Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВЕРАЛ ГЕЛ 55ГР

Veral® gel / Верал гел  е нестероидно противовъзпалително средство, което се използва за:локално лечение на признаци на ревматизъм на меките тъкани, напр. възпаление на сухожилията, съединителната тъкан, мускулите и обвивката на ставите. Локализирани симптоми на възпалителни и дегенеративни ревматични заболявания. При лечението на посттравматични и постоперационни отоци и възпаления, Верал гел трябва да се използва само по лекарско предписание.

Този продукт Ви носи 31 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Верал гел /

Veral® gel

Състав

Лекарствено вещество:

Diclofenac sodium 10 mg в 1 g гел.

Помощни вещества:

Етанол 95 %, изопропилов алкохол, карбомер 980, амониев разтвор 10 %, пречистена вода.

Лекарствена форма и опаковка

Гел в алуминиева туба в опаковка по 35 д, 55 д и 100 д.

Притежател на разрешението за употреба

Словакофарма АД Хлоховец

Словашка република

Фармакотерапевтична група

Нестероидно противовъзпалително средство.

Действие 

Показания

Локално лечение на признаци на ревматизъм на меките тъкани, напр. възпаление на сухожилията, съединителната тъкан, мускулите и обвивката на ставите.

Локализирани симптоми на възпалителни и дегенеративни ревматични заболявания. При лечението на посттравматични и постоперационни отоци и възпаления, Верал гел трябва да се използва само по лекарско предписание.

Противопоказания

Свръхчувствителност към активното вещество, към някое от помощните вещества на лекарствения продукт или към други лекарствени продукти, използвани за лечението на ревматични заболявания. Гелът не трябва да се прилага върху увредена кожа или рани, върху участъци, засегнати от кожни заболявания, върху лигавици или в очите. Верал гел е противопоказан за употреба при деца под 12-годишна възраст, по време на бременност и кърмене.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба

Не използвайте лекарствения продукт за период, по-дълъг от 10 дни без лекарско предписание. В случай, че симптомите на заболяването не се подобрят до 7 дни от започване на лечението или дори се влошат, както и при поява на нежелани лекарствени реакции или други необичайни реакции, необходимо е да се обърнете към Вашия лекар относно по-нататъшната употреба на лекарствения продукт. В случай на инцидентно поглъщане на лекарствения продукт от дете, необходимо е веднага да се обърнете към лекар.

Да не се излага намазаната повърхност на слънчева светлина. Да не се използва превръзка след прилагането на гела. В случай на поява на локално дразнене, лечението трябва да се преустанови.    

Лекарствени взаимодействия   

При локално приложение досега не са наблюдавани вф^ОДействйя Ь Други лекарства, приложени едновременно. Въпреки това да се започва прилагането на други лекарствени продукти за локално приложение върху засегнатите участъци, без лекарско предписание.

Бременност и кърмене

Поради липсата на достатъчен клиничен опит, приложението на Верал гел по време на бременност и кърмене не се препоръчва.

Ефекти ВЪРХУ способността за шофиране и работа с машини

Не са известни.

Дозировка и начин на приложение

Гелът се нанася на болното място в количество от 2-4 g (с големина колкото череша или орех) и леко се втрива в кожата. Прилага се 3 - 4 пъти дневно. Да не се използва плътна превръзка след прилагането на гела.

Нежелани лекарствени реакции

Лекарственият продукт обикновено се понася добре, но в изключителни случаи е възможна появата на кожно възпаление (сърбеж, парене, зачервяване или обрив). При продължително приложение на големи участъци от тялото не са изключени системните нежелани реакции на диклофенак, като замаяност, главоболие, повръщане и болки в подлъжичната област.

В случай на поява на нежелани лекарствени реакции, необходимо е да се посъветвате с Вашия лекар относно по-нататъшната употреба на лекарствения продукт.

Съхранение

Да се съхранява под 25 °С. Да се пази на място защитено от светлина. Да не се замразява.

Срок на годност

3 години

Внимание

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Да не се използва след срока на годност, посочен върху опаковката.

Адрес за контакти

ТП Зентива Интернешънъл АД бул “Н. Й. Вапцаров“ No 25 София 1407

тел. 9 62 41 91 , 9 62 41 40 Последна редакция: м. октомври 2003 г.

Споделете мнението си за ВЕРАЛ ГЕЛ 55ГР

Web Statistics