Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

НОРСУЛФАЗОЛ ПАКЕТЧЕ 10ГР ХИМАКС

НОРСУЛФАЗОЛ / NORSULFAZOL се използва за локално лечение и профилактика на инфектирани открити рани, включително и изгаряния І и ІІ степен.

Този продукт Ви носи 14 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

 НОРСУЛФАЗОЛ 10 гр.

 

ВЪНШНО! ПО ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ!

Продуктът съдържа:

  • Сулфатиазол - 10 гр.
  • помощни вещества - не съдържа

Начин на прилагане и път на въвеждане:

Нанася се чрез посипване с апликатора върху поразения участък от кожата 3-4 пъти дневно до овладяване белезите на възпаление, но не повече от 14 последователни дни без прекъсване.

Показания:

За локално лечение и профилактика на инфектирани открити рани, включително и изгаряния І и ІІ степен.

Противопоказания:

Свръхчувствителност към сулфонамиди, локални анестетици от групата на пара-аминобензоената киселина и бои за коса, ексудиращи, ерозивни и язвени кожни полета, тежки бъбречни и чернодробни заболявания, сърдечна недостатъчност, вроден дефицит на глюкозо-6-дехидрогеназата в еритроцитите, левкопении, левкози, недоносени деца и бебета под 2 месечна възраст.

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба:

Да не се приема вътрешно! Продуктът не трябва да се прилага под оклузивна превръзка! Да се прилага с повишено внимание при деца под 14 годишна възраст. Продуктът не трябва да се прилага с местни анестетици от групата на естерите на пара-аминобензоената киселина (бензокаин, прокаин, тетракаин). Продуктът не се прилага при бременност и кърмене.

Нежелани лекарствени реакции:

Възможна е поява на алергични кожни обриви, фиксиран екзантем, фотосензибилизация, контактен дерматит, вазикулозни и булозни изменения, тежки алергични реакции, особено при деца до 14 годишна възраст, както и некролиза на епидермиса.

Предозиране:

При по-продължително прилагане микроорганизмите може да развият резистентност.

Специални условия на съхранение:

Да се съхранява в оригиналната опаковка на сухо и защитено от пряка слънчева светлина място, при температура под 25ºС. Лекарствения продукт не трябва да се използва след датата на изтичане на срока на годност, отбелязан върху опаковката. Да се съхранява на място недостъпно за деца.

Срок на годност:

3 години. Период на използване след първоначалното отваряне на опаковката 1 година.

 

Производител: България


 

Споделете мнението си за НОРСУЛФАЗОЛ ПАКЕТЧЕ 10ГР ХИМАКС

Web Statistics