Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ОТИНУМ СОЛ 20% 10МЛ

OTINUM / ОТИНУМ СОЛ 20%  се прилага при  остро възпаление на външното ухо, тъпанчето (мирингит), начално възпаление на средното ухо, както и за промивки на слуховия канал и за почистване на ушната кал.

Този продукт Ви носи 32 бонус точки
Цена: 3.18лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

ОТИНУМ капки за уши, 10 g /

OTINUM drops ear, 10g

 

Състав: 10 g от капките съдържат 2 g Choline salicylate Свойства и действие

Холиновият салицилат е производио на салициловата киселина, оказващо противовъзпалително действие, свързано с потискане синтезата на про стогландините. Действието е симптоматично. Прилаган в 20% разтвор купира или облекчава болката, свързана с локално възпалително състояние.

Показания

Остро възпаление на вьншното ухо / външния слухов проход /, тъпанчето I мирингит /, начално възпаление на средното ухо / без опасност от перфорация и при контрол от оториноларинголог /, както и при промивки на слуховия канал и за почистване на ушна кал.

Противопоказания

Свръхчувствителност към продукта, перфорация на тъпанчето. Ако попаднат в средното ухо през повреденото тъпанче, производните на салициловата киселина могат да предизвикат нарушение на слуха или оглушаване. Без предварително изследване на ухото от оториноларинголог и без негово съгласие, препаратът не трябва да се прилага.

Нежелани лекарствени реакции

•     Алергични реакции

•     При продължително прилагане, а също така и при болни с перфорация на тъпанчевата мембрана, може да се повреди слухът.

•     Възможна е появата на шум в ушите и вестибуларни разстройства.

Лекарствени и други взаимодействия

Не са посочени данни за взаимодействието на Choline salicylate с други лекарствени продукти при неговото външно приложение.

Бременност и кърмене

Като се има предвид характера на действие на препарата и потенциалната опасност от салицилатите, не се препоръчва прилагането му по време на бременност и кърмене.

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини

Прилаганият в терапевтични дози препарат не се отразява върху психофизичното равновесие на водачите на моторни превозни средства, а също така и на лицата, обслужващи машини. 

Данни за опаковката

Полиетиленов флакон 10 g, с капкомер, поставени в картонена кутийка с всички необходими означения.

Дозировка

При възрастните се накапват 3-4 капки от препарата в слуховия канал, обикновено 3-4 пъти дневно. Препоръчва се при накапването болният да легне на страната на здравото ухо. След накапването на капките болният трябва да полежи няколко минути в това положение.

Срок на годност

3 години

Специални условия на съхранение

Да се съхранява под 25 0 С.

Да се пази от светлина и влага.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца.

Име и адрес на производителя

ICN POLFA RZESZOW S.A.

35- 959 Rzeszow, ul. Przemyslowa 2,

Poland

Дата на последна редакция

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА(САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

Споделете мнението си за ОТИНУМ СОЛ 20% 10МЛ

Web Statistics