Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МУКОСОЛВАН ТАБЛ 30МГ Х 20

MUCOSOLVAN® / МУКОСОЛВАН се използва за секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).

Този продукт Ви носи 80 бонус точки
Цена: 8.00лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

MUCOSOLVAN®                                                                               МУКОСОЛВАН                                                                                              30мг. х 20табл.

 

 

Състав:

1 таблетка съдържа30 mg амброксол хидрохлорид (ambroxol hydrochloride)Помощни вещества:лактоза, царевично нишесте, колоидален силициев двуокис, магнезиев стеарат

Показания

Секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).

 

Дозировка и начин на приложение:

За постигане на успешен терапевтичен ефект се препоръчва следната дозировка на Mucosolvan® Tablets:Възрастни и деца над 12 години : 1 таблетка 3 пъти дневно.Терапевтичният ефект може да бъде засилен при приложението на: 2 таблетки 2 пъти дневно.Тази дозировка е подходяща за лечение на остри заболявания на респираторния тракт и за начална терапия на хронични състояния до 14 дни.Таблетките трябва да се приемат след ядене с течност.Не се препоръчва употребата на продукта повече от 5 дни без съвет от лекар.

 

Противопоказания

Mucosolvan® Tablets не трябва да се прилага при пациенти с известна свръхчувствителност към амброксол или други съставки на продукта.

 

Специални предупреждения

Необходимо е да потърсите лекарска помощ, в случай че симптомите продължават повече от 14 дни и/или ако състоянието се влошава, независимо от лечението с Mucosolvan® Tablets.

 

Лекарствени и други взаимодействия:

Приложението на амброксол заедно с антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до по-висока концентрация на антибиотика в белодробната тъкан.

Не се препоръчва употребата на амброксол с лекарствени продукти, потискащи кашлицата.Не са били докладвани значими нежелани взаимодействия с други лекарствени продукти.

 

Бременност и кърмене

Предклинични проучвания, така също и продължителни клинични наблюдения с продължителност на приемане на продукта 28 седмици не са показали нежелани въздействия по време на последваща бременност.Лекарственият продукт преминава в майчиното мляко, но е малко вероятно при приложение в терапевтични дози да повлияе на детето.Независимо от това, трябва да бъдат спазвани обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарствени продукти по време на бременност и кърмене.Употребата на ambroxol по време на бременност и кърмене, особено през първите три месеца от бременността, трябва да се избягва или да се прилага само по преценка на лекар.

 

Нежелани лекарствени реакции:

Общо Mucosolvan® Tablets се понася добре.Съобщени са леки нежелани реакции от страна на горния стомашно-чревен тракт, след парентерално приложение. Рядко са наблюдавани алергични реакции, предимно кожни обриви. В много редки случаи са наблюдавани тежки реакции на свръхчувствителност - анафилаксия, но тяхната връзка с амброксол не е доказана. Някои от тези пациенти са показали също алергични реакции и към други субстанции.

 

Предозиране:

До сега при хора не са съобщени симптоми на предозиране. Ако се появят такива, трябва да се потърси лекарска помощ и да се проведе симптоматично лечение.

 

Свойства

При предклинични проучвания е установено, че активната съставка на Mucosolvan - амброксол повишава секрецията на дихателния тракт. Засилва се продукцията на белодробен сърфактант и се стимулира цилиарната активност (защитни механизми на белия дроб). В резултат на това се увеличава потока от секрет и неговия транспорт. Засилването на секрецията и нейния транспорт улесняват отхрачването и изкашлянето.

 

Съхранение

Продуктът да се съхранява при температура, не по-висока от 30°С. Да се съхранява на сигурно място извън достъпа на деца!

Срок на годност:

Срокът на годност на Mucosolvan таблетки е 5 години от датата на производство. Продуктът не трябва да се прилага след изтичане на датата, означена върху опаковката.

Опаковка:

Блистери от PVC/алуминий 20 таблетки в опаковка

Споделете мнението си за МУКОСОЛВАН ТАБЛ 30МГ Х 20

Web Statistics