Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МУКОСОЛВАН 75МГ КАПС. С УДЪЛЖЕНО ОСВОБОЖДАВАНЕ Х 20

МУКОСОЛВАН  капс се използват за секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета /храчки/

Този продукт Ви носи 118 бонус точки
Няма наличност
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

МУКОСОЛВАН  капс .75 мг Х 20
 
Състав:
Една капсула съдържа 75 мг ambroxol hydrochloride /амброксил хидрохлорид/
Помощни вещества:
кросповидон колидон CL, карнаубски восък, стеарилов алкохол, магнезиев стеарат.
 
Показания:
Секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета /храчки/
 
Дозировка и начин на приложение:
 
Възрастни: една капсула един път дневно, сутрин или вечер след хранене.
Капсулите не трябва да се отварят или дъвчат, а се приемат цели и с достатъчно количество течност. Желатиновите капсули освобождават активното вещество при преминаването си през храносмилателната система, така че ако понякога присъстват в изпражненията, това не е от значение.
Мукосолван капсули с удължено освобождаване не са подходящи за деца.
 
Противопоказания:
 
Мукосолван не трябва да се прилага при пациенти с известна свръхчувствителност към ambroxol или други съставки на продукта.
 
Специални предупреждения:
 
Съществуват много редки съобщения за появата на тежки кожни лезии, като синдром на Stevens Johnson и синдром на  Lyell, които са в преходна връзка с прилагането на муколитик, какъвто е ambroxol. Обикновено, това се обяснява с тежестта на придружаващо заболяване или съпътстващо лечение.
Ако се появят нови лезии по кожата или лигавиците, трябва незабавно да се потърси съвет от лекар и като предпазна мярка да се прекрати лечението с ambroxol.
 
 
Лекарствени и други взаимодействия
 
Приложението на ambroxol заедно с антибиотици довежда до по-висока концентрация на антибиотика в бронхиалния секрет и слюнката.
Не се препоръчва употребата на ambroxol с лекарствени продукти, потискащи кашлицата.
Не са докладвани клинически значими нежелани взаимодействия с други лекарствени продукти.
 
Бременност и кърмене
 
Ambroxol преминава през плацентарната бариера. Проучвания при животни не  показват директни или индиректни увреждащи ефекти по отношение на бременността, ембрионалното/феталното развитие, раждането и постнаталното развитие. Продължителни клинични наблюдения при приложение на продукта по време на бременност след 28-та гестационна седмица не показват заболеваемост. Независимо от това, трябва да бъдат спазвани обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарствени продукти по време на бременност.
Употребата на Мукосолван, особено през първите три месеца от бременността, не се препоръчва. Ambroxol преминава в майчиното мляко. Употребата на Мукосолван не се препоръчва при кърмещи жени. Въпреки това, не се очакват неблагоприятни ефекти върху детето.
 
Нежелани лекарствени реакции
Общо Мукосолван се понася добре.
 
Гастро-интестиналени нарушения:
киселини, нарушения в храносмилането, гадене, повръщане, диария и други леки гастро-интестинални симптоми.
Нарушения от страна на имунната система, кожата и подкожните тъкани:
обрив, уртикария, подуване на лицето, анафилактични реакции и други алергични реакции
 
Предозиране:
 
До сега при хора не са съобщени симптоми на предозиране. Ако се появят такива, трябва да се потърси лекарска помощ и да се проведе симптоматично лечение.
 
Свойства:
В предклинични проучвания е установено, че активната съставка на Мукосолван ambroxol повишава секрецията на дихателния тракт. Засилва се продукцията на белодробен сърфактант и се стимулира цилиарната активност. В резултат на това се увеличава потока от секрет и неговия транспорт. Подобряването на мукоцилиарния клирънс е доказано в клинични и фармакологични проучвания. Засилването на секрецията и нейния транспорт улесняват отхрачването и изкашлянето.
Локалният анестетичен ефект на ambroxol е наблюдаван върху модел на заешко око, което може да се обясни със свойството да блокира натриевите канали. Тези фармакологични свойства са в съответствие с допълнителните наблюдения в клинични проучвания за изследване на ефикасност при лечение с ambroxol на симптоми в горните отдели на респираторния тракт, което е довело до рязко намаляване на болката и свързания с нея дискомфорт в областта ухо-нос-трахея чрез инхалация.
Освен това, съвременни клинични проучвания с таблетки за смучене, съдържащи ambroxol, показват значим ефект за облекчаване на болката при остро възпаление на гърлото. Също така, значително се намалява зачервяването на възпаленото гърло.

 

Споделете мнението си за МУКОСОЛВАН 75МГ КАПС. С УДЪЛЖЕНО ОСВОБОЖДАВАНЕ Х 20

Web Statistics