Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

ОЛЕУМ РИЦИНИ 40ГР

РИЦИНОВО МАСЛО - Слабително средство за краткотрайно лечение при хроничен запек.

Този продукт Ви носи 13 бонус точки
Цена: 1.27лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Рициново масло 40 g /

Ricini oleum 40 g

oral solution (перорална течност)

Показания

Слабително средство за краткотрайно лечение при запек.

Начин на употреба;

За възрастни; приема се вътрешно по 15-30 g (1-2 супени лъжици дневно), може да се приема с топло кафе или лимонов сок; за деца над 6 годишна възраст; (1-3 чаени лъжички дневно), може да се приема с мед в съотношение 1:1 или разбъркано с кристална захар. Ефектът настъпва след 2-6 часа.

Противопоказания

Да не се употребява продължително време, тъй като червата изгубват нормалната си перисталтика. Да не се прилага при отравяне с мастноразтворими вещества (бензол, фосфорорганични съединения и др.) и екстракт от мъжка папрат.

Да не се прилага при; хемороидални кръвотечения, възпалителни заболявания на коремнините органи /перитонит, апендицит, язвен ентероколит, остър холецистит и др./, запек вследствие на механични препятствия /илеус, инкарцерирана херния и др./, в менструалния период, при обща слабост и склонност към колапс, /особено реконвалесцентни изтощени болни и старческа възраст/, при флебитни и трескави състояния /особено при болни с отрицателен воден баланс/, при еластичен запек и жълтеница.

Специални противопоказания и специални предупреждения за употреба

Продуктът да не се дава на деца под 6 годишна възраст. Да не се използва при болки в стомаха, при позиви за повръщане, освен ако не е предписано от лекар. При кървене от ануса, или при кръв в изпражненията, приема на рициново масло трябва да се спре, тъй като това може да е индикация за сериозен проблем. Рициновото масло стимулира маточните контракции. Да не се приема късно вечер - ефектът настъпва в рамките на 2-6 часа.

Лекарствени н други взаимодействия

Продуктът задържа резорбцията в организма на мастноразтворимите витамини, което е нежелателно. Може да повлияе върху калий-задържащото действие на калий-съхраняващите диуретица.

Да не се употребява при бременност.

Нежелани лекарствени реакции:

Възможна е поява на алергични реакции.

Приложението на продукта може да предизвика привикване на организма при продължително приемане. Прилагането на лекарствения продукт може да е придружено с колико образни болки, гадене и повръщане. При контакт с очите и/или кожата може да предизвика дразнене.

При предозиране е възможно да се усилят стомашните коликообразни болки и да предизвика гадене, повръщане, колики, тежка диария.

Препоръки при употреба

Проектът е за краткотрайно лечение на конегипация. Не се препоръчва продължителното му приемане.

Да се съхранява на място, недостъпно за деца

Да се съхранява на защитено от Светлина място, в добре затворени опаковки, при температура под

25° С.

Продуктът да не се употребява след изтичане срока на годност, отбелязан върху опаковката. Годен до:

Рег№:

Парт. №

Без лекарско предписание

АПТЕЧНО — ВЕЛИКО ТЪРНОВО 2000 АД, ул.”Мармарлийска” 37, гр. Велико Търново

 

Споделете мнението си за ОЛЕУМ РИЦИНИ 40ГР

Web Statistics