Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

РИНОЛЕКС УНГВ 18ГР

RHINOLEX / РИНОЛЕКС: Ринолекс под формата на маз е комбиниран лекарствен продукт, който се прилага при възпаление на лигавицата на носа и на околоносните кухини. Лекарственият продукт се прилага при остри ринити (хрема), хронични риносинузити (възпаление на лигавицата на носа и на околоносните кухини) във фаза на обостряне.

Този продукт Ви носи 48 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

РИНОЛЕКС / RHINOLEX

SOPHARMA ЛИСТОВКА ЗА ПАЦИЕНТА

Моля прочетете внимателно тази. листовка. Тя съдържа важна за Вас информация. Ако имате допълнителни въпроси, моля обърнете се към Вашия лекуващ лекар.

RHINOLEX

РИНОЛЕКС

СЪСТАВ

Big маз се съдържат:

Лекарствени вещества:

Ephedrine hydrochloride   30 mg

Sulfathiazole   50  mg

Sodium hydrogen carbonate 75 mg

Помощни вещества:

Еукалиптол, Гоменол, Течен парафин, Безводен ланолин, Бял вазелин.

ЛЕКАРСТВЕНА ФОРМА И ФАРМАКО-ТЕРАПЕВТИЧНА ГРУПА

Ринолекс под формата на маз е комбиниран лекарствен продукт, който се прилага при възпаление на лигавицата на носа щ . на околоносните кухини.

sopharmo®

1    1    BULGARIA

ПОКАЗАНИЯ

В кои случаи може да се прилага Ринолекс?

Лекарственият продукт се прилага при остри ринити (хрема), хронични риносинузити (възпаление на лигавицата на носа и на околоносните кухини) във фаза на обостряне.    м

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ     н*

В кои случаи не трябва да се прилага?

Не се прилага при свръхчувствителност към •; някоя от съставките на лекарствения продукт и при деца под > 6 години. Ринолекс е противопоказан при тежки; органични заболявания на сърдечносъдовата система поради съдържанието на ефедрин.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА .

Кога продуктът трябва да се прилага с повишено внимание?

Да се прилага с повишено внимание при пациенти със сърдечносъдови заболявания като повишено артериално налягане, нарушения в сърдечния ритъм, сърдечна недостатъчност, ИБС (исхемична болест на сърцето) и напреднала атеросклероза, както и при тясноъгълна глаукома (повишено вътреочно налягане), феохромоцитом (тумор на надбъбреците), захарен диабет, хипертрофия (увеличение) на простатата с ретенция (задържане) на урината с оглед на съдържанието на ефедрин. Ринолекс трябва да се използва с внимание и при пациенти с глюкозо-6-фосфат дехидрогеназен недоимък, с алергии към тиазидни диуретици, фуросемид, карбоанхидразни инхибитори, сулфонилурейни. продукти, сулфонамиди. 

СПЕЦИАЛНИ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ

Ринолекс не се преноръчва по време на бременност (поради наличие на сулфонамид) и кърмене (особено при недоносени, с жълтеница и при глюкозо-6-фосфат дехидрогеназен дефицит). Може да се употребява само в случаи на изрично лекарско предписание, когато очакваната полза надхвърля потенциалния: риск за плода или кърмачето.

Няма данни за нарушаване на способността за шофиране и работа с машини, изискващи повишено внимание.

ЛЕКАРСТВЕНИ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ

Досега не са наблюдавани клинично значими лекарствени ; взаимодействия.

НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ И ДОЗИРОВКА

Прилага се само назално. След предварително почистване на носа се намазват носните ходове с мазта 3-4 пъти дневно в продължение на 5 дни при възрастни и 2-3 пъти дневно (при деца над 6 години) в продължение на 3 дни.

НЕЖЕЛАНИ ЛЕКАРСТВЕНИ РЕАКЦИИ

Понякога 15-30 min след приложение на по-голямо количество от лекарствения продукт могат да се наблюдават бързопреходни симптоми като лек тремор, учестена сърдечна дейност, леко покачване на артериалното налягане, усилено потене, безпокойство. Възможни са реакции на свръхчувствителност, изразяващи се в локално дразнене, парене и сърбеж, които са бързопреходни. При

деца съдържащият се в продукта ефедрин може безсъние. 

При продължителна употреба на Ринолекс може да се развие толеранс, което води до намаляване на ефекта.

За всички нежелани лекарствени реакции, включително и неописани в листовката, пациентът трябва .незабавно да съобщи на своя лекуващ лекар,

ПРЕДОЗИРАНЕ 

Досега няма данни на предозиране с лекарствения продукт при локално приложение, ако се спазват .указанията за правилна употреба.

ИНСТРУКЦИИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ

На защитено от светлина място при температура под 25°*С.

Да се съхранява на места, недостъпни за деца!

СРОК НА ГОДНОСТ

Две години от датата на производство.

Срок на годност след отваряне на опаковката - 1 месец

Да не се употребява след изтичане срока на годност!

ДАННИ ЗА ОПАКОВКАТА

По 18 g от лекарствения продукт се дозират в алуминиеви туби, които се поставят в единични картонени кутии заедно с листовка за пациента.

НАЧИН НА ОТПУСКАНЕ

Без лекарско предписание.

ПРИТЕЖАТЕЛ НА РАЗРЕШЕНИЕТО ЗА УПОТРЕБА

СОФАРМА АД, България

1220 София, ул. “Илиенско шосе” N 16

ПРОИЗВОДИТЕЛ

СОФАРМА АД, България

1220 София, ул. “Илиенско шосе” N 16

ДАТА НА ПОСЛЕДНАТА РЕДАКЦИЯ НА ЛИСТОВКАТА

KL06.20.03 г.

Споделете мнението си за РИНОЛЕКС УНГВ 18ГР

Web Statistics