Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПРОСПАН КАПКИ 20МЛ

Проспан на капки е показан за симптоматично лечение на хронични възпалителни бронхиални заболявания и остри възпаления на дихателните пътища, придружени с кашлица. Благодарение на ликозидните сапонини, които съдържа, той има секретолитични, спазмолитични и противокашлични свойства.

Този продукт Ви носи 157 бонус точки
Цена: 15.73лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

                                                              ПРОСПАН КАПКИ 20МЛ

Описание:

Капки перорални, разтвор. Бутилки от 20 ml разтвор.
Проспан съдържа сух екстракт от листа на бръшлян, чийто терапевтичен ефект при заболявания на въздухоносните пътища, се дължи на секретолитичните, спазмолитнчните и антитусивните свойства на гликозидните сапонини.

Показания:
Проспан се използва за симптоматично лечение на хронични възпалителни бронхиални заболявания и остри възпаления на дихателните пътища, придружени с кашлица.
 
Противопоказания:
Проспан на трябва да се приема при сврхчувствителност към някоя от съставките на продукта.
 
Бременност и кърмене:
От съображение за сигурност по време на бременност и кърмене продуктът трябва да се приема след консултацция с лекар.
 
Лекарствени взаимодействия:
Нежелани лекарствени реакции по време на едновременното използване на сух екстракт от листа на бръшлян и други лекарства не са наблюдавани. Следователно, използването на Проспан заедно с други лекарства, като например aнтибиотици, е безопасно.
 
Нежелани лекарствени реакции на Проспан:
Подробни научни изследвания са показали, че сухият екстракт от листа на бршлян, съдържащ се в препарата, не води до появата на нежелани лекарствени реакции дори и при употребата му в по-високи концентрации, както и при по-продължително използване. В много редки случаи могат да се проявят алергични кожни реакции и стомашно-чревни оплаквания като диария, гадене или повръщане. Ако все пак забележите някакви нежелани лекарствени реакции, които не са споменати тук, моля незабавно информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 10 години приемат 24 капки 3 пъти дневно; деца от 4 до 10 приемат 16 капки 3 пъти дневно и деца от 1 до 4 години приемат 12 капки 3 пъти дневно.
Капките се приемат преди хранене. При деца се препоръчва капките да се приемат с плодов сок.

Продължителността на лечението зависи от вида и тежестта на клиничната картина. Дори и при леки възпаления на респираторния тракт, лечението трябва да е най-малко една седмица. За да има терапията траен успех, лечението с Проспан трябва да продължи 2-3 дни след преминавне на симптомите.
При персистиране на оплакванията или поява на задух, треска, както и на гнойна или крвава експекторация, се налага преоценка на лечението.

Споделете мнението си за ПРОСПАН КАПКИ 20МЛ

Web Statistics