Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ОЛЕУМ РИЦИНИ 40ГР

РИЦИНОВО МАСЛО - Слабително средство за краткотрайно лечение при хроничен запек.

Този продукт Ви носи 7 бонус точки
Цена: 0.65лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 

Рициновото масло представлява течно масло изолирано от растението Ricinus communis и спада към лекарствeните средства с очистителен ефект.

Фармакодинамика: въздейства върху рецепторите на чревната стена и предизвиква усилена перисталтика и очистителен ефект 2-6 часа след приемането му.

Показания: за лаваж (прочистване) на червата при запек, преди диагностични изследвания и при хранителни токсикоинфекции.

Противопоказания: рициновото масло не бива да се прилага като очистително средство при отравяне с мастно-разтворими вещества, хроничен запек, кръвоизливи от матката и стомаха, бъбречни заболявания (най-често глумерулонефрити). Не се препоръчва употребата му от деца, които са на по малко от 14 години, както и от бременни жени, тъй като може да доведе до аборт.


Нежелани лекарствени реакции: приемът му може да доведе до алергична реакция, гадене, повръщане, силни коремни болки, тежка и продължителна диария.


Лекарствени взаимодействия: нарушава действието на калий съхраняващите диуретици, както и нарушава резорбцията на мастноразтворимите витамини.


Дозов режим: орален прием в дози 20-30 грама (1-2 супени лъжици) един път дневно.

Достъп до пациента: без рецепта

Споделете мнението си за ОЛЕУМ РИЦИНИ 40ГР

Web Statistics