Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

НЕВРОБЕКС ТАБЛ. Х 30 АКТАВИС

 Neurobex / Неуробекс е предназначен  за:* заболявания на периферните нерви: неврити, полиневрити (алкохолни, при диабет, след инфекции и отравяния), невралгии, променена чувствителност; * хроничен алкохолизъм, мускулна слабост, различни отравяния, недостиг на витамини, някои кожни заболявания (дерматити, екземи, акне);* заболявания на централната нервна система - хорея (неконтролирани движения), спастични състояния (спазми на мускулите) от централен произход, енцефалопатия на Wernicke (прогресивна деградация на личността - нарушение на памет, заучаване).

Този продукт Ви носи 41 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 4.08лв.
или 4080 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

Листовка: информация за пациента
Невробекс 15 mg/10 mg/0,02 mg филмирани таблетки /

Neurobex 15 mg/10 mg/0,02 mg film-coated tablets
тиаминов нитрат/пиридоксинов хидрохлорид/цианкобаламин /

(thiamine nitrate/pyridoxine hydrochioride/cyanocobalamin)


Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация.
Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт.
Запазете тази листовка. Може да се наложи да я прочетете отново.
Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия фармацевт.
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва и всички възможни нежелани реакции, неописани в тази листовка. Вижте точка 4.
Ако не се чувствате по-добре или състоянието Ви се влоши, трябва да потърсите лекарска помощ. 
Какво съдържа тази листовка
1.    Какво представлява Невробекс и за какво се използва
2.    Какво трябва да знаете, преди да приемете Невробекс
3.    Как да приемате Невробекс
4.     Възможни нежелани реакции
5.    Как да съхранявате Невробекс
6.     Съдържание на опаковката и допълнителна информация
1. Какво представлява Невробекс и за какво се използва
Невробекс е комбиниран лекарствен продукт съдържащ витамини от група В. Те влизат в състава на ензими (ферменти), които подпомагат обмяната на въглехидратите, мазнините и белтъците. Комбинирането на витамините от групата В се използва за подобряване на редица важни процеси и функции в организма и основно за повлияване на възпалителните и дегенеративни (дължащи се на промяна в структурата на тъканите, при която тяхната жизнеспособност е понижена) заболявания на нервите и двигателния апарат.
Невробекс се прилага в комплексното лечение на следните заболявания и състояния:
•    Възпалителни и дегенеративни процеси, засягащи периферните нерви - неврити, полиневрити (алкохолни, слединфекциозни и токсични, при диабет), невралгии, миалгии, парестезии (изтръпване и мравучкане по крайниците);
•    Състояния на продължителна реконвалесценция (възстановяване след продължително боледуване), хроничен алкохолизъм, отравяния, астения (умора и слабост);
•    Витамин В хиповитаминози (състояния с понижено съдържание в организма на витамини от група В), кожни заболявания като дерматити, екземи, псориазис, ексудативна диатеза, акне. 
 
2.    Какво трябва да знаете, преди да приемете Невробекс
Не приемайте Невробекс:
• Ако сте алергични към тиаминов нитрат, пиридоксинов хидрохлорид или ц
или към някоя от останалите съставки на това лекарство (изброени в точка б).
•    Ако имате остра тромбоемболия (запушване на съд от образуване на тромб).
•    Ако страдате от еритроза и еритремия (кръвни заболявания с повишен брой на еритроцитите).
Предупреждения и предпазни мерки
Невробекс трябва да се прилага с повишено внимание при пациенти с тежки и остри форми на декомпенсирана сърдечна недостатъчност (сърдечно заболяване, което може да доведе до лесна уморяемост, задух, подуване на глезените и др.) и стенокардия.
Други лекарства и Невробекс
Информирайте Вашия лекар или фармацевт, ако използвате, наскоро сте използвали или е възможно да използвате други лекарства.
Етанолът (алкохолът) рязко намалява усвояването на витамин В\.
Витамин В6 повлиява разграждането на някои лекарствени продукти в организма. Високи дози витамин Вб намаляват ефекта на леводопа (лекарство за лечение на болестта на Паркинсон). Този витамин повишава трансформирането на леводопа и така намалява лечебната му ефективност. Витамин В6 антагонизира действието на изониазид (противотуберкулозно средство) и тиосемикарбазони (противовирусни средства); коригира анемията, предизвиквана от противотуберкулозните средства. Продължителното приемане на пенициламин (противоревматично средство) може да предизвика витамин В6 дефицит. Едновременното приложение на витамин Вб с хидралазин (за лечение на високо крьвно налягане) и циклозерин (противотуберкулозно средство) намалява нежеланите неврологични реакции, свързани с приема на тези лекарства. Количеството на Витамин Вб в организма намалява при едновременен прием с противозачатъчни средства, приемани през устата.
Резорбцията на витамин В12 се потиска от колхицин (за лечение на подагра), етанол и неомицин (антибиотик). Антидиабетни средства от бигванидиновия тип (напр. метформин) и р- аминосалициловата киселина, а така също и хлорамфеникол (антибиотик) и витамин С, повлияват усвояването на витамина.
Невробекс с храна, напитки и алкохол
Няма данни за необходимост от специален хранителен режим или ограничения на определени видове храни и напитки по време на лечението с този продукт.
По време на лечение с този продукт не трябва да се употребява алкохол, тъй като съдържащият се в него етанол намалява количествата витамин Вь които се усвояват през червата.
Бременност, кърмене и фертилитет
Ако сте бременна или кърмите, смятате, че може да сте бременна или планирате бременност, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.
Бременност
Няма данни за увреждане на плода при прилагането на Невробекс по време на бременността. Поради недостатъчно данни е препоръчително да се прилага при бременни само при необходимост.
Кърмене
Няма данни за увреждане на новороденото при прилагането на Невробекс в периода на кърмене. Поради недостатъчно данни е препоръчително в този период да се прилага само при необходимост.
Шофиране и работа с машини
Невробекс съдържа лактоза монохидрат, пшенично нишесте, Е124
Ако Вашият лекар Ви е казал, че имате непоносимост към някои захари, посъвет преди да вземете този продукт.
Не оказва влияние върху способността за шофиране и работа с машини.            
Пшеничното нишесте, влизащо в състава на продукта е подходящо за хора с цьолиакия (глутенова ентерапия). Пациенти с алергия към пшеница (различна от цьолиакия) не трябва да взимат този продукт.
Оцветителят Е124 може да причини алергични реакции.
3.    Как да приемате Невробекс
Винаги използвайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашият лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни в нещо, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
Обичайната доза е по 2-3 филмирани таблетки 3-4 пъти дневно. Невробекс се приема през устата. Таблетките се приемат по време на или след хранене, без да се дъвчат, с достатъчно количество течност.
Ако сте приели повече от необходимата доза Невробекс
При прием на по-висока доза от преперочаната се обърнете за съвет към лекар.
При предозиране настъпва засилване на нежеланите реакции на продукта, като е възможна появата и на нервна възбуда, сърцебиене, болки в сърдечната област. Лечението включва стомашна промивка, активен въглен, симптоматични средства. Изониазид е антидот (противоотрова) на витамин В6.
Ако сте пропуснали да приемете Невробекс
Не вземайте двойна доза, за да компенсирате пропуснатата. Ако сте пропуснали един прием, вземете продукта във времето на следващия регулярен прием без да повишавате дозата
Ако имате някакви допълнителни въпроси, свързани с употребата на това лекарство, попитайте Вашия лекар или фармацевт.
4.     Възможни нежелани реакции
Както всички лекарства, това лекарство може да предизвика нежелани реакции, въпреки че не всеки ги получава.
Невробекс се понася добре от пациентите. В редки случаи е възможно да се наблюдават повишена склонност към изпотяване, сърцебиене, сърбеж, уртикария (копривна треска). В единични случаи е възможна поява на алергични реакции, обрив, задух, анафилактичен шок (тежка животозастрашаваща алергична реакция).
Има съобщения за тежко увреждане на сетивните нерви при пациенти, получаващи високи дози витамин В6 в продължение на 2 до 40 месеца. Такова увреждане може да се наблюдава и при продължително приемане на по-ниски дози.
Съобщаване на нежелани реакции
Ако получите някакви нежелани лекарствени реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт. Това включва всички възможни неописани в тази листовка нежелани реакции. Можете също да съобщите нежелани реакции директно чрез Изпълнителна агенция по лекарствата, ул.,Дамян Груев” № 8,1303 София, тел.: 02 8903417, уебсайт: www.bda.bg. Като съобщавате нежелани реакции, можете да дадете своя принос за получаване на повече информация относно безопасността на това лекарство.    ;    vv    1>1Я 
5.    Как да съхранявате Невробекс
Да се съхранява под 25°С.
Да се съхранява на място, недостъпно за деца.
Не използвайте Невробекс след срока на годност, отбелязан върху картонената опаковка. Срокът на годност отговаря на последния ден от посочения месец.
Не използвайте Невробекс, ако забележите промени във външния вид на таблетките.
Не изхвърляйте лекарствата в канализацията или в контейнера за домашни отпадъци. Попитайте Вашия фармацевт как да изхвърляте лекарствата, които вече не използвате. Тези мерки ще спомогнат за опазване на околната среда.
6.    Съдържание на опаковката и допълнителна информация
Какво съдържа Невробекс
Активните вещества са: тиаминов нитрат (витамин Bi) 15 mg, пиридоксинов хидрохлорид (витамин В6) 10 mg, цианкобаламин (витамин Bi2) 0,02 mg.
Другите съставки са: лактоза монохидрат, пшенично нишесте, талк, магнезиев стеарат, силициев диоксид, колоиден безводен, повидон.
Филмово покритие: коликоат прогект, титанов диоксид, талк, оцветител Е 124.
Как изглежда Невробекс и какво съдържа опаковката
Розови, кръгли, двойноизпъкнали филмирани таблетки.
Предлага се в следните опаковки:
По 10 филмирани таблетки в блистер.
По 3 блистера в кутия.
По 30 филмирани таблетки в блистер.
По 1 или 2 блистера в кутия.
По 14 филмирани таблетки в блистер.
По 2 блистера в кутия.
По 90 или 150 броя филмирани таблетки в полиетиленова опаковка за таблетки, с капачка със сушител.
По 1 полиетиленова опаковка за таблетки в кутия.
Притежател на разрешението за употреба
Актавис ЕАД ул. "Атанас Дуков" № 29 1407 София, България
Производители:
Балканфарма-Дупница АД ул. “Самоковско шосе”3 2600 Дупница, България
Балканфарма-Разград АД бул. "Априлско въстание" № 68 7200 Разград, България 
Дата на последно преразглеждане на листовката 03/2016

КРАТКА ХАРАКТЕРИСТИКА НА ПРОДУКТА (САМО ЗА МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ)

 

За повече информация, поръчки и въпроси можете да се срържете с нас по следните начини:
  • На телефони: 042 605 300, 0893 376 735.
    Понеделник - Петък, от 9.00 до 17.30 часа
  • Като ни пишете на електронната поща (натиснете тук)

Споделете мнението си за НЕВРОБЕКС ТАБЛ. Х 30 АКТАВИС

Web Statistics