Приятно пазаруване!
Филтри

Категории с падащо меню

Избрани продукти

МОБИЛАТ КРЕМ 50ГР

MOBILAT / МОБИЛАТ крем е от групата Лекарствени продукти за приложение върху кожата при ставни и мускулни болки; лекарствени продукти съдържащи салицилова киселина и производни. Прилагайте Mobilat крем за облекчаване на симптомите на възпалителни и дегенеративни заболявания, напрежение на мускулите и закрити травми, като изкълчвания и контузии на скелетно-мускулния апарат.

Този продукт Ви носи 75 бонус точки
Цена: 7.53лв.
Брой:
Изпрати на приятел Оценка и коментар Добави в желани Сравни

MOBILAT cream

МОБИЛАТ крем

 

Уважаеми пациенти,
Моля прочетете тази листовка внимателно, тъй като тя съдържа важна информация, която трябва да. имате предвид при употребата на това лекарство. Ако имате някакви въпроси, моля обърнете се към Вашия лекар или фармацевт.

Състав

Лекарствени вещества: 100г крем съдържат:

Mucopolysaccharide polysulfate 0,20 g

(Мукополизахарид полисулфат)

Suprarenal extract 1,00 g

(Надбъбречен екстракт 

Salicylic acid 2,0 g

(Салицилова киселина)

 

Помощни вещества:

Динатриев едетат, тимол, изопропилов алкохол, етаноламин, миристилов алкохол, емулгиращ цетилстеарилов алкохол, восъчно-спиртна маз, стеаринова киселина, глицерол 85%, пречистена вода.

 

 

Фармакотерапевтична група:

Лекарствени продукти за приложение върху кожата при ставни и мускулни болки; лекарствени продукти съдържащи салицилова киселина и производни.

Mobilat крем оказва дълготраен ефект върху засегнатите области при ревматични заболявания съпроводени с болка при движение.

Въздейства комплексно върху възпалителните процеси в засегнатите тъкани, подобрява локалния метаболизъм и ускорява възстановяването на увредените тъкани. Mobilat крем се резорбира много добре през кожата. Mobilat крем се понася много добре дори и от пациенти с чувствителна кожа.
Mobilat крем е подходящ за приложение под форма на компреси.

 

 

Лекарствена форма и съдържание на опаковката:

Mobilat крем се предлага в туби, съдържащи 50 g крем и 100 g крем. Mobilat крем представлява комбинация от три лекарствени вещества, които след приложение върху кожата, облекчават възпалението, отока и болката.

 

Производител и притежател на разрешението за употреба:

STADA Arzneimittel AG
Tel: 0049 61016030 Fax: 0049 6101 603259
Stadastrasse 2-18 D-61118 Bad Vilbel Germany

 

 

Показания:

Прилагайте Mobilat крем за облекчаване на симптомите на възпалителни и дегенеративни заболявания, напрежение на мускулите и закрити травми, като изкълчвания и контузии на скелетно-мускулния апарат.

 

Противопоказания:

Кога Mobilat крем не трябва да се употребява

Не използвайте Mobilat крем, ако сте алергични към която и да е от съставките.

 

 

Кога трябва да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете да употребявате Mobilat крем

Случаите, в които можете да употребявате Mobilat крем само при определени условия и при специални мерки за безопасност, са описани по-долу. Моля консултирайте се с Вашия лекар за това. Трябва да го направите, дори когато тази информация Ви е известна по-отдавна.

Пациенти страдащи от варицела, с реакции след ваксинация, с гьбични или бактериални инфекции на кожата или със специфични кожни заболявания (примерно туберкулоза, сифилис) на мястото на приложение както и при новородени и деца под 2 години, могат да прилагат Mobilat крем, само след изричното разрешение на лекуващия лекар. Пациенти с бъбречна недостатъчност трябва да се консултират с лекуващия ги лекар, преди да започнат да прилагат Mobilat крем на големи площи от кожата продължително време. Това важи и за приложението на Mobilat крем при малки деца.

 

На какво трябва да се обърне внимание при новородени и деца под 2 години

Mobilat крем не трябва да се прилага при новородени и деца под 2 години без изричното указание на лекуващия ги лекар.

 

На какво трябва да се обърне внимание при бременност и кърмене

По време на бременност и кърмене, не трябва да използвате Mobilat крем и употребата му да е единствено след консултация с Вашия лекар. Кърмачките не трябва да прилагат Mobilat крем на кожата в областта на гърдите.

 

 

Предпазни мерки при употреба

 

Какви предпазни мерки трябва да се спазват

Прилагайте Mobilat крем само върху ненаранена кожа. Избягвайте контакта с наранена кожа, открити рани, очи или лигавици. Да не се използва под формата на оклузивни превръзки. Мястото на приложение не трябва да се излага на директна слънчева светлина. След употреба ръцете трябва да се измият внимателно.

 

 

Лекарствени взаимодействия.

Ефектите на кои лекарства могат да се повлияят от Mobilat крем 

Салициловата киселина от Mobilat крем може да увеличи пропускливостта на кожата за локални лекарства, прилагани на същото място. Когато Mobilat крем се прилага на големи кожни площи или за дълго време, може да нарасне честотата на нежеланите лекарствени реакции на метотрексат или да се засили ефектът на медикаментите от сулфанилурейната група, които се използват за намаляване на нивото на кръвната захар.

 

 

Дозировка, начин и продължителност на приложение

Следната информация важи за случаите, когато Вашият лекар не е уточнил друг начин на приложение. Моля следвайте инструкциите за приложени предписани Ви от Вашия лекар, защото в противен случай Mobilat крем може да не прояви очаквания ефект.

 

Какво количество Mobilat крем трябва да използвате и колко често да го прилагате

 

Най-общо, лечението е индивидуално.
Обикновено се прилага 5-15 cm от крема върху засегнатата област, веднъж или няколко пъти на ден, като се масажира внимателно. Mobilat крем трябва да се използва само върху ненаранена кожа. Подходящо е прилагането на Mobilat крем под форма на компреси и в комбинация с физиотерапия.

 

 

Как трябва да употребявате Mobilat крем и кога трябва да го прилагате

Прилагайте Mobilat крем върху засегнатите области и внимателно го втрийте в кожата.
Mobilat крем не трябва да се приема през устата!

 

 

Колко дълго трябва да употребявате Mobilat крем

Mobilat крем трябва да се прилага, докато оплакванията отзвучат. При хронични заболявания може да се наложи продължително лечение. За Ваша безопасност, консултирайте се с Вашия лекар относно продължителността на приложение (виж Дозировка, начин и продължителност на приложение).

 

 

Нежелани лекарствени реакции

Какви нежелани лекарствени реакции могат да възникнат при приложението на Mobilat крем

 

Като при всички лекарствени продукти от тази група е възможна проява на нежелани реакции. Рядко могат да възникнат местни кожни реакции, а в единични случаи -контактни алергии. Ако забележите някакви нежелани лекарствени реакции, които не са описани в тази листовка, моля уведомете Вашия лекар или фармацевт

 

 

Какви мерки трябва да се предприемат в случаи на нежелани лекарствени реакции

Ако възникнат нежелани лекарствени реакции, трябва да спрете приложението на Mobilat крем. Обикновено след това оплакванията отзвучават, без да са необходими други мерки. 

За Ваша безопасност, моля консултирайте се с Вашия лекар!

 

 

Информация за употреба:

Отваряне на тубата: Перфорирайте защитното фолио, покриващо отворът на тубата с острието на капачката като едновременно натискате и завъртвате.

Уверете се, че фолиото е напълно отстранено. Всяка туба Mobilat крем е проверена за точното й тегло. За да се подсигури правилното затваряне на тубата при процеса на пълненето й, се изисква да има въздушен слой. Въпреки него, теглото на пълната туба не се променя.

 

 

Срок на годност: 3 години

Срок на годност след първо отваряне на тубата: 6 месеца Срокът на годност на крема е отбелязан на картонената опаковка и на дъното на тубата.Не използвайте лекарството след тази дата.

 

Как трябва да съхранявате Mobilat крем

Моля, съхранявайте Mobilat крем при температура под 25° С, в оригиналните опаковки.

Както всички лекарства, Mobilat крем трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца.


 

Споделете мнението си за МОБИЛАТ КРЕМ 50ГР

Web Statistics