Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ПАРАЦЕТАМАКС 500МГ ТАБЛ. Х 10 АКТАВИС

Препоръчва се за симптоматично лечение на слаба до умерена болка от различен произход /главоболие, мигрена, зъбобол, мускулни и ставни болки, болезнена менструация/ или повишена температура.

Този продукт Ви носи 10 бонус точки
Цена: 1.04лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ПАРАЦЕТАМАКС

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПАРАЦЕТАМАКС И ЗА КАКВО СЕ ПРИЛАГА

Парацетамакс е неопиатен болкоуспокояващ и температуропонижаващ лекарствен продукт. Има слабо противовъзпалително действие. Той има по-силно въздействие върху централната нервна система и по-слабо върху периферната, с което се обяснява по-слабото противовъзпалително действие в сравнение с нестероидните противовъзпалителни средства.

Парацетамакс има следните приложения:

Препоръчва се за симптоматично лечение на слаба до умерена болка от различен произход /главоболие, мигрена, зъбобол, мускулни и ставни болки, болезнена менструация/  или повишена температура.

КАК СЕ ПРИЛАГА:

Продуктът се приема през устата. Таблетката е предназначена за възрастни и деца, тежащи над 21 кг /от 6 години нагоре/.

При възрастни и деца, чието тегло е повече от 50 кг, препоръчваната доза е до 6 таблетки дневно.

Обичайната доза е 1 таблетка от 500 мг, която може да се повтори най-малко след 4 часа. В случай на силна болка или треска се препоръчват 2 таблетки от 500 мг през интервал от най-малко 4 часа.

Да не се превишават 6 таблетки от 500 мг дневно, за период от 24 часа.

При деца е задължително определянето на дозата да става на базата на телесното тегло. За информация са дадени дозите по години във връзка с приблизителното тегло. Препоръчваната доза е 60 мг/кг дневно, приемана на 4 или 6 часа дневно, т.е. 15 мг/кг на всеки 6 часа или 10 мг/кг на всеки 4 часа.

- За деца с телесно тегло между 21 и 25 мг /приблизително между 6 и 10 години/ се прилага 1/2 таблетка през 4 часа, като не трябва да се приемат повече от 3 таблетки дневно.

- За деца, които тежат между 26 и 40 кг /приблизително 8 до 13 години/, се препоръчва една таблетка, която се повтаря след 6 часа като не трябва да се приемат повече от 4 таблетки дневно.

- За деца с тегло между 41 и 50 кг /приблизително между 12 и 15 години/ се прилага 1 таблетка през най-малко 4 часа, без да се превишават 6 таблетки дневно.

 

Максимална доза: Общото количество парацетамол не трябва да превишава 80 мг/кг за деца с тегло под 37 кг и 3 г дневно за възрастни и деца с тегло над 38 кг.

Честота на приложение

При деца приложението трябва да е равномерно разпределено, включващо и нощните часове, за предпочитане през 6 часови интервали, но не по-често от 4 часа.

Бъбречна недостатъчност

При случай на тежка бъбречна недостатъчност минималните интервали между две взимания не трябва да са по-малки от 8 часа.

 

ВЪЗМОЖНИ НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ

Както и всеки друг лекарствен продукт, Парацетамакс може да предизвика нежелани лекарствени реакции. Могат да се наблюдават някои редки форми на алергия като кожен обрив със зачервяване или уртикария /копривна треска/, изискващи прекъсване на лечението.

В много редки случаи може да се развие тромбоцитопения /намаляване броя на кръвните плочки/.

Споделете мнението си за ПАРАЦЕТАМАКС 500МГ ТАБЛ. Х 10 АКТАВИС

Web Statistics