Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

БРОНХОЦИН СИРОП 125ГР ТФ

BRONCHOCIN / Бронхоцин сироп е комбиниран препарат, който потиска кашлицата, разширява бронхите и втечнява секрецията в дихателните пътища. Има и слабо противовъзпалително действие. Прилага се за потискане на кашлицата и втечняване на секрецията при остър трахеит; остър катарален бронхит; обострен хроничен бронхит; хронична обструктивна белодробна болест - бронхитна форма; остра бронхопневмония; остра бронхопневмония със спазъм на бронхите; разширения на бронхите (брониектазии).

Този продукт Ви носи 0 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 0.00лв.
или 0 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

БРОНХОЦИН

BRONCHOCIN

 

КАЧЕСТВЕН И КОЛИЧЕСТВЕН СЪСТАВ

Активни вещества в една дозировъчна лъжичка (5 мл) сироп: Глауцин хидробромид 5.75 мг Ефедрин хидрохлорид 4.60 мг Босилково масло 5.75 мг

Помощни вещества в една дозировъчна лъжичка (5 мл) : лимонена киселина, кристална захар, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, етанол, полисорбат, вода.

 

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И КОЛИЧЕСТВО В ЕДНА ОПАКОВКА

Бронхоцин сироп 125 г в тъмна стъклена бутилка Бронхоцин сироп 125 г в бутилка от полиетилентерефталат

 

 

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

"Балканфарма Троян "АД

5600 Троян, България, РО BOX 82;

тел. (0670) 22 607;

телекс 37 513, 37531, HFZ BG;

факс (0670) 24 139, 22 610

 

 

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ

Бронхоцин сироп е комбиниран препарат, който потиска кашлицата, разширява бронхите и втечнява секрецията в дихателните пътища. Има и слабо противовъзпалително действие.

 

 

ПОКАЗАНИЯ

Прилага се за потискане на кашлицата и втечняване на секрецията при остър трахеит; остър катарален бронхит; обострен хроничен бронхит; хронична обструктивна белодробна болест - бронхитна форма; остра бронхопневмония; остра бронхопневмония със спазъм на бронхите; разширения на бронхите (брониектазии).

 

ИНФОРМАЦИЯ. НЕОБХОДИМА ПРЕДИ УПОТРЕБА НА ЛЕКАРСТВЕНИЯ ПРОДУКТ

 

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Бронхоцин не се прилага при пациенти, свръхчувствителни към някоя от съставките на препарата, както и при болни с коронарна склероза.ангина пекторис, хиперфункция на щитовидната жлеза, високо кръвно налягане.

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА

Препаратът се прилага с повишено внимание при неспокойни и превъзбудени пациенти; лица с високо кръвно налягане, при пациенти с глаукома и увеличение на простатата.При оплаквания от безсъние се препоръчва последният прием на препарата да бъде няколко часа преди сън.При необходимост от хирургични и стоматологични манипулации пациентите трябва да съобщят за приеманите от тях лекарства, съдържащи ефедрин.

 

 

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Бронхоцин може да се прилага едновременно с антибиотици и други противовъзпалителни средства; с лекарства, понижаващи температурата и с витамини.

При едновременната му употреба с гванетидин се потиска действието на гванетидина.Комбинирането на препарата с лекарства против депресия; стимуланти на нервната система; средства за потискане на апетита; лекарства, усилващи сърдечната дейност; хормони на щитовидната жлеза и общи упойващи средства може да повиши риска от проява на нежелани лекарствени реакции.

 

 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ОТНОСНО УПОТРЕБАТА ПРИ СПЕЦИФИЧНИ ГРУПИ ПАЦИЕНТИ

Да се избягва употреба през първите три месеца на бременността. Ефедринът преминава в кърмата и може да доведе до нежелани реакции у кърмачето. Затова не се препоръчва прилагането му в периода на кърмене. Децата и пациентите в напреднала възраст са по-чувствителни към ефектите на ефедрина.

 

ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ СПОСОБНОСТТА ЗА ШОФИРАНЕ И РАБОТА С МАШИНИ

Тъй като е възможно да настъпи лека възбуда или унесеност и сънливост, е необходима предпазливост при изпълнение на дейности като шофиране или управление на машини.

 

 

ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА

Бронхоцин сироп съдържа парабени като помощни вещества, които могат да станат причина за алергични реакции, понякога и за свиване на бронхите и задух.Лекарствената форма съдържа захар, което я прави неподходяща за прилагане при диабетици. Препаратът съдържа и етанол.

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАВИЛНАТА УПОТРЕБА

 

ДОЗИРОВКА

Препапатьт се прилага перорално! Без лекарско предписание !

Дозата за възрастни е по 2 дозировъчни лъжички 3-4 пъти дневно.

При деца от 3 до 10 години - по 1 дозировъчна лъжичка 3 пъти дневно. При деца над 10 години - по 2 дозировъчни лъжички 3 пъти дневно. Една дозировъчна лъжичка съдържа 5 мл сироп.

 

 

ЧЕСТОТА НА ПРИЛОЖЕНИЕ

Препаратът се прилага 3-4 пъти дневно.

 

 

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЛЕЧЕНИЕТО

Продължителността на лечението е не повече от 7 дни.

 

 

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ

Поглъщането на голямо количество от препарата може да предизвика нервно напрежение, възбуда, безсъние, треперене на крайниците, усилено потоотделяне, гадене, в някои случаи унесеност и сънливост.

Лечението се състои в стомашна промивка и прилагане на симптоматични средства.

 

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Ако при употреба на Бронхоцин сте почуствали нежелани лекарствени реакции или други смущения, своевременно уведомете Вашия лекуващ лекар! Поради съдържанието на ефедрин могат да се наблюдават гадене, повръщане, алергични обриви, сърбеж, отоци по лицето и устните, задух, главоболие, повишаване на кръвното налягане, възбуда, напрегнатост, нарушено зрение, затруднено или болезнено уриниране, слабост и сънливост, бледа и студена, кожа.

Препаратът може да предизвика успокояващ и отпускащ ефект поради съдържанието на глауцин. Повишена възбудимост може да се наблюдава по-често при деца. В редки случаи може да предизвика запек.

Споделете мнението си за БРОНХОЦИН СИРОП 125ГР ТФ

Предпочитани

БИО МАСЛО ПРОТИВ КОМАРИ 20МЛ

БИО МАСЛО С ЦИТРОНЕЛА 5МЛ

Цена: 9.90лв.
или 990 бонус точки
ОКОЛООЧЕН ШУСЛЕРОВ КРЕМ "ДАРА" 20МЛ

ОКОЛООЧЕН ШУСЛЕРОВ КРЕМ "ДАРА" 20МЛ

-33%
Цена: 19.90лв.
Каталожна цена: 29.90лв.
виж отстъпката
Отстъпки за вас
Цена: 19.90лв.
Каталожна цена: 29.90лв.
Отстъпка: 10.00лв. (33.44%)
или 2990 бонус точки

Най-продавани

НОСКО АСПИРАТОР ЗА НОС

НОСКО АСПИРАТОР ЗА НОС ЗА ПРАХОСМУКАЧКА

Цена: 18.38лв.
или 1837 бонус точки
Web Statistics