Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ХИПРОМЕЛОЗА-Р КОЛИР 5МГ/МЛ 10МЛ

HYPROMELOZA-P /  ХИПРОМЕЛОЗА е изделие, което притежава защитен епителизиращ, дезинфекционен и овлажняващ ефект. HYPROMELOZA-P се използва при всички случаи, при които се изисква образуване на защитен слой на повърхността на роговицата и конюнктивата. Използва се при случаи със синдром на сухите очи (keratoconjunctivitis sicca), например при синдром на SjOgren, при малки ерозии на роговицата, попадане на малки частици в конюнктивалния сак или след очни оперативни интервенции.Това изделие помага също така за облекчаване на сърбежа и чувството за дискомфорт, които съпътстват обикновените очни дразнения при вятър, прах, пушек, замърсена атмосфера, контактни лещи и др., както и при умора на очите, вследствие на продължително четене, управление на моторни превозни средства, гледане на телевизия при работа с компютъра.

Този продукт Ви носи 65 бонус точки
Цена: 6.51лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

HYPROMELOZA-P (Hypromellose)

ХИПРОМЕЛОЗА (Хипромелоза)

Очни капки, разтвор

 

Производител: UNIMED PHARMA spol s r.о., Bratislava, Република Словакия

 

Състав на медицинското изделие:

Хипромелоза 5 mg в 1 ml разтвор Помощни вещества: Декспантенол, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, динатриев едетат, вода за инжекции

 

Характеристики:

HYPROMELOZA-P" е изделие, което притежава защитен епителизиращ, дезинфекционен и овлажняващ ефект. Hypromellose (хидроксипропилметил целулоза) образува временен защитен слой върху роговицата и конюнктивата на окото, като по този начин външната повърхност на окото се овлажнява и служи като заместител на сълзите при недостатъчната им секреция. Бързо облекчава случаи на леки възпаления на окото, които не са от инфекциозен произход. Отстранява чувството на „сухота в очите". Включеният в състава декспантенол (витамин от група В) спомага за по-бързата регенерация на клетките на повърхността на роговицата (епителизация).

 

Употреба:

HYPROMELOZA-P се използва при всички случаи, при които се изисква образуване на защитен слой на повърхността на роговицата и конюнктивата. Използва се при случаи със синдром на сухите очи (keratoconjunctivitis sicca), например при синдром на SjOgren, при малки ерозии на роговицата, попадане на малки частици в конюнктивалния сак или след очни оперативни интервенции.Това изделие помага също така за облекчаване на сърбежа и чувството за дискомфорт, които съпътстват обикновените очни дразнения при вятър, прах, пушек, замърсена атмосфера, контактни лещи и др., както и при умора на очите, вследствие на продължително четене, управление на моторни превозни средства, гледане на телевизия при работа с компютъра.

 

HYPROMELOZA-P" може да се използва от възрастни, юноши или деца.

Не използвайте HYPROMELOZA-P" в следните случаи:

при свръхчувствителност към някоя от съставките и при едновременна употреба на меки контактни лещи. Това изделие не трябва да се използва също така в острата фаза при химическо или механично засягане на окото, докато причинителят не бъди премахнат и увредената тъкан не бъде напълно отстранена от конюнктивалния сак.

 

Нежелани реакции:

В редки случаи е възможна поява на следните нежелани реакции: дразнене на очите, хиперемия, сърбеж и слепване на миглите.При евентуална поява на необичайни реакции се консултирайте с офталмолог относно продължаване употребата на това изделие.

 

Взаимодействия:

HYPROMELOZA-P" не трябва да се прилага едновременно с очни продукти, които съдържат метални соли. В случай, че използвате други очни продукти, консултирайте се с офталмолог, дали е подходящо едновременното им приложение. По принцип се препоръчва спазване на поне петминутен интервал между прилагането на HYPROMELOZA-P" и други очни продукти.

 

Дозировка и начин на приложение.

Те са индивидуални; 1-2 капки се поставят в конюнктивалния сак на окото 2-3 пъти дневно. При необходимост, е възможно също така, да се прилагат 1-2 капки на всеки час.

 

Специални предупреждения:

В случай, че проблемите, във връзка с които се използва HYPROMELOZA-P", не отзвучат до два дни или се влошат, обърнете се за съвет към Вашия офталмолог.Възможно е непосредствено след приложението да се замъгли зрението, което да затрудни управлението на моторни превозни средства или работата с машини. По тази причина се препоръчва извършването на тези дейности да се осъществява най-малко двадесет минути след прилагане на това изделие.Не се разрешава носене на меки контактни лещи едновременно с прилагането на HYPROMELOZA-P. Преди използване на изделието те трябва да се свалят и да се поставят отново най-малко 30 минути след неговото прилагане.

При случайно поглъщане на това изделие не се очаква поява на нежелани реакции, дори и при деца. Препоръчва се прием на повече течности и при възникване на някакви проблеми при деца, евентуално преглед от педиатър.

 

Указания за употреба:

HYPROMELOZA-P" е медицинско изделие, предназначено за очна употреба след отваряне на флакона.

Защитната капачка трябва да се отвърти, пациентът леко да наведе назад главата си, да се наклони надолу флаконът и да се постави предписаният брой капки в долния конюнктивален сак посредством натискане на пластмасовия флакон. Трябва да се избягва контакт между върха на флакона и окото или клепачите. Накрая, запушалката трябва плътно да се завинти, за да се избегне евентуално замърсяване. Флаконът се съхранява във вертикално положение.

 

Опаковка: 1 х 10 ml

 

Съхранение:

Това изделие трябва да се съхранява при температура под 25'С.

Да не изстудява/замразява. То не трябва да се използва след изтичане срока на годност, посочен върху опаковката.

Отворената опаковка трябва да се използва до 28 дни.

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се срържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Споделете мнението си за ХИПРОМЕЛОЗА-Р КОЛИР 5МГ/МЛ 10МЛ

Web Statistics