Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ВАЛЕРИАНА ТАБЛ Х 100 МЕДИКА

VALERIANA  /  ВАЛЕРИАНА  табл. е лекарство от групата на седативните и сънотворни лекарства. Успокоява нервната система, премахва напрежението и способства за настъпването на съня.
 

Този продукт Ви носи 26 бонус точки
Цена: 2.62лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

VALERIANA  /  ВАЛЕРИАНА        

табл. х 100

 

 КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ВАЛЕРИАНА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА

Валериана е лекарство от групата на седативните и сънотворни лекарства. Успокоява нервната система, премахва напрежението и способства за настъпването на съня.

 

 ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ВАЛЕРИАНА

Не приемайте Валериана:

* ако сте свръхчувствителни към активното вещество или към някоя от останалите съставки.

Обърнете специално Внимание при употреба на Валериана

Не трябва да се прилага при деца под 12 г. поради липса на доказателства за безопасността и ефективността на Валериана при тази възраст.

Може да има случаи на непоносимост към специфичния аромат на валериана.

Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта. Досега не са известни неблагоприятни лекарствени взаимодействия на Валериана с други лекарства.

 

Прием на Валериана с храни и напитки

Приемането на Валериана не зависи от храната.Да се избягва едновременното приложение с алкохол.

 

Бременност и кърмене

Няма клинични данни за употребата на Валериана по време на бременност и кърмене. Експерименталните проучвания при животни не са достатъчни. Поради това Валериана не се препоръчва да се приема по време на бременност и кърмене.

 

Шофиране и работа с машини

Приемането на Валериана непосредствено преди шофиране или работа с машини не се препоръчва поради лек седативен ефект.При нарушение в съня единична доза се приема до един час преди лягане.За постигане на оптимален ефект се препоръчва лечението да продължи 2-4 седмици. Ако симптомите продължават или се влошават след двуседмично лечение е необходимо да се консултирате с лекар.

 

Предозиране

Ако сте приели неволно 1 или 2 таблетки Валериана повече от предписаното, това обикновено няма вредни последствия. До момента са съобщени единични случаи на предозиране след приемане на доза, надвишаваща 20 пъти максималната терапевтична доза (20 грама валериана). В такива случаи може да се наблюдават следните прояви: умора, гадене, повръщане, коремни крампи, сънливост, треперене на ръцете, разширени зеници. В тези случаи е необходимо веднага да преустановите приема на Валериана и да се обърнете към Вашия лекуващ лекар. Може да се наложи прилагане на симптоматични средства.

 

 Ако сте пропуснали да приемете Валериана

Ако сте пропуснали да приемете Валериана, не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Трябва да продължите лечението според инструкцията за употреба. Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на този продукт, моля попитайте Вашия лекар или фармацевт.

 

 ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както всички лекарства, Валериана може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава. Нежеланите лекарствени реакции са много редки при прилагане на Валериана в терапевтични дози. Редки са стомашно-чревни смущения.

Ако установите нежелани лекарствени реакции, неописани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 

 КАК ДА СЪХРАНЯВАТЕ ВАЛЕРИАНА

В оригинални опаковки, на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25°С.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Не използвайте Валериана след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка.

Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Какво съдържа Валериана:

Активното вещество е Валериана, сух екстракт от корен 30 mg (Valerianae radix extractum siccum).

Другите съставки са: микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, коповидон, колоидален силициев диоксид, магнезиев стеарат, еудражит L, талк, титанов диоксид, макрогол 400, полиетилен гликол, рициново масло, полисорбат 80, оцветител Е110, диетилфталат, глицерол.


 

Споделете мнението си за ВАЛЕРИАНА ТАБЛ Х 100 МЕДИКА

Web Statistics