Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ТРОМБОГАРД 100МГ Х 20ТБЛ

TROMBOGARD  /  ТРОМБОГАРД   таблетки 100 мг. притежава кардиопротективен ефект.Използва се при:* лечение на нестабилна ангина пекторис* остър инфаркт на миокарда - като част от стандартната терапия   * вторична профилактика след инфаркт на миокарда* след артериални съдови операции или интервенции (след аортокоронарен байпас, при перкутанна транс-луминална коронарна ангио пластика);* За профилактика на преходни исхемични атаки и мозъчни инфаркти, когато се наблюдават предупредителни симптоми

Този продукт Ви носи 12 бонус точки
Цена: 1.23лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ТРОМБОГАРД табл. 100 мг /

TROMBOGARD tabl. 100 mg

Преди употреба внимателно прочетете написаното в листовката за пациента Запомнете! Това лекарство е предписано за вас! Никога не го отстъпвайте на друг, дори и да има същите симптоми като вас. Това може да му навреди!

ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

•     СЪСТАВ

Всяка таблетка ТРОМБОГАРД съдържа 100 mg acetylsalicylic acid.

Помощни вещества: Лактоза, Микрокристална целулоза, Колоидален силициев диоскид, Натриев стеарил фумарат и Кроскармелоза натрий.

•     ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА

Таблетки

•     ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА ТРОМБОГАРД?

Тромбогард 100 mg притежава кардиопротективен ефект. Използва се при:

•     лечение на нестабилна ангина пекторис

•     остър инфаркт на миокарда - като част от стандартната терапия

•     вторична профилактика след инфаркт на миокарда

•     след артериални съдови операции или интервенции (след аортокоронарен байпас, при перкутанна транс-луминална коронарна ангиопластика);

•     За профилактика на преходни исхемични атаки и мозъчни инфаркти, когато се наблюдават предупредителни симптоми

Тромбогард 100 mg не е подходящ за лечение на болкови състояния.

ВНИМАНИЕ!

•     КОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА ТРОМБОГАРД?

Тромбогард 100 mg не трябва да се приема при свръхчуствителност към ацетилсалицилова киселина или някое от помощните вещества, диспепсия, пептична язва на стомаха и/или дванадесетопръстника, заболявания свързани със забавено кръвосъсирване, хемофилия, тромбоцитопения, първи и трети триместър на бременността, една седмица преди и след хирургична интервенция.

•     СПЕЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Преди да приемете ТРОМБОГАРД, непременно се консултирайте с лекар ако страдате от някое от по-долу посочените заболявания. При тези групи пациенти трябва да се прилага с особено внимание: астма и полипи в носа; заболявания на кръвотворната система; заболявания на черния дроб или бъбреците; неконтролирана хипертония; диабет; пациенти приемащи концентриран алкохол всеки ден в количество над 75 мл. Тромбогард 100 mg не бива да се приема от деца под 18 год. и подрастващи, при болни от варицела и други вирусни заболявания, поради опасност от синдрома на Рей. Тромбогард 100 mg може да се дава на деца под 18 год. само по изрично предписание на лекар и при липса на други ефикасни средства;

•     ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ С ДРУГИ ЛЕКАРСТВЕНИ ПРОДУКТИ ИЛИ ДРУГИ ФОРМИ НА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Винаги информирайте вашият лекар или фармацевт когато приемате и други лекарства. Аспирин може да взаимодейства с алкохол, противовъзпалителни средства, антикоагуланти, хормони, антидиабетични средства, антиепилептични средства, пробенецид, гинко билоба.

•     БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

По време на бременност и кърмене винаги се съветвайте с вашия лекар или фармацевт преди да приемате лекарствен продукт.

Не се препоръчва приемането на Тромбогард 100 mg по време на бременност, освен ако не е изрично предписан от лекар.

•     КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА ТРОМБОГАРД?

За препоръчване е таблетките да се приемат по време или веднага след хранене, да се поглъщат цели с достатъчно количество течност. Таблетките не трябва да се приемат на празен стомах!

•     НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ

Отбелязани са следните нежелани лекарствени реакции: диария, гадене, повръщане, парене в стомаха, намалено количество на урината. Ако забележите трудност в дишането или кашлица, шум в ушите, обрив, черни изпражнения, обърканост, замаяност, стомашна болка - СПРЕТЕ ВЕДНАГА ДА ПРИЕМАТЕ ТРОМБОГАРД И СЪОБЩЕТЕ НА ВАШИЯ ЛЕКАР ЗА СЪСТОЯНИЕТО СИ.

ИНФОРМИРАЙТЕ ВАШИЯТ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ ЗА ВСЕКИ НЕЖЕЛАН ИЛИ НЕПРИЯТЕН ЕФЕКТ, КОЙТО СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ И НЕ Е ОТБЕЛЯЗАН В ТАЗИ ЛИСТОВКА.

•     СЪХРАНЕНИЕ

НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПРЕПАРАТА СЛЕД ДАТАТА ПОСОЧЕНА НА ВЪНШНАТА ОПАКОВКА

Срок на годност 2 (две) години.

•СПЕЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ СЪХРАНЕНИЕ

Да се съхранява при температура под 25° С .

Да се съхранява на недостъпно за деца място.

•     ПРОИЗВОДИТЕЛ И ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

“АДИФАРМ” ЕАД

1700 София, бул.” Симеоновско шосе” 130 

В ТАЗИ ЛИСТОВКА НЕ Е ДАДЕНА ПЪЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТОВА ЛЕКАРСТВО. АКО СЛЕД ПРОЧИТАНЕТО И ВЪЗНИКНАТ НЯКАКВИ ВЪПРОСИ, ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ВАШИЯ ЛЕКАР.

ДАТА НА ПОСЛЕДНАТА ПОПРАВКА НА ТЕКСТА: октомври 2006 г.

Споделете мнението си за ТРОМБОГАРД 100МГ Х 20ТБЛ

Web Statistics