Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ТРАХИЗАН ТАБЛ Х 20

Trachisan / Трахизан се използва за локално лечение на възпаления и инфекции на устната кухина и гърлото, като възпаления на устна лигавица и венци, пародонтит, глосит, ангина, фарингит, затруднено преглъщане.

Оценка: Оценка: 10
Този продукт Ви носи 100 бонус точки
Цена: 9.97лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                            ТРАХИЗАН ТАБЛ. Х 20

 

Описание:

Таблетки за смучене, отлети

Трахизан се използва за локално лечение на възпаления и инфекции на устната кухина и гърлото, като възпаления на устна лигавица и венци, пародонтит, глосит, ангина, фарингит, затруднено преглъщане. За профилактика на инфекции преди и след хирургични операции в устната кухина и гърлото (вадене на зъб, хирургично лечение на венци, вадене на сливици).

Възпаленията в устната кухина могат да се причинят от патогенни и други фактори. Симптомите са зачервяване и сврхчувствителност на лигавиците, придружено с чувство на парене в областта на устата, затруднено преглъщане, възпалено гърло и дрезгав глас.

Комбинацията от активни вещества, съдържащи се в таблетките Трахизан, има антибактериално, антисептично и болкоуспокояващо действие, което значително намалява оплакванията.

Таблетките Трахизан не съдържат захар, следователно не създават риск за развитие на кариес.

Използвайте Трахизан с повишено внимание

В случай на непоносимост към фруктоза, лечението се провежда само след консултация с лекар. Може да причини стомашно дразнене и диария.

Поради намаляването на чувствителността в областта на носоглътката е възможно неволно попадане на съдържимо на устната кухина в дихателните пътища, което налага повишено внимание при употреба от пациенти под 12 годишна възраст.

Предупреждение за спортисти: При употреба на Трахизан могат да се позитивират тестовете за допингов контрол.

Дозировка

Винаги приемайте Трахизан така, както Ви е назначено от Вашия лекар.

При възрастни: една таблетка се смуче през интервали от два часа, до 8 пъти дневно;

Деца над 6 години - до 6 пъти дневно.

При редовна употреба на продукта оплакванията обикновенно отзвучават след няколко дни.

Продължителност на лечението:

За да се осигури траен успех на лечението, Trahisan се приема за още 2-3 дни, дори след отшумяване на симптомите. При липса на значително подобрение след 10 дневна употреба е необходима консултация с лекар.

Възможни нежелани реакции

Като всяко лекарство Трахизан може да предзвика нежелани лекарствени реакции, макар че не всеки ги получава.

В редки случаи може да се наблюдават алергични реакции към тиротрицин. Трахизан таблетки като цяло се понася добре, но продуктът може да доведе до наммаляване на вкусовите усещания и изтръпване на езика, които по правило изчезват напълно до един час.

Жълтото до кафеникаво оцветяване на зъби, пломби, протези и език, което се появява в редки случаи при продлжителна употреба може да бъде отстранено чрез старателно поддържане на устната хигиена.Оцветяването, обаче също изчезва спонтанно след спиране употребата на продукта.

Ако някоя от нежеланите лекарствени реакции стане сериозна или забележvите такива, които не са описани в тази листовка, моля информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Активни вещества:

Тиротрицин                                      0,5 mg

Хлорхексидинов глюконат           1,0 mg

Лидокаинов хидрохлорид             1,0 mg

Споделете мнението си за ТРАХИЗАН ТАБЛ Х 20

от Петя Петрова, 16 Авг 2014

много съм доволна

Web Statistics