Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МУКОСОЛВАН 30МГ/5МЛ СИРОП 100МЛ

MUCOSOLVAN® МУКОСОЛВАН сироп се използва за секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).

Оценка: Оценка: 10
Този продукт Ви носи 85 бонус точки.
Спечелете още 10 бонус точки като напишете коментар и оцените продукта.
Цена: 8.50лв.
или 8500 бонус точки
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

MUCOSOLVAN® МУКОСОЛВАН

Сироп

 

Състав

5 ml сироп съдържат 30 mg амброксол хидрохлорид (ambroxol hydrochloride).Помощни вещества:хидроксиетилцелулоза, сорбитол, глицерол, захарин натрий, ароматизатори, ментол, бензоена киселина, пропиленгликол, пречистена вода

 

 

Показания

Секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).

 

Дозировка и начин на приложение

За постигане на успешен терапевтичен ефект се препоръчва следната дозировка на Mucosolvan сироп:Сироп за приложение през устата 30 mg/5 ml (5 ml = 1 ч.л.)

Възрастни и деца над 12 години:

10 ml (2 ч.л.) 2 пъти дневно.Тази дозировка е подходяща за лечение на остри заболявания на респираторния тракт и за начална терапия на хронични състояния до 14 дни.

За лечение на деца под 12 годишна възраст се препоръчват следните дозировки в зависимост от тежестта на заболяването:

Деца от 6-12 години:

Деца от 2-6 години:

 

Деца под 2 години:5 ml (1 ч.л.) 2-3 пъти дневно. 2,5 ml (1/2 ч.л.) 3 пъти дневно. 2,5 ml (1/2 ч.л.) 2 пъти дневно.Концентрацията 30 mg/5 ml е подходяща за начална терапия. Дозата може да бъде намалена на половина след 14 дни.

Mucosolvan сироп трябва да се приема по време на ядене. Mucosolvan сироп не съдържа захар.Не се препоръчва употребата на продукта повече от 5 дни без препоръка от лекар. Препоръчва се приложението на Mucosolvan сироп при деца под 2 години да става след консултация с лекар или фармацевт.

 

Противопоказания

Mucosolvan сироп не трябва да се прилага при пациенти с известна свръхчувствителност към ambroxol или други съставки на продукта.В случаи на редки вродени заболявания, които могат да доведат до несъвместимост с някои от помощните вещества (виж Специални предупреждения и специални предпазни мерки за употреба), употребата на лекарствения продукт е противопоказана.

 

Специални предупреждения

Mucosolvan сироп 30 mg/5 ml съдържа 5 g сорбитол в максималната препоръчвана дневна доза (20 ml). Пациентите с вродена непоносимост към фруктоза не трябва да приемат този лекарствен продукт. Може да причини стомашно дразнене и диария.Лекарственият продукт съдържа глицерол, който е вреден във високи дози. Може да причини, стомашно дразнене и диария.Съществуват много редки съобщения за появата на тежки колени лезии, като синдром на Stevens Johnson и синдром на Lyell, които са в преходна връзка с прилагането на муколитик, какъвто е ambroxol. Обикновено, това се обяснява с тежестта на придружаващо заболяване или съпътстващо лечение.Ако се появят нови лезии по кожата или-лигавиците, трябва незабавно да се потърси съвет от лекар и като предпазна мярка да се прекрати лечението с ambroxol.

 

Лекарствени и други взаимодействия

Приложението на ambroxol заедно с антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до по-висока концентрация на антибиотика в бронхиалния секрет и слюнката. Не се препоръчва употребата на ambroxol с лекарствени продукти, потискащи кашлицата. Не са докладвани значими нежелани взаимодействия с други лекарствени продукти.

 

Бременност и кърмене

Ambroxol преминава през плацентарната бариера. Проучвания при животни не показват директни или индиректни увреждащи ефекти по отношение на бремеността, ембрионалното/ феталното развитие, раждането и постнаталното развитие.Продължителни клинични наблюдения при приложение на продукта по време на бременност след 28-та геетационна седмица, не показват увреждащи ефекти върху плода.Независимо от това, трябва да бъдат спазвани обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарствени продукти по време на бременност.Употребата на Mucosolvan, особено през първите три месеца от бременността, не се препоръчва.Ambroxol преминава в майчиното мляко. Употребата на Mucosolvan не се препоръчва при кърмещи жени. Въпреки това, не се очакват неблагоприятни ефекти върху детето.

 

Нежелани лекарствени реакции

Общо Mucosolvan сироп се понася добре.

Гастро-интестинапени нарушения:Киселини, нарушения в храносмилането, гадене, повръщане, диария и други леки гастроинтестинални симптоми.

Нарушения от страна на имунната система, кожата и подкожните тъкани: Обрив, уртикария, подуване на лицето, анафилактични реакции (включително анафилактичен шок) и други алергични реакции.

 

Предозиране

До сега при хора не са съобщени симптоми на предозиране. Ако се появят такива, трябва да се потърси лекарска помощ и да-се проведе симптоматично лечение.При предклинични проучвания е установено, че активната съставка на Mucosolvan - ambroxol повишава секрецията на дихателния тракт. Засилва се продукцията на белодробен сърфактант и се стимулира цилиарната активност (защитни механизми на белия дроб). В резултат на това се увеличава потока от секрет и неговия транспорт. Засилването на секрецията и нейния транспорт улесняват отхрачването и изкашлянето.Локалният анестетичен ефект на ambroxol е наблюдаван върху модел на заешко око, което може да се обясни със свойството да блокира натриевите канали.Тези фармакологични свойства са в съответствие с допълнителните наблюдения в клинични проучвания за изследване на ефикасност при лечение с ambroxol на симптоми в горните отдели па респираторния тракт, което е довело до рязко намаляване на болката и свързания с нея дискомфорт в областта ухо - нос - трахея чрез инхалация.Освен това, съвременни клинични проучвания с таблетки за смучене, съдържащи ambroxol, показват значим ефект за облекчаване на болката при остро възпаление па гърлото. Също така, значително се намалява зачервяването на възпаленото гърло.

 


 

Споделете мнението си за МУКОСОЛВАН 30МГ/5МЛ СИРОП 100МЛ

от Петя Петрова, 16 Авг 2014

помага

Web Statistics