледожълт, бистър разтвор, наличен в бутилка за впръскване чрез стискане (squeeze bottle) от 25 ml, съдържащ 10 ml от продукта.

Притежател на разрешението за употреба и производител

Притежател на разрешението за употреба:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (UK) Trading Limited

980 Great West Road

Brentford

Middlesex

TW8 9GS

Обединено кралство Произовдител:

Novartis Consumer Health GmbH, Zielstattstrasse 40, 81379 Mimchen, Германия

За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, тел.02/953-10-34

Дата на последно преразглеждане на листовката октомври, 2016

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ВИБРОЦИЛ СПРЕЙ 10МЛ

Web Statistics