Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

АСПЕРАН 325МГ ТАБЛ. Х 100

ASPERAN / АСПЕРАН се използва за временно облекчаване на слаби и умерени болки свързани с простуда, главоболие или зъбобол, мускулни болки, болки в кръста, слаби артритни болки; при трескави състояния; за вторична профилактика на болни с прекаран инфаркт на миокарда и такива със стенокардия или преходни мозъчно исхемични пристъпи.

Оценка: Оценка: 04
Този продукт Ви носи 32 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

АСПЕРАН / ASPERAN

 

Състав

Всяка таблетка съдържа:

Активна съставка: Acetylsalicylic acid    325 mg
(Five Grains Each U.S.P.)

 Помощни вещества:

Carnauba Wax 1mg

Dibasic Calcium Phosphatum 15mg

Triacetinum 1mg

Hydroxypropyl Methylcellulose Зmg

Amylum maydis 35mg

Talcum 1mg

 

Свойства

Asperan притежава обезболяващо, температуропонижаващо и противовъзпалително действие. Тези ефекти на салицилатите се дължат главно на тяхното подтискащо действие върху синтезата на ендогенни вещества предизвикващи болка и възпаление. Asperan също така подтиска агрегацията на тромбоцитите.

 

 

Показания

За временно облекчаване на слаби и умерени болки свързани с простуда, главоболие или зъбобол, мускулни болки, болки в кръста, слаби артритни болки; при трескави състояния; за вторична профилактика на болни с прекаран инфаркт на миокарда и такива със стенокардия или преходни мозъчно исхемични пристъпи.

 

 

Дозировка

Асперан се прилага през устата само при възрастни.

Противоболково, температуропонижаващо и противовъзпалително действие: обичайната дозировка е от 1 до 2 таблетки с вода три или четири пъти дневно според нуждите. При остри ревматични заболявания дозата достига до 4 грама дневно, разделени на няколко приема.

Противотромботично действие: при пациенти след прекаран инфаркт на миокарда, с преходна исхемична или нестабилна стенокардия, препоръчителната доза е 1 таблетка дневно.
При стари хора противоболково, температуропониЖаващо и противовъзпалително действие: както при възрастни.

Старите хора са по-податливи към някои странични ефекти, като стомашни оплаквания и шум в ушите.
Противотромботично действие при стари хора: не е добре установено отношението риск/полза.

 

 

Противопоказания

Бронхиална астма, свръхчувствителност към салицилати или други противовъзпалителни средства, хипопротромбинемия, хемофилия, тромбоцитопения, активна стомашна язва, дефицит на глюкозо-6-фосфат дехидрогеназа.

 

 

Предупреждения и предпазни мерки

Asperan не трябва да се приема от деца и юноши под 12 годишна възраст, специално за такива болни от варицела, морбили или грип, без предварителна консултация с лекар за възможност от развитие на синдрома на Reye (с начални симптоми -гадене, повръщане, треска), едно рядко, но сериозно заболяване свързано с приемането на салицилати.

Препаратът не трябва да се приема за повече от 10 дни или при трескави състояния за повече от 3 дни, без лекарско предписание. Да не се взима от пациенти алергични към салицилати; внимателно да се приема от болни с анамнеза за стомашна язва, нарушения в кръвосъсирването или астма. Във високи дози салицилатите могат да намалят нуждите от инсулин. Пациентите с високо кръвно налягане трябва да бъдат под наблюдение. При продължително приемане могат да се появат симптоми на шум в ушите. 

 

 

Употреба при бременни и кърмачки

 
Asperan трябва да се приема с внимание от бременни жени, особено в последните три месеца от бременността. Салици-латите се отделят с майчиното мляко, затова Asperan не трябва да се приема от кърмачки.

 

Странични реакции

Салицилатите могат да предизвикат реакции на свръхчувствителност у чувствителни пациенти (бронхоспазъм, астма, алергични дерматити), уратни бъбречни камъни, язви в гастро-интестиналния тракт, вторична (вследствие на кървене от гас-троинтестиналния тракт) или хемолитична (при пациенти с глюкозо-6-фосфатен дифицит) анемия, шум в ушите, гадене и повръщане.

 

 

Лекарствени взаимодействия

Не се препоръчва едновременното приемане на големи дози салицилати с нестероидни противовъзпалителни средства, антикоагуланти и антидиабетични средства, поради засилване на техните ефекти.

 

 

Срок на годност

3 години

 

 

Условия на съхранение

Да се съхранява на сухо и тъмно място, при стайна температура. Да се пази от деца. В случаи на случайно предозиране да се потърси лекарска помощ или незабавен контакт с център за отравяния.

 

 

Опаковка

по 100 таблетки от 325 мг в пластмасова банка с алуминиева бленда и пластмасова капачка.

 

 

Име и адрес на производителя

PERRIGO COMPANY,

117 Water sti\, Allegan, Michigan,

U.S.A. 49010 


 

Споделете мнението си за АСПЕРАН 325МГ ТАБЛ. Х 100

от Валя Николаева, 05 Яну 2016

Българският аспирин е по-добър!

Web Statistics