Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПРОСПАН СИРОП 7МГ/МЛ 100МЛ

Prospan syrup се използва за симптоматично лечение на хронични взпалителни бронхиални заболявания и при остро възпаление на дихателните пътища, придружено с кашлица. Благодарение на ликозидните сапонини, които съдържа, той има секретолитични, спазмолитични и противокашлични свойства.

Този продукт Ви носи 102 бонус точки
Цена: 10.17лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                ПРОСПАН СИРОП 7МГ/МЛ 100МЛ

Описание:

Сироп за кашлица Проспан. Бутилки от 100 ml сироп; бутилки от 200 ml сироп.

Проспан съдържа сух екстракт от листа на бръшлян, чийто терапевтичен ефект при заболявания на въздухоносните пътища, се дължи на секретолитичните, спазмолитичните и антитусивните свойства на гликозидните сапонини, които съдържа.

Показания:

Prospan syrup се използва за симптоматично лечение на хронични взпалителни бронхиални заболявания и при остро възпаление на дихателните пътища, придружено с кашлица.

Противопоказания:

При свръхчувствителност към някоя от съставките. Да не се прилага при деца под 1 година. За деца под 1 година продуктът е по лекарско предписание.

Мерки преди употреба:

Поради липсата на данни за поносимостта по време на бременност и кърммене, продуктът може да се употребява само след консултация с лекар. Prospan няма влияние върху способността за шофиране и работа с машини.

Лекарствени взаимодействия: досега не са известни

Специални предупреждения

Неподходящ при вродена непоносимост към фруктоза. Може да причини стомашно дразнене и диария. В 2,5 ml сироп се съдържа 0,963 g сорбитол (= 0,08 хлебни единици). Съдържа калиев сорбат – има дразнещо действие и може да причини дерматит.

Начин на употреба:

Ако не е предписано друго, малки деца (от 1 до 5 години) приемат по 2,5 ml от сиропа 3 пъти дневно; деца и юноши (от 6 до 9 години) приемат по 5 ml от сиропа 3 пъти дневно; възрастни и деца над 10 години приемат по 5 – 7,5 ml от сиропа 3 пъти дневно, използвайки приложената мерителна чашка. Преди употреба бутилката се разклаща добре.

 

Продължителносттана лечението зависи от вида и тежестта на клиничната картина. Дори и при леки възпаления на дихателните пътища, лечението трябва да продлжи най-малко една седмица. За да има терапията траен успех, лечението с Проспан трябва да продължи 2-3 дни след преминаване на симптомите.

В случаи на постоянни оплаквания или поява на задух, треска, както и на гнойни или кървави храчки, се налага консултация с лекар.

Възможни нежелани реакции:

Рядко  Проспан може да има лаксативен ефект, поради съдържанието на сорбитол в продукта. В редки случаи е възможна проявата на реакции на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

Споделете мнението си за ПРОСПАН СИРОП 7МГ/МЛ 100МЛ

Web Statistics