Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВИБРОЦИЛ НАЗАЛЕН ГЕЛ 12ГР

VIBROCIL, Виброцил съдържа назален деконгестант и антихистамин. Той осигурява бързо и дълготрайно облекчение на запушването и хремата в носа предизвикани от широк кръг инфекциозни или алергични нарушения на горните отдели на дихателния тракт. Той подпомага освобождаването наносните проходи, облекчавайки хремата и отока. Виброцил не променя активността на носните цилии. Виброцил се използва за облекчаване на конгестията в случай на простуда, остър и хроничен ринит, сенна хрема или друг алергичен ринит (алергия към домашен прах, животинска козина и др.), вазомоторни ринити и синуити. Виброцил се употребява като допълнителна терапия при лечение на възпаление на ушите. Виброцил може да ви бъде предписан от лекар за пред- и постоперативни грижи при хирургични интервенции на носа.

Този продукт Ви носи 91 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ВИБРОЦИЛ 0,25 %/0,025% Гел за нос /

VIBROCIL® 0,25%/0,025% Nasal gel

Фенилефрин/Диметинденов малеат /

Phenylephrine/Dimetindene maleate

Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да цздодзпатето ва лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.     

Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както ви е казал Вашият лекар или фармацевт.

•     Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.

•     Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте вашия фармацевт.

•     Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.

•     Ако след 7 дни, вие или вашето дете не се чувствате по-добре или състоянието ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

Какво съдържа тази листовка

1.   Какво представлява ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос и за какво се използва

2.   Какво трябва да знаете, преди да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос

3.   Как да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25 %/0,02 5 % Гел за нос

4.   Възможни нежелани реакции

5.   Как да съхранявате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация

1.   Какво представлява ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос и за какво се използва

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос съдържа назален деконгестант (фенилефрин) и антихистамин (диметинденов малеат). Той осигурява бързо и дълготрайно облекчение на запушения и течащ нос (хрема), предизвикано от широк кръг инфекциозни или алергични нарушения на горните отдели на дихателния тракт. Подпомага освобождаването на носните проходи, облекчавайки хремата и отока. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос не повлиява активността на носните цилии.

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос се използва за облекчаване на назалната конгестия в случай на простуда, остър и хроничен ринит, сенна хрема или друг алергичен ринит (алергия към домашен прах, животинска козина и др.), вазомоторни ринити и синузити. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос се употребява като допълнителна терапия при лечение на възпаление на ушите (отит). ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос може да ви бъде предписан от лекар за пре- и постоперативни грижи при хирургични интервенции на носа.

Ако след 7 дни не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ.

фармацевт, преди да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос, ако не сте сигурни дали предписаното ви лекарството съдържа МАО инхибитор;

•     ако страдате от атрофичен ринит (заболяване на носната лигавица с хронично възпаление и образуване на крусти);

•     ако страдате от тясноъгълна глаукома (повишено налягане в очите).

Предупреждения и предпазни мерки

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, преди да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос, ако имате някои от следните медицински проблеми:

•     сърдечно заболяване;

•     високо кръвно налягане;

•     заболяване на щитовидната жлеза;

•     диабет;

•     уголемена простата, в резултат на което може да задържате урина;

•     епилепсия.

Ако някои от изброените по-горе проблеми се отнасят до Вас, не използвайте ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос, преди да се консултирате с Вашия лекар или фармацевт.

Подобно на други лекарствени продукти за лечение на запушен нос, ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос може да предизвика нарушения на съня, замаяност, треперене при много чувствителни пациенти. Консултирайте се с вашия лекар, ако подобни симптоми се окажат смущаващи. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос не трябва да се използва за повече от 7 последователни дни. Ако симптомите продължават, консултирайте се с Вашия лекар.

Продължителното или прекомерното използване на ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос може да причини отново запушване на носа или да влоши състоянието.

Не надвишавайте препоръчаната доза, особено при деца и пациенти в напреднала възраст. ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос не е предназначен за приложение в очите или устата.

Деца и юноши

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос не се препоръчва за деца под 6 години.

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос трябва да бъде използван под родителски контрол при деца от 6 до 12 години.

Други лекарства и ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос

Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства, в частност:

•     Моноаминооксидазни инхибитори (МАО инхибитори), използвани за лечение на депресия и паркинсонова болест: не използвайте ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос, ако приемате или сте приемали моноаминооксидазни инхибитори (МАО инхибитори) в предшестващите 14 дни.

•     Антидепресанти, използвани за лечение на депресия, като три- и тетрациклични антидепресанти.

•     Лекарствени продукти, прилагани за лечение на високо кръвно налягане, като бета-блокери. Моля, консултирайте се с Вашия лекар, ако вие или вашето дете използвате или наскоро сте използвали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Бременност, кърмене и фертилитет

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос не трябва да се използва по време на бременност и кърмене. Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Шофиране и работа с машини

Няма налични данни прилагането на ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос да ока способността за шофиране и работа е машини. Въпреки всичко е малко вероятно 0,25%/0,025% Гел за нос да оказва такова влияние. 

Как да използвате ВИБРОЦИЛ 0,2 5%/0,025% Гел за нос

Винаги използвайте това лекарство точно както ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос Дозировка

•     Деца под 6 години: не се препоръчва.

•     Деца от 6 до 12 години (под родителски контрол): прилагайте малко количество от гела възможно най-дълбоко във всяка ноздра 3-4 пъти дневно.

•     Юноши над 12 години и възрастни: прилагайте малко количество от гела възможно най- дълбоко във всяка ноздра 3-4 пъти дневно.

Препоръчва се да направите последната апликация непосредствено преди лягане.

Употреба при деца

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос не се препоръчва за деца под 6 години.

ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос трябва да бъде използван под родителски контрол при деца от 6 до 12 години.

Ако сте приели повече от необходимата доза ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос

Ако сте поставили твърде много ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос или в случай на инцидентно поглъщане, свържете се незабавно с Вашия лекар или фармацевт.

Ако сте пропуснали да използвате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос

Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата.

Ако имате други въпроси относно употребата на този лекарствен продукт, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт.

4.   Възможни нежелани реакции

Както всички лекарства, ВИБРОЦИЛ 0,25 %/0,025% Гел за нос може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.

Някои нежелани реакции на ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос са редки (могат да засегнат до 1 на всеки 1000 пациенти):

• Дискомфорт в носа, сухота в носа, кървене от носа и парене на мястото на приложение.

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции.

Съобщаване на нежелани реакции

Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни, неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез националната система за съобщаване.

България

Изпълнителна агенция по лекарствата

Ул. „Дамян Груев” № 8

1303 София

Тел.:+35 928903417

Уебсайт: www.bda.bg

Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване н информация относно безопасността на това лекарство. 

5.   Как да съхранявате ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос

•     Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

•     Да се съхранява под 30°С в оригиналната опаковка.

•     Не използвайте ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос след срока на годност, отбелязан върху опаковката. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

•     Да се използва до 24 дни след отваряне на опаковката.

Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.

6.   Съдържание на опаковката и допълнителна информация.

Какво съдържа ВИБРОЦИЛ 0,25%/0,025% Гел за нос

Активните вещества са: фенилефрин и диметинденов малеат.

Другите съставки (помощни вещества) са: бензалкониев хлорид, динатриев фосфат, безводен, лимонена киселина монохидрат, сорбитол, детерпентирана есенция от лавандула, пречистена вода и хипромелоза.

Как изглежда ВИБРОЦИЛ и какво съдържа опаковката

Безцветен до бледожълт гел, наличен в 12 g алуминиева туба с накрайник и капачка на винт.

Притежател на разрешението за употреба

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare (UK) Trading Limited

980 Great West Road, Brentford, Middlesex, TW8 9GS, Обединено кралство

Произвидители

Novartis Consumer Health GmbH, Zielstattstrasse 40, 81379 Miinchen, Германия GSK Consumer Healthcare GmbH & Co. KG, Barthstrasse 4, 80339 Miinchen, Германия

За допълнителна информация относно този лекарствен продукт, моля свържете се с локалния представител на притежателя на разрешението за употреба:

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, тел.02/953-10-34

Дата на последно преразглеждане на листовката

октомври, 2016

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ВИБРОЦИЛ НАЗАЛЕН ГЕЛ 12ГР

Web Statistics