Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ХЕПАЛАНТАН ГЕЛ 40ГР

Hepallantan / Хепалантан гел притежава свойства, потискащи кръвосъсирването, както и противовъзпалително и възстановяващо действие. Хепарин натрий затруднява съсирването на кръвта, намалява количеството на мастите в кръвта, предотвратява образуването на тромби в периферните кръвоносни съдове. Декспантенол, приложен върху кожата, прониква бързо и пълно през нея, засилва противовъзпалителното действие на препарата като стимулира възстановяването на тъканите. Алантоинът стимулира клетъчното делене и зарастването на раните.Предназначен е за лечевие на:*разширени вени, възпаления на вените и такива, съпроводени с образуването на тромби;* подкожни кръвоизливи, контузии, навяхвания, травми, разтягане на сухожилия; *възпаления   на сухожилията* като допълнително средство при лечение на възпалителни процеси на лимфните възли и млечната жлеза

Този продукт Ви носи 35 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

HEPALLANTAN / ХЕПАЛАНТАН
гел 40гр.

 

 

СЪСТАВ:

Активни вещества: eparin sodium 300 IU; Dexpanthenol 4 mg; Allantoin 3 mg.

Помощни вещества: кабомер 940, триетаноламин, пропиленгликол, бронопол, причистена вода.ДЕЙСТВИЕ:

Хепалантан гел притежава свойства, потискащи кръвосъсирването, както и противовъзпалително и възстановяващо действие. Хепарин натрий затруднява съсирването на кръвта, намалява количеството на мастите в кръвта, предотвратява образуването на тромби в периферните кръвоносни съдове. Декспантенол, приложен върху кожата, прониква бързо и пълно през нея, засилва противовъзпалителното действие на препарата като стимулира възстановяването на тъканите. Алантоинът стимулира клетъчното делене и зарастването на раните.


ПОКАЗАНИЯ:

Хепалантан гел е предназначен за лечение на:

* разширени вени, възпаления на вените и такива, съпроводени с образуването на тромби;
* подкожни кръвоизливи, контузии, навяхвания, травми, разтягане на сухожилия;
* възпаления на сухожилията
* като допълнително средство при лечение на възпалителни процеси на лимфните възли и млечната жлеза


ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:

Хепалантан гел е противопоказан при пациенти, свръхчувствителни към хепарин или някои от съставките на гела.СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА:

Гелът е предназначен само за външна употреба. Не бива да се нанася върху лигавици, открити рани или в очите. След употреба е необходимо ръцете да се измиват добре.

По време на бременност и кърмене Хепалантан гел се използва само по лекарско предписание!
В първите 12 седмици на бременността приложението на хепарин трябва да се избягва поради опасност от аборт. В последните три месеци на бременността препаратът да се употребява за кратък периодот време и да се избягва нанасянето му на големи повърхности по кожата.
При лечение на възпаление на млечната жлеза /мастит/, Хепалантан гел се използва след прекратяване на кърменето.

При деца не се препоръчва нанасянето на гела върху обширни повърхности.


ДАННИ ЗА ПОМОЩНИТЕ ВЕЩЕСТВА:

Наличието на пропилен гликол може да предизвика кожно дразнене.ДОЗИРОВКА И НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Само за прилагане върху кожата!
* Хепалантан гел се нанася на тънък слой върху засегнатия участък два пъти дневно. При необходимост продуктът може да се втрие.
Препоръчва се масажът на краката да се извършва в посока отдолу нагоре.
* При тромбози и тромбофлебити не се масажира, а се препоръчва използването на превръзки, напоени с гела, които се сменят най-малко един път дневно.
* При мастит се прилага след прекратяване на кърменето.
Гелната форма е особено подходяща за прилагане при йонофореза - препаратът се нанася на катода.НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ ПРИ ПРЕДОЗИРАНЕ:

Няма данни за предозиране при употреба на Хепалантан гел.

 

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ:

При употреба на Хепалантан гел е възможна появата на алергична реакция на кожата /зачервяване или сърбеж/. В много редки случаи пациентът може да прояви реакция на свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата. Ако се появят някакви нежелани реакции, лечението трябва да се прекрати и да се потърси лекарска консултация.

Споделете мнението си за ХЕПАЛАНТАН ГЕЛ 40ГР

Web Statistics