Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

БЕКУНИС БИЛКОВ ЧАЙ 55Г

Този продукт Ви носи 40 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Бекунис Билков Чай /

Becunis Herbal Tea

Състав

1 чаена лъжичка (1.2g) чай съдържа:

Лекарствени вещества; Sennae Folium 0,72 g (стандартизирани като хидроксиантраценови гликозиди, изчислени като Sennoside В 18 mg)

Помощни вещества: листа от мента (Menthae piperitae folium ); цвят хибискус (.Hibisci flores cum calyxes) ;листа от къпина (Rubii fruticosi folium )

Лекарствена форма и съдържание

Оригиналната опаковка съдържа 55g билков чай.

Действие

Растителен лекарствен продукт с лаксативно действие.

Производител и притежател на разрешението за употреба

roha arzneimittel GmbH Rockwinkeler Heerstrasse 100 D-28355 Bremen Germany

Показания

За непродължителна употреба при констипация (запек).

Противопоказания

Bekunis Herbal Tea не трябва да се употребява при свръхчувствителност към лекарственото или към някое от помощните вещества ; в случаи на чревна непроходимост (илеус), остри възпалителни заболявалия на червата, напр. болестта на Crohn, улцерозен колит и апендицит, стомашни болки с неизвестен произход; при случаи на тежка дехидратация с нарушение във водно-електролитния баланс; при деца на възраст под 12 години.

Лекарствени взаимодействия

В случай на хронична употреба или злоупотреба, е възможно засилване на ефекта на сърдечните гликозидщ както и- повлияване на действието на антиаритмичните лекарства, поради загуба на калий. Загубата на калий също така може да се увеличи и при едновременното приложение с тиазидни диуретици, кортикостероиди и Radix Liquiritiae,(сладък корен).

Специални предупреждения за употреба

Bekunis Herbal Tea не трябва да се употребява повече от 1-2 седмици, без консултация с лекар.

Продължителната употреба може да обостри констипацията.

При пациенти с инконтиненция трябва да се избягва продължителен контакт между кожата и изпражненията,като често се сменя, пелената или памперсите.

В случай, че симптомите продължат или състоянието се влоши, пациентът трябва да се обърне-към лекар.

През първите три месеца от бременността,Bekunis Herbal Tea трябва да се употребява само, ако констипацията не може да бъде преодоляна чрез промяна в начина на хранене Или с прибавка на баластни вещества.

Бременност и Кърмене

Употребата на Bekunis Herbal Tea по време на бременност и кърмене трябва да става след предварителна консултация с лекар.

Малки количества от разградните продукти на сената, които притежават лаксативен ефект ( налр. реин) преминават в майчиното мляко. Не е наблюдаван лаксативен ефект при кърмачетата.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Няма данни за промяна в способността за щофиране и работа с машини.

Начин на отпускане

Без лекарско предписание.

Дозировка, начин на прием и продължителност на употреба

Ако не е предписано друго, приемайте Vi- 1 Vi чаена, лъжичка (0,6-1,8 g) от Bekunis Herbal Tea дневно. Залейте билковия чай с чаша вряща вода (около 150ml) и го оставете да престои в продължение на 5-20 минути. Прецедете получения извлек и го изпийте на малки глътки. Препоръчително е чаят да се приема .вечер, преди лягане. 

Предозиране и други грешки при употреба

Острата интоксикация с перорални лаксативни лекарства се характеризира най- вече с тежка диария, в някои случаи придружена с тежко чревно раздразнение, което може да бъде съпроводено със'сериозна водно-електролитна загуба. Това може да доведе до хипокалиемия ( загуба на калий) болезнени мускулни спазми. Ако коликите и повишеното газообразуване са първоначално преобладаващите симптоми, при определени обстоятелства клиничната картина може да наподобява тази" на остър хирургически корем. Хроничната злоупотреба с лаксативни лекарства се характеризира преди всичко с хипокалиемия (загуба на калий) и често с мускулна отпадналост.

Първична медицинска помощ: Възстановяване на водно-електролитния баланс. Ако пропуснете един прием, не се притеснявайте!

Вземете следващата доза в определеното време. Не дублирайте дозата!

Нежелани лекарствени реакции

В отделни случаи могат да възникнат спазматични стомашно-чревни разстройства. Възможна е появата на свръхчувствителност,проявяваща се с кожни реакции. При тези обстоятелства е необходимо дозата да се намали. В случай на ..хронична употреба или злоупотреба е възможна повишена загуба на .вода и соли, особено на калиеви соли. Освен това е възможна появата на албуминурия.й хематурия, както и лъжлива пигментация на. чревната мукоза (pseudomelanosis соЦ),- която е безвредна и обикновено .изчезва след.прекратяване на употребата на чая. Загубата на калий може да доведе до смущения в сърдечната функция и до мускулна слабост, особено в случаи на едновременно приложение със сърдечни гликозиди, тиазидни диуретици и кортикостероиди.

Ако забележите някои други нежелани лекарствени реакции, неописани в указанията за употреба, обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ BEKUNIS HERBAL TEA            СЛЕД ДАТАТА НА ИЗТИЧАНЕ СРОКА

НА ГОДНОСТ, ПОСОЧЕНА ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ВЪРХУ ОПАКОВКАТА!

Срок на годност : 3 години

Да се съхранява при температура под 25° G!

Да се съхранява на място, недостъпно за деца!

Дата на последна редакция на листовката

Май 2004

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за БЕКУНИС БИЛКОВ ЧАЙ 55Г

Web Statistics