Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ФАМОТИДИН 10МГ ТАБЛ. Х 10

FAMOTIDINE / ФАМОТИДИН ТАБЛ 10мг намалява секрецията на солна киселина, посредством специфично действие върху рецептори, намиращи се в стомашните жлези.Фамотидин Медика се използва при: активна язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, ерозивни гастрити и гастродуоденити, рефлукс езофагит (връщане на стомашното съдържимо в хранопровода), патологична хиперсекреция (синдром на Цьолингер-Елисон).

Този продукт Ви носи 10 бонус точки
Цена: 1.00лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

FAMOTIDINE / ФАМОТИДИН ТАБЛ 10МГ

 

  КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ФАМОТИДИН МЕДИКА И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Фамотидин Медика намалява секрецията на солна киселина, посредством специфично действие върху рецептори, намиращи се в стомашните жлези.
Фамотидин Медика се използва при: активна язвена болест на стомаха и дванадесетопръстника, ерозивни гастрити и гастродуоденити, рефлукс езофагит (връщане на стомашното съдържимо в хранопровода), патологична хиперсекреция (синдром на Цьолингер-Елисон).

 ПРЕДИ ДА ПРИЕМЕТЕ ФАМОТИДИН МЕДИКА

Не приемайте фамотидин Медика
*  ако сте свръхчувствителни към активното вещество или към някоя от останалите съставки;
*  ако сте бременна или кърмите;
*  при деца до 8 години поради липса на достатъчно данни за | ефективности безопасност.

Обърнете специално внимание при употреба на Фамотидин Медика
*  ако имате чернодробно увреждане, фамотидин Медика трябва да се прилага в намалена доза, така както е предписано от Вашия лекар.
*  ако имате заболяване на бъбреците, Вашиятлекар ще определи дозата, в зависимост от здравословното Ви състояние.
*   преди да започне лечението, трябва да бьде изключено злокачествено заболяване на стомаха.
*   преди да   започнете лечение  с  Фамотидин  Медика, информирайте Вашия лекар за всички здравни проблеми, които имате или сте имали, за съществуването на алергии, или свръхчувствителност към други антиациди.

Не се препоръчва употребата на Фамотидин Медика при деца под 12 години поради липса на достатъчно данни за ефективност и безопасност.

Употреба на други лекарства
Моля, информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако приемате, или наскоро сте приемали други лекарства, включително такива, отпускани без рецепта.

Фамотидин Медика може да намали усвояването на кетоконазол (лекарство за лечение на заболявания, причинени от гъбички), поради промяна на киселинността в стомаха. При необходимост от прием на кетоконазол, разликата между двата приема трябва да бъде най-малко 2 часа.
Едновременен прием на Фамотидин Медика с антиацидни средства може да намали неговото действие.

Прием на Фамотидин Медика с храни и напитки
Препоръчва се приемът на Фамотидин Медика да става по време на хранене, тъй като храната увеличава неговото усвояване.

Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди
употребата на което и да е лекарство.
Фамотидин Медика не се прилага при бременност и кърмене.

Шофиране или работа с машини
Няма ограничения за приложение на Фамотидин Медика при шофиране и работа с машини, тъй като не повлиява активното внимание и рефлексите.

Важна информация относно някои от съставките на Фамотидин Медика
Фамотидин Медика съдържа лактоза. Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъветвайте се с него, преди да приемете този продукт.

 КАК ДА ПРИЕМАТЕ ФАМОТИДИН МЕДИКА
Винаги приемайте Фамотидин Медика точно както Ви е казал Вашият лекар. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Фамотидин в доза от 10 mg се използва за лечение на състояния, изискващи контролирано намаляване на секрецията на стомашна киселина. Тези характеристики определят Фамoтидин 10 mg като мек антисекреторен и ОТС медикамент, който в тази дозировка е в състояние да купира ефективно симптомите и да подобри качеството на живот при пациенти с функционална, неулцерозна диспепсия, хиперацидитетен, раздразнен стомах, гастрит и дуоденит, както и с някои форми на хронични гастрити, несвързани с хеликобактерпилорната инфекция.

Фамотидин в доза от 10 mg може да се приема и за профилактика на постоперативна стрес язва. Тази доза ефективно потиска базалната нощна секреция на пентагастрин, хистамин, тетрагастрин, както и постпрандиалната стимулирана киселинна секреция.

Фамотидин в доза от 10 mg не повлиява абсорбцията на храната. В черния дроб се метаболизират 30-35% от медикамента. Няма ефект върху чернодробния кръвоток и не повлиява чернодробните микрозомални окислителни ензими. Няма канцерогенен и мутагенен потенциал. Не води до промяна в серумните нива на хипофизните, половите и надбъбречните хормони. Екстрахира се като непроменено лекарство през бъбреците, чрез гломерулна филтрация и активна тубулна секреция, 25-30% – с урината и 50% – с фекалиите.

Терапевтичните индикации включват и облекчаване на симптомите на стомашен хиперацидитет в следствие на неправилно хранене или предизвикани от злоупотреба с алкохол и тютюнопушене, както и оплаквания от киселини, когато са свързани с приемането на определени храни и напитки.

В дозировка от 10 mg Фамотидин Медика има предимството да се взема интермитентно, като е възможно да послужи и като поддържащо лечение при повечето форми на стомашната и дуоденална хиперсекреция и хиперацидитет.

Таблетките Фамотидин Медика трябва да се поглъщат цели, с малко вода.

Ако сте приели повече от необходимата доза Фамотидин Медика
В случай на евентуално предозиране се обърнете към Вашия лекар. Налага се преустановяване приема на продукта и прилагане на симптоматично лечение.

Ако сте пропуснали да приемете една доза Фамотидин Медика
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Продължете да взимате лекарството по схема, предписана Ви от Вашия лекар.

 ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
Както всички лекарства, Фамотидин Медика може да предизвика нежелани реакции, Въпреки че не всеки ги получава.
Фамотидин Медика се понася добре.
Рядко могат да се наблюдават следните нежелани реакции: главоболие, замаяност, диария или запек.

Много рядко:
*  общи нарушения - загуба на апетит, умора, леко повишена температура;
*  сърдечни нарушения - аритмия, сърцебиене;
*  стомашно-чревни нарушения - гадене, повръщане, коремен дискомфорт, сухота в устата, промени в чернодробните ензими;
* нарушения на мускулно-скелетната система - мускулни крампи, болки в ставите;
*  нарушения на нервната система - световъртеж, объркване, безсъние, сънливост;
*  нарушения на кожата - сърбеж, обрив, суха кожа;

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележите други, неописани в листовката, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт.

 ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Активно вещество е фамотидин 10мг.
Други съставки са: лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарат, натриев нишестен глуконат (тип А), хидроксипропилметилцелулоза, опадрай YS-IR-7002.

Съхранявайте таблетките в оригиналната опаковка на сухо и прохладно място, далеч от достъпа на деца.

Споделете мнението си за ФАМОТИДИН 10МГ ТАБЛ. Х 10

Web Statistics